Σαν σήμερα: Το 1982, η Χόνβεντ Βουδαπέστης κατακτά την κορυφή της Ευρώπης- Το "ταξίδι" της ξεκίνησε αποκλείοντας τον Ιωνικό Ν.Φ. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σαν σήμερα: Το 1982, η Χόνβεντ Βουδαπέστης κατακτά την κορυφή της Ευρώπης- Το "ταξίδι" της ξεκίνησε αποκλείοντας τον Ιωνικό Ν.Φ.



Σαν σήμερα (8/5), το 1982 η Χόνβεντ Βουδαπέστης ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το κύπελλο του Champions Cup. Στον τελικό αντιμετώπισε, σε διπλές αναμετρήσεις, την ελβετική Σαντ Ότμαρ, με τις δύο φιναλίστ να σημειώνουν από μία νίκη. Ωστόσο ο σύλλογος από την Ουγγαρία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (σκορ: 25-16 / 18-24). Ο Πίτερ Κόβατς ήταν το μεγάλο "αστέρι" και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Χόνβεντ να γίνει η πρώτη και μοναδική ουγγρική ομάδα που κατακτά το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο, σε διασυλλογικό επίπεδο (μετέπειτα Champions League).



Αξίζει να αναφερθεί ότι εκείνη τη σεζόν η Χόνβεντ Βουδαπέστης ξεκίνησε το "ταξίδι" της, αποκλείοντας με χαρακτηριστική ευκολία τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος τότε είχε προπονητή τον αείμνηστο Τάσο Δανήλο (δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια 22:39,11:37). Παρά τις "βαριές" ήττες από την πανίσχυρη ουγγρική ομάδα, η παρουσία του Ιωνικού γράφτηκε με ... χρυσά γράμματα στη βίβλο του ελληνικού χάντμπολ, καθώς έγινε ο πρώτος σύλλογος από τη χώρα μας που παίρνει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.


No comments