Χατσίκας: «Στόχος είναι, την νέα σεζόν, να κατακτήσουμε τρεις τίτλους» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χατσίκας: «Στόχος είναι, την νέα σεζόν, να κατακτήσουμε τρεις τίτλους»



Στο aekpassion.gr έδωσε συνέντευξη ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Ηλίας Χατσίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, συνολικά στο τμήμα χάντμπολ της Ένωσης, στη δική του πορεία στον χώρο κ.ά.


Ακολουθεί η συνέντευξή του:


-Για την καραντίνα:

«Όπως όλος ο κόσμος έτσι και η οικογένειά μου, αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι. Πρέπει να προσέχουμε, γιατί έχω την σύζυγό μου, Ειρήνη και δύο παιδάκια, τον Δημήτρη και τη Μαρίλια. Γι' αυτά ήταν το καλύτερο! Εγώ είχα τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα, αυτές δεν σταματούν ποτέ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, βγήκαμε πιο δυνατοί και αναθεωρήσαμε αρκετά πράγματα».

-Για την απόφαση της ΟΧΕ να διακόψει οριστικά την Handball Premier:

«Η πρόταση της ΑΕΚ εξαρχής ήταν να κριθεί ο τίτλος μέσα στο γήπεδο, να μπούμε μέσα όποτε αυτό ήταν δυνατόν. Είτε με ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, είτε με τη διεξαγωγή των πλέι οφ, είτε να παιχτούν μόνο οι τελικοί. Ήμασταν σύμφωνοι με όλες τις προτάσεις και δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα, πόσο μάλλον τον Ολυμπιακό. Ξεκινήσαμε φέτος μ' ένα 3-0 εναντίον τους και τώρα με τη στέψη στερηθήκαμε το 6-0 ή ακόμα και το 7-0 σε νίκες.
Γενικά, ο Ολυμπιακός είναι πολύ αξιόμαχος σε όλους τους τελικούς, είδαμε και πέρυσι και πρόπερσι ότι μπορεί να ανατρέψει σκορ, αλλά φέτος δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και στέφθηκε πανάξια Πρωταθλήτρια. Ήταν και κάτι που είχαμε υποσχεθεί στον εκλιπών πατέρα του κ. Παπασταμάτη, σε μια επίσκεψη που τού είχαμε κάνει στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας».

-Για την στάση του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός ήθελε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, δηλαδή να μην παιχτούν play-off και τελικοί, αλλά μόνο ένας αγώνας με την ΑΕΚ. Ολοκλήρωση Πρωταθλήματος δεν σημαίνει καλώ μόνο την ΑΕΚ για να παίξουμε, αλλά όλες τις ομάδες της Handball Premier, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για την υγεία όλων των αθλητών. Ήθελαν να αγωνιστούν σ' ένα μόνο παιχνίδι που οι πιθανότητες ήταν 50-50, μπορούν να γίνουν όλα σε ένα ματς και σε περίπτωση που κερδίσουν να βγουν Πρωταθλητές.
Για εμένα και για όλη την ΑΕΚ αυτή η πρόταση θεωρήθηκε παράλογη. Αφού υπήρχε η πρόθεση να παίξουν ένα παιχνίδι, ποιά η διαφορά να παίξουμε έναν και όχι τρεις αγώνες με τον Ολυμπιακό, κάτι που μπορούσε να τελειώσει σε μια εβδομάδα. Θα αγωνιζόμασταν Σάββατο-Τετάρτη-Σάββατο και εκεί θα κρινόταν ο Πρωταθλητής».

-Για το πώς επηρεάζει η πανδημία τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν:

«Με τον κ. Αλεξίου και τον κ. Παπασταμάτη έχουμε κινηθεί πολύ άμεσα. Έχουμε ξεκινήσει τις επαφές μέσω του αθλητικού μας διευθυντή, του κ. Παπαχαρτοφύλη, ο οποίος μας έχει ανοίξει πολλές πόρτες μεταγραφικά στην Ευρώπη. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια περιμέναμε το καλοκαίρι, για να φέρουμε έναν παίκτη από το εξωτερικό και βλέπαμε πως όλοι ήταν κλεισμένοι, καταλάβαμε πως η Ευρώπη κινείται πολύ νωρίτερα, δηλαδή από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτιο. Σε εκείνο το διάστημα κινηθήκαμε και εμείς και τα αποτελέσματα θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον.
Έχουμε γίνει ομάδα που μας σέβονται οι ξένοι, έχουμε φέρει πολύ καλά ονόματα. Ο Μόγια, ο Πλάθα, ο Μπουνέτα και ο Γιάκομπσεν έχουν παίξει σε μεγάλα Πρωταθλήματα και με την έλευση τους μπαίνουμε απευθείας στο στόχαστρο μεγάλων μάνατζερ και παικτών. Φυσικά, πάντα κοιτάζουμε τους Έλληνες αθλητές και είναι πρόθεση όλων να δυναμώσουμε κι άλλο το ελληνικό στοιχείο. Οι παίκτες αυτοί θα αποκτηθούν σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν, το τονίζω σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν».

