Το 4ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Η αμέριστη στήριξη του εκπαιδευτικού κ.Παπαντώνη, η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών και η καθιέρωση του Κυπέλλου Ήθους (pics) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το 4ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς: Η αμέριστη στήριξη του εκπαιδευτικού κ.Παπαντώνη, η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών και η καθιέρωση του Κυπέλλου Ήθους (pics)



Το 4ο τουρνουά χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων Κλαμαριάς πραγματοποιήθηκε το 1993 και η ομάδα της ΧΑΝΘ, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, γυρίζει πίσω το χρόνο και μας θυμίζει ορισμένες από τις στιγμές του, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακολουθέί αναλυτικά το αφιέρωμα του συλλόγου:


"Η 4η διοργάνωση, του Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς, αποτέλεσε ακόμη ένα στοίχημα μας με …... την Οργανωτική Επιτροπή του, ένα στοίχημα δηλαδή που βάλαμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Κουβαλούσαμε ήδη στις πλάτες μας τις τρεις προηγούμενες, πετυχημένες, διοργανώσεις και πιστεύαμε πως έπρεπε και η τέταρτη να αφήσει το στίγμα της. Είχαμε βέβαια και μια ευνοϊκή συγκυρία με το μέρος μας.
Το γεγονός ότι η διοργάνωση, του Μαΐου του 1993, συνέπιπτε με τον εορτασμό των «50 χρόνων του Δήμου Καλαμαριάς». Εξ ορισμού δηλαδή απέκτησε «εορταστικό χαρακτήρα» και εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμαριάς.

Για τον παραπάνω λόγο φιλοτεχνήθηκε, από τον αθλητή της ομάδας Θανάση Γεωργιάδη, πρωτότυπο sticker που πρόβαλε τον επετειακό χαρακτήρα του. Ο Δήμαρχος στήριξε ακόμη μια φορά την υλοποίηση του εγχειρήματός μας. Δεν ήταν όμως αυτή η καινοτομία της διοργάνωσης ...

Καινοτομία νο1. : Η «εμπλοκή» του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην Καλαμαριάς είχε την έδρα του το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η «καλή μας τύχη» έμελλε να μας προστρέξει ακόμη μια φορά καθώς προϊστάμενος του ήταν την εποχή εκείνη τ ο κος. Παπαντώνης ένας ανοιχτόμυαλος εκπαιδευτικός αλλά και «λάτρης» του αθλητισμού. Από την αρχή αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του τουρνουά και το αγκάλιασε με θέρμη. Η συνολική στάση του προσέδωσε το απαραίτητο «ειδικό βάρος» στις προσπάθειες μας. Πλέον οι Γενικές Προκηρύξεις των Τουρνουά ταχυδρομούνταν πλέον από το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ και ο ίδιος με έπαιζε, ποικιλότροπα, καταλυτικό ρόλο στο να συμμετέχουν όλα τα σχολεία σε αυτά. Γιατί κακά τα ψέματα, αν και ήταν ελάχιστα, υπήρχαν ακόμη και Δημοτικά Σχολεία που κρατούσαν … «αποστάσεις».

Καινοτομία νο2. : Η Δημοτική Συγκοινωνία, στην υπηρεσία των Δημοτικών Σχολείων.
Η δική μας υπέρβαση … Η κίνηση checkmate στην παρτίδα με … τους φόβους και αντιρρήσεις των Διευθυντών, για τις μετακινήσεις των σχολικών ομάδων, από και προς τις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς. Άλλες εποχές μεν … αλλά όπως και να το δει κανείς μια μετακίνηση από τον Φοίνικα, από τον Άγιο Γιάννη ή την περιοχή «Βότση» είχε τα … άγχη της. Είναι όμως η χρονιά που ο Δήμος Καλαμαριάς έχει προμηθευτεί mini bushes για εξυπηρέτηση των δημοτών του, εντός των ορίων του Δήμου, αλλά στη διάρκεια του τουρνουά ο «στόλος επιστρατεύτηκε» για τις ανάγκες των μετακίνησης των σχολείων. Βέβαια και οι «περίπατοι» των σχολείων μέχρι τη Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς συνεχίστηκαν κανονικά!

