Το 5ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Τα 78 γκολ του Κοκολάκη και ο MVP Τραϊανόπουλος (pics) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το 5ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Τα 78 γκολ του Κοκολάκη και ο MVP Τραϊανόπουλος (pics)




Αφιερωμάτων συνέχεια στα τουρνουά Δημοτικών σχολείων Kαλαμαριάς από τη ΧΑΝΘ, και η ομάδα με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, μας θυμίζει την πέμπτη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1994. Η συμμετοχή ήταν για μία ακόμα χρονιά μαζική, ενώ πραγματοποιήθηκαν 50 παιχνίδια. Ακολουθεί αναλυτικά το αφιέρωμα:

"Η πέμπτη διοργάνωση προ των πυλών. Η αγωνιστική περίοδος 1993-94 έμελλε να είναι μια «δύσκολη» περίοδος για το τμήμα μας. Ο προγραμματισμός του 5ου Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς βρισκόταν μεν στο προσκήνιο αλλά ουσιαστικά μας απασχολούσε το μέλλον ή καλύτερα η προοπτική της Ανδρικής μας ομάδας. Η ομάδα μας έψαχνε δρόμο για την «καταξίωση» της όμως πολύ απλά … δεν τον έβρισκε. Στον αντίποδα, η πορεία των ηλικιακών μας ομάδων, ήταν αντίστροφη. Ήδη, με τους επίλεκτους, από τα τέσσερα προηγούμενα τουρνουά είχαμε καταφέρει να συγκροτήσουμε δύο ανταγωνιστικές ομάδες στις κατηγορίες Παίδων και Μίνι.
Καθρέπτης μας ήταν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, της Πεντέλης, όπου αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τους «καρπούς» της προσπάθειας μας.
Την ίδια περίοδο ο Γιώργος Διονυσάτος, πατέρας του Αλέξη/επίλεκτος του 2ου τουρνουά, αναλαμβάνει έφορος του τμήματος. Ο αείμνηστος Γιώργος Κατσίκης παραμένει σε «εφεδρεία», το τμήμα αλλάζει «γραμμή» και όλα δείχνουν ότι δυναμώνει σε διοικητικό επίπεδο. Η φιλοσοφία και ο προσανατολισμός των προπονητών ωστόσο παραμένουν στον ίδιο βασικό άξονα : να μεγαλώσει, ακόμη περισσότερο, η βάση των ομάδων μας και να δοθεί χρόνος στους «μικρούς» για να …..μεγαλώσουν. Η διοργάνωση βέβαια είχε ακόμη έναν σημαντικό λόγο για να είναι … πετυχημένη. Επίλεκτοι θα ήταν οι γεννημένοι το έτος 1982. Οι 82άρηδες όμως ήταν σημαντικό κομμάτι στο «πάζλ» των ηλικιών καθώς από την επόμενη αγωνιστική περίοδο,1994-95, όλα οι ηλικιακές μας ομάδες θα στελεχώνονταν από «επίλεκτους» των τουρνουά… Με άλλα λόγια η μετουσίωση του Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων από θεσμό της αθλητικής ζωής των μαθητών σε αξιόπιστο σύστημα προσέλκυσης και επιλογής νέων αθλητών για την ομάδα.

«Ντελίριο» στα σχολεία.
Το τουρνουά μας είχε πλέον την καθολική αποδοχή στα σχολεία της Καλαμαριάς. Είχαμε πλέον «αποδεκτοί» από τους μαθητές. Η πρώτη μας επίσκεψη στα Δημοτικά Σχολεία, κάπου στον Οκτώβριο, γίνονταν εν μέσω αποθέωσης. Καθυστέρηση εβδομάδων ή ημερών δεν … χωρούσε. Άρχιζαν τα τηλέφωνα στη Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που ήθελαν να πληροφορηθούν τις νέες ημερομηνίες, των αγώνων, τον μήνα Μάιο !!! Σήμερα θέλουμε να πιστεύουμε πως το ότι τις είχαν ανάγκη για να κάνουν τον προγραμματισμό, της χρονιάς, ήταν μάλλον πρόσχημα. Η αλήθεια θα πρέπει να ήταν η πίεση που τους ασκούσαν οι μαθητές και οι συνάδελφοι. Χωρίς υπερβολή όλα περιστρέφονταν γύρω από το τουρνουά και τίποτα δεν προγραμματίζονταν στα Σχολεία, τον μήνα Μάιο, αν δεν έβγαιναν οι «δικές» μας ημερομηνίες.

Ειδικότητα Τ.Ε.Φ.Α.Α., Σύστημα Αγώνων και Χορηγοί.
Αλλαγές στο 5ο Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς δεν είχαμε. Τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό. Η Ειδικότητα Χειροσφαίρισης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. μπήκε στη γραμμή της «αφετηρίας» και πάλι έγκαιρα. Το σύστημα παρέμεινε χωρίς αλλαγές : Όμιλοι με πολλές ομάδες, πολλοί αγώνες μέχρι τη Φάση των «νοκ-άουτ». Οι κανονισμοί, man to man και «δίγκολο» τέρμα καθιερώθηκαν. Οι αγώνες έγιναν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, 37μ.Χ20μ. και σε «κανονικές εστίες». Οι συμμετέχοντες μαθητές ήταν όλοι ασφαλισμένοι έναντι ατυχήματος. Η Express Service κράτησε το πόστο της. Η μετακίνηση των σχολικών ομάδων και πάλι με τη συνδρομής της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Η 3 Ε παρείχε προϊόντα και υπηρεσίες. Στην ομάδα εντάχθηκαν τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών «Αιβάζογλου» και η εταιρεία Wind Serf, του Αρσένη Αμανατίδη, πρώην αθλητή χάντμπολ του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης.

Ο απολογισμός.
Αν κάτι πάντως άλλαξε, αυτό ήταν το πόσο επηρέασε το εγχείρημά μας την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα! Σύμφωνα με έντυπο της εποχής στις Συκιές, του τουρνουά του Β.Α.Ο. ήταν ήδη πετυχημένο ενώ ξεκινούσαν ανάλογες προσπάθειες στην περιοχή Χαριλάου, από τον Α.Σ. ΑΡΗΣ Θ., και στους Αμπελόκηπους. Στην ίδια «λογική» ξεκίνησαν τουρνουά και στην Κέρκυρα, στο Αγρίνιο, στη Λάρισα και στη Δράμα. Η παρέα μας … μεγάλωσε.
Το 5ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1994, από 13 έως 19 του μήνα.
Στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν 50 παιχνίδια ενώ συμμετείχαν περισσότερα από 320 αγόρια, των Ε’ και Στ’ τάξεων, από εικοσιένα (21) Δημοτικά Σχολεία.

Νικητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε το 23ο Δημοτικό Σχολείο, για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Καλύτερος Παίκτης (MVP) της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Τραϊανόπουλος.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης
αναδείχθηκε ο Στέλιος Κοκολάκης , με 78 γκολ.

Καλύτερος Τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τζωρτζωνάς.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης, σε «δίγκολο – τέρμα» αναδείχθηκε ο Σεφίλωφ με 19 «δίγκολα».

Κύπελλο ήθους κατέκτησε το 19ο Δημοτικό Σχολείο."














Πηγή: ΧΑΝΘ Handball

No comments