Το 7ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Πρωταγωνιστές οι Ναουμίδης, Παντελίδης, Ξανθόπουλος (pics) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το 7ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Πρωταγωνιστές οι Ναουμίδης, Παντελίδης, Ξανθόπουλος (pics)



"Το 7ο τουρνουά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε το 1996, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η διάρκεια του ήταν πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με τα προηγούμενα. Η έναρξη του είχε οριστεί για τις 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 26 Μαΐου . Καλύτερος παίχτης αναδείχθηκε ο  Ευριπίδης Ναουμίδης, πρώτος σκόρερ ο Κωστας Παντελίδης και καλύτερος τερματοφύλακας ο Γιώργος Ξανθόπουλος. Ακολουθεί το αφιέρωμα, όπως αυτό αναρτήθηκε στη σελίδα της ΧΑΝΘ, στο Facebook:

"Η διοργάνωση του 7ου Τουρνουά Χάντμπολ για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς είχε πολλούς επιπρόσθετους λόγους στο να πετύχει αλλά και να δώσει το κάτι «ξεχωριστό» στον θεσμό. Η συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ είχε κυριολεκτικά απογειώσει την προοπτική του. Η «σύνδεση» άλλωστε με έναν χορηγό του μεγέθους της ΜΕΒΓΑΛ αύξανε τις υποχρεώσεις της Οργανωτικής επιτροπής και δημιουργούσε προσδοκίες σε όσους συμμετείχαμε σε αυτό και ήταν κάτι που το συναισθανόμασταν όλοι. Ως γεγονός, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς, έπαψε να είναι «πρωτόγνωρο» και έγινε «θεσμός». Καταλαβαίναμε πως η φήμη του είχε εξαπλωθεί σε όλη την περιφέρεια και ότι πλέον αποτελούσε «οδηγό» για την ανάπτυξη του αθλήματος μας. Υπερβολικό; Μάλλον όχι καθώς αρκεί να σκεφτεί κανείς πως περισσότερα από δύο χιλιάδες (2000) παιδιά είχαν ήδη γνωρίσει το χάντμπολ στις έξι διοργανώσεις που προηγήθηκαν. Για όλους εμάς αυτό αποτελούσε μια πρόκληση αλλά και υποχρέωση στο να συνεχίσουμε να το διοργανώνουμε και να το εξελίσσουμε. Επιπρόσθετα τα «μετάλλια» που άρχισαν να έρχονται από τα ηλικιακά μας τμήματα, στις Τελικές Φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων της Πεντέλης, έδιναν το όραμα για τις επόμενες γενιές, ενώ η «κλήση» του Αλέξη Αλβανού στην Εθνική Ομάδα Παίδων δημιούργησε και το κατάλληλο «πρότυπο» για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Η τρίμηνη … χρονική διάρκεια του και η Κεντρική Συνέντευξη Τύπου.

Η έβδομη διοργάνωση έπρεπε να δηλώσει τη διαφορετικότητά της και γι΄ αυτό επιχειρήθηκε ένα τόλμημα … «ακραίο» ακόμη και για τα δεδομένα του ίδιου του τουρνουά. Τρίμηνη διάρκεια. Σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη η έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος ορίστηκε για τη Δευτέρα 26 Μαρτίου! σε μια διοργάνωση που περιελάμβανε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη (προκριματική περιελάμβανε τους αγώνες των τεσσάρων (4) ομίλων των πέντε (5) σχολείων και σύστημα : ένας εναντίον όλων. Οι Όμιλοι ολοκληρώθηκαν στις 5 Μαΐου, με δύο ή το πολύ τρία παιχνίδια στη διάρκεια της κάθε ημέρας, ανάλογα με τη βάρδια του σχολείου. Αυτό έκανε το πρόγραμμα να κυλάει … με άνεση! Η δεύτερη (προημιτελική) περιελάμβανε τους νοκ άουτ αγώνες των 8 σχολείων που εξασφάλιζαν τη συμμετοχή τους, δηλαδή τα δύο (2) πρώτα σχολεία από κάθε όμιλο, γεγονός που κρατούσε σε εγρήγορση τους μαθητές …  Η τρίτη ήταν η ημιτελική φάση με καινοτομία το ότι την πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα την εξασφάλιζαν οι ομάδες που θα πετύχαιναν δύο (2) νίκες έναντι του αντιπάλου του. Το γεγονός αυτό έδινε μια «άλλη» αγωνιστική διάσταση στο τουρνουά. Οι ημιτελικοί και τελικοί ορίστηκαν στις 25 και 26 Μαΐου, που πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα αντάξια της αίγλης τους.
Με την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης δόθηκε και πάλι Κεντρική Συνέντευξη Τύπου, όπου η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η ΜΕΒΓΑΛ και φυσικά το τμήμα χάντμπολ παρουσίασαν τις βάσεις της πετυχημένης συνεργασίας τους και έκαναν σημαντικές ανακοινώσεις για την προοπτική της.