Καινοτομία νο3. : Ασφαλιστικό Πρόγραμμα για όλους τους μαθητές.
Στους χορηγούς της διοργάνωσης εντάξαμε και την SCHWIEZ LIFE. Το πρόγραμμα της Ασφαλιστικής παρείχε «καλύψεις» έναντι ατυχήματος προς όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος. Η «σούμα» των μέτρων λοιπόν ήταν ασφαλιστική κάλυψη, παρουσία ασθενοφόρου, κινητής ιατρική μονάδας, της Express Service και μετακινήσεις των σχολικών ομάδων με τη Δημοτική Συγκοινωνία. Στον τομέα «Ασφάλεια» το 4ο Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς, θωρακίστηκε από κάθε άποψη!
Οι χορηγοί μας παρέμειναν πιστοί : η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως 3Εκαι η Βιοτεχνία Αθλητικών Ειδών Figli, η οποία είναι πλέον χορηγός όλων των αγωνιστικών ομάδων του τμήματος. Η «Ερμής Security» επίσης μπαίνει στην … ομάδα.

Απολογισμός στα αχνάρια των προηγούμενων αλλά και με μια … αλλαγή !
Η Ειδικότητα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. ήταν και πάλι παρούσα, με διδασκαλία του αθλήματος στα σχολεία από τον Νοέμβριο, αλλά αποδείχθηκε και ιδιαίτερα παραγωγική στο έργο της. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είχε και πάλι πολλά παιχνίδια. Οι αγώνες έγιναν όλοι στο μεγάλο γήπεδο ενώ συμμετείχαν μόνο ομάδες αγοριών. Οι κανονισμοί «παγιώθηκαν», δηλαδή παρέμεινε το υποχρεωτικό man to man και το «δίγκολο» τέρμα. Εκεί όμως που μπήκε μια νέα πινελιά ήταν η χρονική διάρκεια της διοργάνωσης, που από 7ήμερη έγινε 9ήμερη, με ένα έξτρα Σαββατοκύριακο! Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο 15 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Μαΐου. Οι λόγοι αυτής της «αλλαγής» ήταν δύο. Τα πολλά παιχνίδια και ο κίνδυνος βροχοπτώσεων που ήταν μεγάλος τη συγκεκριμένη περίοδο και κατά κάποιο τρόπο μας είχαν … αποσυντονίσει σε προηγούμενες διοργανώσεις. Έτσι προβλέψαμε μία ημέρα, την Παρασκευή 21 Μαΐου, ως ημέρα για να πραγματοποιούνται τυχόν «αναβολές». Πρόβλεψη που τελικά αξιοποιήθηκε ! Τέλος στα Ειδικά Βραβεία προστέθηκε και το Κύπελλο Ήθους.

Το 4ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1993, από 15 έως 23 του μήνα.
Στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν 50 παιχνίδια ενώ συμμετείχαν περισσότερα από 250 αγόρια, των Ε’ και Στ’ τάξεων, από είκοσι (20) Δημοτικά Σχολεία.
Νικητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε το 23ο Δημοτικό Σχολείο, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε το 14ο Δημοτικό Σχολείο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Τα συγκεκριμένα Δημοτικά Σχολεία έγραψαν σελίδες … δόξας στα Τουρνουά μας.

Κύπελλο ήθους κατέκτησε το 19ο Δημοτικό Σχολείο.

Καλύτερος Τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Φωκυλίδης, 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Καλύτερος Παίκτης (MVP) της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Μάρκος Παυλίδης, 23ο Δημοτικό Σχολείο.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μπατιμαρούδης , 19ο Δημοτικό Σχολείο, με 83 γκολ.

Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης, σε «δίγκολο – τέρμα» αναδείχθηκε πάλι ο Τάσος Πέτακας που πέτυχε 20 “δίγκολα”

Ατραξιόν των Τελικών η παρουσία των κοριτσιών του 23ου ΔΣ που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, στις ανάπαυλες των αγώνων, δίνοντας στη διοργάνωση μία άλλη διάσταση.
Επίσης και η διαδικασία των Επίλεκτων αλλάζει επίπεδο καθώς, σε συνεργασία με τον  αείμνηστο Θανάση Καρακεχαγιά, καθιερώνονται αγώνες Ομάδων Επιλέκτων των δύο τουρνουά. Της Χ.Α.Ν.Θ. και του Β.Α.Ο. με τους οποίους αρχίζει η ανάπτυξη του χάντμπολ στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Όπου αναφέρονται στα αφιερώματα ελλειπή ονόματα, είτε απουσιάζει η αναφορά ονομάτων ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στο ότι το ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ βρίσκεται στο κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ. όπου δεν έχουμε άμεση πρόσβαση. Τα στοιχεία θα θα συμπληρωθούν στην πρώτη ευκαιρία …...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"
















Πηγή: ΧΑΝΘ Handball


No comments