-Για τους στόχους της επόμενης σεζόν:

«Στόχος είναι του χρόνου να κατακτήσουμε τρεις τίτλους. Να κάνουμε το νταμπλ στην Ελλάδα και να πάρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο EHF Cup. Μπορούμε σε λίγα χρόνια να εξετάσουμε την συμμετοχή μας σε ανώτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, που θα είμαστε πιο δυνατοί και έμπειροι αγωνιστικά».

-Για τον ρόλο του ως team manager και την οργάνωση της Ερασιτεχνικής:

«Όταν μίλησα με τον κ. Παπασταμάτη και μου είπε “αναλαμβάνεις”, γύρισα στους αθλητές μου και τους είπα “κύριοι ήμουν αρχηγός σας, έχω παίξει 17 χρόνια στην Α1 και ήμουν αρχηγός στον Πανελλήνιο, στον Άρη Νίκαιας, στον Βύρωνα και στην ΑΕΚ. Δεν θα μπορούσα να καθίσω ποτέ από την πλευρά της διοίκησης, να είμαι απέναντί σας, να σας κοιτάω και να σας λέω ψέματα”. Ο κ. Αλεξίου έχει φροντίσει στο να υπάρχει οργάνωση, δομή και άνθρωποι που δουλεύουν σε συγκεκριμένα πόστα.
Ο κ. Σταμάτης Παπασταμάτης, που είναι αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής και διοικητικός ηγέτης του χάντμπολ, ο Αντρέας Παπασταμάτης που είναι στον ιατρικό τομέα και ο Νίκος Παπασταμάτης, που είναι στον νομικό. Ο Χάρης Δεληνικόλας, που είναι Διευθυντής Επικοινωνίας της Ερασιτεχνικής, ο Λευτέρης Αρχόντης που είναι υπεύθυνος για το βόλεϊ. Η κ. Χριστίνα Παπασταμάτη που έχει αναλάβει το πολιτισμικό κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ, τόσο μέσω της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού, αλλά και μέσω δραστηριοτήτων που κάνει για την ΑΕΚ και την Ερασιτεχνική. Τέλος, θέλω να πω ένα μπράβο στην Γεωργία Λεμονιά και τα υπόλοιπα κορίτσια στην γραμματεία για την επίλυση όλων των θεμάτων που προκύπτουν».

-Για τη διοίκηση Αλεξίου-Παπασταμάτη και τις αλλαγές που έχει φέρει:

«Υπήρχαν κάποια προβλήματα στο παρελθόν, τα οποία δεν μπορείς να τα λύσεις από τη μία μέρα στην άλλη. Ήταν προβλήματα ετών, που ακολουθούσαν και όταν ανέλαβε η συγκεκριμένη διοίκηση τα βρήκε μπροστά της, αλλά ήταν και αυτή που τα έλυσε. Στις Ακαδημίες, η ΑΕΚ έχει αρχίσει να γίνεται από τις υπερδυνάμεις, ενώ πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν καν ακαδημίες στο σωματείο. Τα τελευταία δύο χρόνια ανεβαίνουν συνεχώς».

-Για την στήριξη της διοίκησης στους αθλητές στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας:

«Η διοίκηση ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους παίκτες και τον προπονητή σε όλο αυτό το διάστημα, αρχικά μέσω του κ. Αλεξίου και του κ. Παπασταμάτη, στη συνέχεια από τον κ. Παπαχαρτοφύλη και εμένα, που είμαστε φίλοι με τα παιδιά και συμπαίκτες ακόμα στο μυαλό τους και τους πηγαίναμε τον καφέ, για να μην βγαίνουν έξω».