Οι στόχοι του 8ου Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς.

Η συνέντευξη τύπου δεν περιορίστηκε σε χαιρετισμούς. Οι συμμετέχοντες, οι φορείς και η ΜΕΒΓΑΛ ως χορηγός εταιρεία, κοινοποίησαν τη «στήριξη» τους στους στόχους και την προοπτική που έφερνε το 8ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, ως επικεφαλής της επταμελούς πλέον προπονητικής ομάδας της Χ.Α.Ν.Θ., παρουσίασε το … «μέλλον» καθώς προανήγγειλε : τη συμμετοχή μαθητών της Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, την υιοθέτηση ορισμένων «νέων κανονισμών» καθώς και τη «διεθνοποίηση» του θεσμού…

Ο απολογισμός.

Έχοντας ήδη καταφέρει το να προσελκύσουμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πετύχαμε και το να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον ακόμη και της πρώτης σε δημοτικότητα, την εποχή εκείνη, νεανικής εκπομπής που προβάλλονταν πανελλήνια από την ΕΡΤ 3.

Ο αείμνηστος Αντώνης Παραράς και το Comfuzio, παραβρέθηκαν στο τουρνουά μας. Ο Αλέξης, οι αθλητές των ομάδων μας και οι … μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στο επίκεντρο.
Το 7ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς ολοκληρώθηκε στις 26 Μαΐου του 1996.
Στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν 50 αγώνες ενώ συμμετείχαν 305 αγόρια, των Ε’ και Στ’ τάξεων, από είκοσι (20) Δημοτικά Σχολεία.

Νικητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε το 23ο Δημοτικό Σχολείο ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε το 13ο Δημοτικό Σχολείο. Στον μικρό τελικό επικράτησε το 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Καλύτερος Παίκτης (MVP) της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Ευριπίδης Ναουμίδης, από το 23ο Δημοτικό Σχολείο.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Κωστας Παντελίδης, από το 23ο Δημοτικό Σχολείο.

Καλύτερος Τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιώργος Ξανθόπουλος, από το 11ο Δημοτικό Σχολείο.
Στα αξιομνημόνευτα της διοργάνωσης ήταν η συγκρότηση της ομάδας επίλεκτων με πολλούς χαρισματικούς «νέους αθλητές» γεννημένους το έτος 1984.
Απόδειξη το ότι η Χ.Α.Ν.Θ. λίγο μετά το τουρνουά συμμετείχε στο διήμερο Φεστιβάλ Προ-Μίνι που διοργάνωσε η Ε.Σ.Χ.Θ., τον μήνα Ιούνιο, με δύο ομάδες που συναντήθηκαν στον «τελικό»! Αυτό το γεγονός περιγράφει τη δυναμική του τμήματος που με σκληρή δουλειά είχαμε αποκτήσει. Αυτή ήταν άλλωστε η χαρισματική γενιά των ‘84άρηδων που λίγα χρόνια αργότερα έμελλε να αλλάξει το μέλλον όλου του τμήματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκείνα τα παιδιά ήταν ο Ευριπίδης Ναουμίδης, ο Γιώργος Ξανθόπουλος, ο Χρήστος Σπυρόπουλος, ο Κώστας Παντελίδης και ο Χάρης Ράμμος που περπάτησαν όλα τα σκαλοπάτια της διάκρισης φτάνοντας μέχρι την Εθνική ομάδα των Ανδρών……
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….."



















Πηγή: ΧΑΝΘ Handball

No comments