Ο Εθνικός Κοζάνης κινδυνεύει να παραιτηθεί του δικαιώματος συμμετοχής του στην Α1 Γυναικών και δίνει κίνητρα για την χρηματοδότησή του - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Εθνικός Κοζάνης κινδυνεύει να παραιτηθεί του δικαιώματος συμμετοχής του στην Α1 Γυναικών και δίνει κίνητρα για την χρηματοδότησή του



Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κοζάνης, Μάκης Γκιάτας, μέσω δηλώσεων, που παραχώρησε τις προάλλες. Σ' εκείνες τόνισε ότι η ομάδα, αν και τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο της Α2 Γυναικών, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα έχει την οικονομική δυνατότητα, ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της Α1 Γυναικών.
Σήμερα (29/05), ο Εθνικός Κοζάνης υπογραμμίζει πως κινδυνεύει να παραιτηθεί του δικαιώματος συμμετοχής του στη μεγάλη κατηγορία, αφού δεν υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί πόροι και δίνει, παράλληλα, κίνητρα, ώστε καθένας να προσφέρει τον... οβολό του, για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στην Α1. Στόχος, μάλιστα, είναι η συγκέντρωση 10.000 ευρώ (μεταβείτε εδώ, εφόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε σε δωρεά).

Ακολουθεί η ενημέρωση του Εθνικού Κοζάνης:

«Το «Φίλαθλο Σωματείο Εθνικός Κοζάνης», τμήμα χάντμπολ, ιδρύθηκε το 1971 και συνεχίζει την αξιόλογη πορεία του έχοντας να επιδείξει σπουδαίες επιτυχίες, σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και μια συνεχή πολύχρονη παρουσία στα εθνικά Πρωταθλήματα, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο της Α1 Εθνικής κατηγορίας.
Πρόκειται για μια ερασιτεχνική ομάδα που στελεχώνεται μόνο από αθλήτριες τις περιοχής που αγαπούν τον αθλητισμό και το συγκεκριμένο άθλημα. Δεν υπάρχουν μεταγραφές ή αμοιβές αθλητριών και η επιτυχία της ομάδας προέρχεται αποκλειστικά από την ομαδικότητα, την καλή θέληση και το, καλώς εννοούμενο, πείσμα των κοριτσιών. Η χρηματοδότησή της ομάδας, τα τελευταία χρόνια βασίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές μελών και φίλων της ομάδας.
Ειδικά τώρα, λόγω της «απραξίας» εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης της επιδημίας του Covid- 19 και των κλειστών χώρων άθλησης, δεν υπάρχουν έσοδα, ενώ η ομάδα στέφθηκε Πρωταθλήτρια και ανεβαίνει κατηγορία, (Α1), χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους κάλυψης του συνολικού προϋπολογισμού. 



Γι’ αυτό το λόγο, απευθυνόμαστε σε όλους και ζητάμε εκ μέρους των αθλητριών μας, τη βοήθειά σας, ώστε να καλυφθεί ένα ποσοστό των εξόδων της ομάδας για την παρουσία της στην Α1 και να ανταμειφθεί ο κόπος των κοριτσιών με την μεγάλη τιμή της παρουσίας τους στην μεγαλύτερη Εθνική κατηγορία.

-Σε όσους προσφέρουν πάνω από 20 € (είκοσι), θα παρέχουμε μία κάρτα διαρκείας, δωρεάν εισόδου  σε όλους τους αγώνες, όλων των κατηγοριών της ομάδας, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21.
-Σε όσους προσφέρουν πάνω από 40 € (σαράντα), θα παρέχουμε επιπλέον των παραπάνω, έναν αναμνηστικό θυρεό με το λογότυπο της ομάδας.
-Σε όσους προσφέρουν πάνω από 60 € (εξήντα), θα παρέχουμε πλέον των παραπάνω, μία αναμνηστική φανέλα της ομάδας του 2019 με τις υπογραφές των αθλητριών.
-Σε όσους επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες, προσφέρουν πάνω από 100 € (εκατό), θα παρέχουμε  επιπλέον των παραπάνω, δωρεάν προβολή του λογότυπου της εταιρείας τους, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
-Σε όσους επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες, προσφέρουν ποσό πάνω από 200 € (διακόσια), θα παρέχουμε  επιπλέον των παραπάνω, δωρεάν προβολή του λογότυπου της εταιρείας τους, σε διαφημιστικό banner στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας όλων των κατηγοριών.       
-Σε όσους, ελεύθερους επαγγελματίες ή εταιρείες, προσφέρουν ποσό πάνω από 400 € (τετρακόσια), θα παρέχουμε επιπλέον των παραπάνω, τυπωμένο το λογότυπο της εταιρείες τους στις αγωνιστικές εμφανίσεις της κατηγορίας γυναικών».

No comments