-Για το ρόστερ της φετινής σεζόν:

«Η φετινή ΑΕΚ ήταν η πιο πλήρης ομάδα, που έχει παρουσιαστεί στο ελληνικό χάντμπολ. Εγώ παίζω από το 2000 στην Α1 και δεν έχει παρουσιαστεί ξανά τέτοια ομάδα. Η ΑΕΚ έχει φτάσει στο σημείο που σοβατίζει, δεν χτίζει. Από εδώ και πέρα θέλουμε πολύ μικρές προσθήκες, για να γίνουμε καλύτεροι. Έχει καταφέρει η διοίκηση να φτιάξει ένα πολύ καλό ρόστερ με ποιοτικούς Έλληνες και ξένους και το προπονητικό τιμ να είναι καταξιωμένο στο 100%».

-Για το θέμα που προέκυψε με τον Οζμοσούλ και τη λύση του συμβολαίου του:

«Ο κόσμος ήταν μαζί μας στο θέμα του Γιουνούς. Δεν μπορούσες κατευθείαν να πεις στον παίκτη φεύγεις χθες. Ήθελε πολιτική. Είχε μια εβδομάδα, που είχε τραυματιστεί ο δεύτερος τερματοφύλακάς μας και ξαφνικά έσκασε αυτό. Από το πουθενά μείναμε με μηδέν τερματοφύλακες, μόνο με Έφηβους. Αφήσαμε λίγο χρόνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προσβάλαμε τα ιδεώδη της ΑΕΚ. Ο Γιουνούς σας διαβεβαιώ ότι ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Αν θυμάστε, την ίδια κίνηση την έκαναν Τούρκοι παίκτες και στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, άρα είναι κάτι που τους ανάγκασαν να το κάνουν. Το έκανες; Στο καλό.
Αλλά, ό, τι κάναμε θέλαμε να το πράξουμε με οργάνωση. Να βρούμε, δηλαδή, πρώτα τον αντικαταστάτη και μετά να φύγει. Ο Ολυμπιακός έδιωξε τον δικό του Τούρκο παίκτη, γιατί δεν τον ήθελε από την αρχή, που τον απέκτησε και θέλησε να μας βάλει το μαχαίρι στον λαιμό, γιατί βρήκε ευκαιρία να τον διώξει. Ο Γιουνούς μάς βγήκε μια πολύ πετυχημένη μεταγραφή. Πάντως, είχαμε δίπλα μας σε αυτή την απόφαση και την ΑΕΚ, αλλά και την Ορίτζιναλ».

-Για τον «πόλεμο» που δέχεται η ΑΕΚ από εσωτερικούς παράγοντες:

«Ο κ. Αλεξίου έχει δεχθεί «πόλεμο» όλο αυτό το διάστημα και από κάποιους ανθρώπους που αποτελούν εσωτερικούς παράγοντες της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να είμαστε εχθροί της και να την πολεμάμε. Πρέπει να είσαι πάντα δίπλα της, πιστός στρατιώτης και κάποια στιγμή θα έρθει και η δική σου ώρα, που θα ανέβεις. Νιώθω πικρία που βλέπω ανθρώπους της ΑΕΚ να «πολεμούν» την ομάδα. Βλέπεις ότι γίνονται προσπάθειες, πήραμε μια προσπάθεια από το μηδέν, μην πω και μείον και την έχουμε πάει στο συν. Άφησέ το να το δουλέψουμε. Πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά. Να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά, να υπάρχει συσπείρωση και κανείς δεν θα μπορεί να μας πολεμήσει».

-Για τον Μπακαούκα:

«Έχω να λέω ότι έμαθα πολλά από τον Μπακαούκα, κατάλαβα δίπλα του τι σημαίνει να είσαι ΑΕΚ και να αγωνίζεσαι για αυτή την ομάδα. Όλοι τότε ήμασταν ΑΕΚ, αλλά το θέμα είναι, όταν μπεις και παίξεις για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πληρώνουν για να έρθουν να σε δουν και πολλές φορές δεν έχουν ή στερούνται χρήματα για να σού μιλήσουν, να σε ακουμπήσουν και να σε χαιρετήσουν και με αυτό τους αλλάζεις τη ζωή, τότε καταλαβαίνεις γιατί είσαι ΑΕΚ!».

