Το 6ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Ένας αξέχαστος τελικός, ο οποίος διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και με τηλεοπτική μετάδοση (pics&vids) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το 6ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Ένας αξέχαστος τελικός, ο οποίος διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και με τηλεοπτική μετάδοση (pics&vids)



Η ΧΑΝΘ συνεχίζει τα αφιερώματα στα τουρνουά Δημοτικών σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς και αυτή τη φορά παρουσιάζει την 6η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1995. Ακολουθεί η ανάρτηση της ομάδας, στη σελίδα της στο Facebook:

"Η διοργάνωση του Τουρνουά Χάντμπολ για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς μπήκε σε τροχιά από τον μήνα Οκτώβριο, πρακτικά σε … «αυτόματο» πιλότο. Οργανωτικά ζητήματα, που στο ξεκίνημά της προσπάθειας μας απαιτούσαν ατέλειωτες εργατοώρες τώρα ήταν δρομολογημένα. Η οργανωτική επιτροπή πλέον διεκπεραίωνε μια σειρά από ζητήματα με μοναδικό άγχος … το να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα! Ο Δήμος Καλαμαριάς, το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι φοιτητές της Ειδικότητας του Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ. από νωρίς ήταν σε θέση «εκκίνησης». Όπως είχε διαμορφωθεί το «περιβάλλον» της διοργάνωσης μας επέτρεπε το να αναζητήσουμε νέους ορίζοντες καθώς επενδύαμε διαρκώς στο Τουρνουά και είχαμε έντονη την ανάγκη να το βελτιώσουμε ως Σύστημα Προσέλκυσης και Επιλογής Αθλητών. Ο εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού συνεχίζεται με την ένταξη του Θόδωρου Βαφειάδη στην οργανωτική επιτροπή και αργότερα στην προπονητική ομάδα του τμήματος. Αθλητές όλων των ομάδων μας, ακόμη και γονείς, συνδράμουν με τις δυνάμεις τους το έργο μας. Ωστόσο και πάλι υπήρξε, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μια ευνοϊκή συγκυρία που στάθηκε ικανή να κάνει τη διοργάνωση του 1995 αλησμόνητη και να βάλει βάσεις σε ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο μέλλον για το τμήμα μας.
Το Sports Marketing στην υπηρεσία του Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων.
Η Χ.Α.Ν.Θ. έχει ήδη διοργανώσει σεμινάριο εκπαίδευσης των στελεχών της στο πεδίο του sports marketing και της διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων το οποίο μετά από οκτακόσιες και πλέον διδακτικές ώρες … ολοκληρώνεται. Σε αυτή τη βάση γεννιέται η φιλοδοξία του να δημιουργηθεί κάτι … διαφορετικό. Και να προωθηθεί επίσης σε άλλη … «λογική». Και να αποφέρει στην ομάδα ποικίλα άλλα … «αποτελέσματα». Σε αυτή τη βάση ο Γιώργος Βασιλειάδης στήνει τη διοργάνωση και ταυτόχρονα εκπονεί την πτυχιακή του εργασία, ως έρευνα, στον πληθυσμό των συμμετεχόντων σε αυτή.

Ο παράγοντας «ΜΕΒΓΑΛ».

Η ιδέα υπήρχε, η προετοιμασία μιας άρτιας πρότασης έγινε αλλά δεν θα βρίσκαμε «δρόμο» να την υλοποιήσουμε εάν δεν ήταν έφορος του Τμήματος ο Γιώργος Διονυσάτος. Από τη θέση του στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ πέτυχε το να φτάσει η πρόταση στην κα. Μαίρη Χατζάκου-Παπαδοπούλου που όντας διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας έδωσε «πράσινο» φως και η διοργάνωση μας απέκτησε ΧΟΡΗΓΟ. Η οξυδέρκεια της κας Χατζάκου-Παπαδοπούλου έπαιξε τον ιδιαίτερο ρόλο της όμως εμείς ποντάραμε και στο ότι είχε ήδη παρακολουθήσει, ως γονέας, το 5ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων και σίγουρα είχε «ιδέα» του ειδικού βάρους της διοργάνωσης. Στις πρώτες συναντήσεις μας με την κα Χατζάκου-Παπαδοπούλου πηγαίναμε γνωρίζοντας ότι είχαμε στα χέρια μας έναν «άρτιο φάκελο» και ένα πολύ «δυνατό χαρτί» … το κοινό της διοργάνωση μας που ήταν τα παιδιά. Η ΜΕΒΓΑΛ λοιπό ανέλαβε ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της διοργάνωσης και αυτό απλά σήμαινε ότι : χρηματοδότησε το λειτουργικό της κόστος, έδωσε δυνατότητα να δοθούν εκατοντάδες t-shirts, με το logo της διοργάνωσης, στους μαθητές που συμμετείχαν ενώ σε καθημερινή βάση διένειμε δωρεάν προϊόντα της. Κάθε ημέρα, πρωί και απόγευμα, κάτι διαφορετικό … γάλα κακάο ΤΟΠΙΝΩ, γιαούρτια FROUTOMANIA, παγωτά …

