Οριστική διακοπή στο Πρωτάθλημα της Κύπρου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οριστική διακοπή στο Πρωτάθλημα της Κύπρου



Την απόφαση να διακόψει οριστικά όλα τα πρωταθλήματα της σεζόν 2019/20 γνωστοποίησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Με βάση την επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, δεν ανακηρύσσονται Πρωταθλητές, ενώ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν, σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων.

Η ανακοίνωση της ΚΟΧ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΧ σε έκτακτη συνεδρία του την Πέμπτη 28/5/2020 λαμβάνοντας υπόψη την δημιουργηθείσαν κατάσταση με την πανδημία του COVID-19 και τα εκάστοτε περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πρόνοιες του καταστατικού της ΚΟΧ, των Εσωτερικών Κανονισμών, των Προκηρύξεων και των Νομικών Συμβούλων της Ομοσπονδίας αποφάσισε:
Α. Ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των Πρωταθλημάτων
Β. Κατά πλειοψηφία τη μη ανακήρυξη Πρωταθλητή/τριας στα Πρωταθλήματα που δεν έχουν λήξει
Γ. Οι βαθμολογίες ως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα θα ληφθούν υπόψη (επικυρώνονται) για σκοπούς δήλωσης των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2020-2021.

Η επιθμία της Ομοσπονδίας ήταν όλες οι διοργανώσεις να ολοκληρωθούν κανονικά και οι Πρωταθλητές να αναδειχθούν στο γήπεδο όμως, το πρόβλημα της πανδημίας δεν μας έχει επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τα Πρωταθλήματά μας όπως θα θέλαμε και όπως ολοκληρώνονται τα τόσα χρόνια της ιστορίας του αθλήματος.

Σαν Ομοσπονδία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τα Πρωταθλήματά μας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο από μέορυς του κράτους για το πώς οι ομάδες χειροσφαίρισης θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μέσα σε κλειστές αθλητικές αίθουσες. Το μόνο πράγμα που έχει επιτραπεί μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι η χρήση εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων και πάντοτε κάτω από συγκεκριμένο πρωτόκολλο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας. Στις 4 φάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αναφορά για τη χρήση κλειστών αθλητικών αιθουσών.

Όπως είχαμε θέσει εξαρχής το σημαντικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων".

No comments