-Για το πώς προέκυψε το χάντμπολ στη ζωή του:

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι μικρός με την ελληνορωμαϊκή πάλη. Είχα πάει στον Πανελλήνιο και μετακομίσαμε στην Αθήνα για να γραφτώ στο τμήμα της πάλης. Εκεί που περίμενα, για να ξεκινήσω την προπόνηση, έπαιζαν χάντμπολ και με είδε ο συγχωρεμένος κ. Σαΐτης. Μου λέει “παιδάκι, έλα μπες λίγο μέσα”, μού έδειξε που θα κινούμαι και η δουλειά μου θα είναι να “αγκαλιάζομαι”. Το καλύτερο μου εμένα!
Ο Πανελλήνιος εκείνη την περίοδο είχε πολύ καλή ομάδα και λίγο πριν την Ολυμπιάδα (σ.σ. 2002-2003) είχε πολύ καλούς παίκτες και είχε βγει Champions League. Έβλεπες αυτά τα μεγαθήρια να παίζουν Ευρώπη και μέσα σ' ένα χρόνο μού είπαν να αρχίσω προπόνηση με το αντρικό. Είχα τα προσόντα, παρόλο που υστερούσα σε τεχνική, έπαιζα όμως με πάθος και ψυχή».

-Για τα πολύ καλά στατιστικά του στην άμυνα:

«Εμένα με τιμά που ενώ έχουμε φτιάξει αυτή τη φοβερή ομάδα, καθόμαστε στο τραπέζι με τον κ. Δημητρούλια, τον Αλβανό και τον Καφφάτο και μού λέει ο κόουτς ότι μας λείπει αυτό το μάτι σου που γυαλίζει, έναν καθαρόαιμο αμυντικό που με το που μπει μέσα θα “αγκαλιάσει¨ τον παίκτη που πρέπει και δεν θα περάσει τίποτα από 'κει! Ο λόγος που σταμάτησα ήταν επειδή δεν μπορούσα να αγωνιστώ άλλο σε τόσο υψηλό επίπεδο και δεν ήθελα να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα, πέραν της ΑΕΚ».

-Για τον σοβαρό τραυματισμό στο παιχνίδι με τη Πυλαία, το 2017:

«Ήταν άσχημο και ηλικιακά. Ήμουν σε πολύ καλή φάση της ζωής μου. Ήταν η χρονιά που είχε έρθει προπονητής ο κ. Τούτσης, ενώ ήταν τότε στην ομάδα ο Βαμβακάς, ο Πέρρος, ο Τσικογιαννόπουλος που ήταν ψυχάρες. Το ευχαριστιόμασταν που παίζαμε όλοι μαζί. Εκείνη τη χρονιά καταλήξαμε να τερματίσουμε τρίτοι, ενώ ήταν πρώτος ο Δικέας για όλη τη χρονιά και αήττητος. Τελικά, έχασε από τον δεύτερο Δούκα, τον οποίο αν τον είχε κερδίσει θα ήμασταν δεύτεροι και θα παίζαμε τελικό. Ήταν μια περίεργη ήττα».

-Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: 

«Οι καλύτερες στιγμές μου ήταν οι κρίσιμες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, κυρίως η πρώτη που καταφέραμε και “σπάσαμε” την έδρα του στο Ρέντη. Ήταν απίστευτη τότε και η υποδοχή του κόσμου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά και κάθε νίκη σε ντέρμπι στην έδρα μας που γέμιζε το γήπεδο και νιώθαμε κάτι ανώτερο, σαν ποδοσφαιριστές. Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν χάσαμε τον Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό το 2018, περιμέναμε πολύ καιρό αυτόν τον τίτλο, παλέψαμε πολύ και στο τέλος μας τον πήραν μέσα στο Ρέντη».

-Για τους καλύτερους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει:

«Ο Αλβανός ήταν ένας πολύ δύσκολος παίκτης, κάναμε πολλές μάχες. Ο Σανίκης ήταν και αυτός πολύ καλός, όπου πήγαινε, θα πήγαινα κι εγώ και θα τον αντιμετώπιζα στο ίσα. Ο Κοκκώνης άξιος ως πίβοτ και αγωνιστικός και ο Χαλκίδης που ήταν το πιο σκληρό και δυνατό πίβοτ».

-Για τα μεγαλύτερα «πειραχτήρια» που είχε για συμπαίκτες:

«Ο Μαλίκ (σ.σ. Χόγκας) σίγουρα, μεγάλος διάολος! Ο Νικολαΐδης είναι μεγάλος βράχος, με βοηθούσε πολύ και στην προετοιμασία του αγώνα, είχαμε και έχουμε ακόμα άψογες σχέσεις αγωνιστικά και φιλικά. Ο Γεωργιάδης ήταν πάντα πιο ήπιων τόνων. Μην ξεχάσουμε φυσικά και τα παιδιά που έφυγαν από την ΑΕΚ, τους Πέρρο, Βαμβακά, Τσικογιαννόπουλο. Φοβεροί, σού ανέβαζαν την ψυχολογία στο δευτερόλεπτο».

No comments