Η Κεντρική Συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτό το γεγονός λειτουργήσαμε και πάλι με το … ένστικτο. Ξέραμε, by the book, ότι έπρεπε να το επιχειρήσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε προβολή στον χορηγό μας. Ξέραμε ότι ο βαθμός «ικανοποίησης» του θα επέτρεπε τη μακρόχρονη συνεργασία μας καθώς το να κάνει άμεσα απόσβεση του κόστους ήταν πρακτικά δύσκολο. Όμως δεν είχαμε προηγούμενη … εμπειρία. Αλλά το τολμήσαμε… Και τα καταφέραμε! Για πρώτη φορά ως Τμήμα, χάντμπολ, ανοίξαμε την Αίθουσα Συνεδριάσεων , στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ., για να πραγματοποιήσουμε την Κεντρική Συνέντευξη Τύπου του 6ου Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς. Στο πάνελ βρέθηκαν εκπρόσωποι της Χ.Α.Ν.Θ., της ΜΕΒΓΑΛ, του Δήμου Καλαμαριάς. Ο Γιώργος Διονυσάτος και ο επικεφαλής της προπονητικής μας ομάδας, ο Γ. Βασιλειάδης ως εκπρόσωποι του Τμήματος και της Οργανωτικής Επιτροπής και η Έλενα Χατζοπούλου που είχε εντωμεταξύ αντικαταστήσει τον Κίμωνα Δημητρίου, ως προϊσταμένη, του παραρτήματος της Καλαμαριάς. Η συνέντευξη Τύπου έγινε μια βδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων προσελκύοντας μάλιστα έναν σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων από τα ΜΜΕ της πόλης. Η νέα εποχή της διοργάνωσης είχε ξεκινήσει …
Το «νέο αστέρι», η τηλεοπτική μετάδοση και ο τελικός υπό καταρρακτώδη βροχή.
Οι αγώνες σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κύλησαν με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων διοργανώσεων. Είχαμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία πλέον … και όταν προέκυπτε κάποιο απρόοπτο τότε δείχναμε τα αντανακλαστικά μας. Στο προηγούμενο τουρνουά, σε ηλικία δέκα (10) ετών, εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Ευριπίδης Ναουμίδης και από την αρχή τράβηξε την προσοχή μας … Στο 6ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων, μαθητής της Ε’ τάξης Δημοτικού, αρχίζει να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του αν και η καλή του χρονιά έμελλε να είναι η … επόμενη. Ο Ευριπίδης μάλιστα, με το σχολείο του, αγωνίστηκε στον Τελικό του Τουρνουά που και αυτός, ο αγώνας, έμελλε να μείνει στην ιστορία των Τουρνουά μας για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος αφορά το ότι το Time Channel, τοπικό κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης της εποχής, όχι μόνο βιντεοσκοπούσε αγώνες και έπαιρνε συνεντεύξεις από τους μικρούς πρωταγωνιστές αλλά κυρίως είχε ρεπορτάζ στις αθλητικές εκπομπές του σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Τελικός Αγώνας, σε μετάδοση του Παναγιώτη Τόκου, μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση την επομένη ημέρα! Ο δεύτερος λόγος είχε να κάνει με τον … καιρό. Πυκνά σύννεφα υπήρχαν από νωρίς και μας … προειδοποίησαν πριν την έναρξη του Τελικού ότι η βροχή ….έρχεται. Με την έναρξή του άρχισαν τα καιρικά φαινόμενα, βροντές, αστραπές και όλα τα σχετικά … και όπως ήταν αναμενόμενο στο ημίχρονο έπεσαν οι πρώτες σταγόνες. Αναβολή δεν έπαιρνε! Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα: «Το χάντμπολ παίζεται και υπό βροχή». Το δεύτερο ημίχρονο όντως παίχθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και όμως αυτό δεν εμπόδισε τις ομάδες να δώσουν μια «μοναδική» παράσταση σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό επίσης το ότι κανείς από τους εκατοντάδες θεατές δεν έφυγε, ο τελικός ολοκληρώθηκε κανονικά αλλά οι απονομές έγιναν εντός … του κτιρίου της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς. Και να θυμηθούμε ότι ήταν Κυριακή 21 Μαΐου … με τη μισή Ελλάδα να γιορτάζει!

Ο Απολογισμός

Και πάλι κάτι άλλαξε … Οι μετρήσεις αξιολόγησης των μαθητών έγιναν κανονικά και η ομάδα των Επίλεκτων οργανώθηκε με μεγάλη προσοχή καθώς πλέον υπήρχε εμπειρία από τους προπονητές του τμήματος και η «πολυτέλεια» στόχευσης μαθητών με συγκεκριμένες δεξιότητες. Επίσης έγιναν αξιολογήσεις του βαθμού ικανοποίησης τους, κατά τη συμμετοχή τους, στη διοργάνωση. Ενώ και έρευνα marketing σχετικά με την αποδοχή των προϊόντων της ΜΕΒΓΑΛ, στα σημεία διανομής τους στην ευρεία περιοχή της Καλαμαριάς, διενεργήθηκε για λογαριασμό του αντίστοιχου τμήματος της εταιρείας και ευτυχώς είδαμε τις πωλήσεις να … απογειώνονται!
Το 6ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1995, από 15 έως 21 του μήνα.
Στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν 52 αγώνες ενώ συμμετείχαν 325 αγόρια, των Ε’ και Στ’ τάξεων, από εικοσιένα (21) Δημοτικά Σχολεία.

Νικητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο.

Καλύτερος Παίκτης (MVP) της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Τασουλίδης.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Παπαδόπουλος , με 86 γκολ.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης, σε «δίγκολο – τέρμα» αναδείχθηκε ο Μιχαηλούδης με 17 «δίγκολα».

Καλύτερος Τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ευσταθιάδης.

Κύπελλο ήθους κατέκτησε το 8ο Δημοτικό Σχολείο"




















Πηγή: ΧΑΝΘ Handball

No comments