Η Αβραμίνα Σεβδίλη, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εκφράζει στο greekhandball.com την ανησυχία της για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και αναφέρεται στα νέα δεδομένα, λόγω του κορονοϊού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Αβραμίνα Σεβδίλη, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εκφράζει στο greekhandball.com την ανησυχία της για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και αναφέρεται στα νέα δεδομένα, λόγω του κορονοϊού


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Από τις αθλήτριες, που ξεχωρίζουν στο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών της σεζόν 2019-20, είναι η Αβραμίνα Σεβδίλη. Η διεθνής 18χρονη παίκτρια της Προσοτσάνης παραχώρησε δηλώσεις στο greekhandball.com σχετικά με τη νέα καθημερινότητα, λόγω του κορονοϊού.

-Πώς ζεις αυτή την κατάσταση, τι συναισθήματα σού γεννά και ποιές είναι οι σκέψεις σου;

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία, φυσικά, κανείς δεν είχε προβλέψει. Ο Covid-19 εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον πλανήτη. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μάς προκαλούνται τα συναισθήματα του άγχους και της απαισιοδοξίας. Η απομόνωση ήταν η πιο άμεση και αποτελεσματική λύση, καθώς όλοι μας έχουμε ανθρώπους, που θέλουμε να τους προστατέψουμε, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Αν όλοι τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Είναι το ίδιο ακριβώς, που κάνουμε εμείς οι αθλητές στις ομάδες μας.
Αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει, σίγουρα, όλους μας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Πιστεύω, όμως, πως θα επανέλθουμε και σε χαντμπολικούς ρυθμούς, αλλά και σε ρυθμούς κανονικότητας. Ως αθλήτριες συνεχίζουμε να ακολουθούμε τα ατομικά μας προγράμματα με επιμονή και υπομονή, όπως πάντα».



-Θα ήθελες να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα, το καλοκαίρι, ακόμα και αν χρειαστεί να κάνετε ξανά (μίνι) προετοιμασία; Ποιά επιλογή θα ήταν η καλύτερη για τις αθλήτριες και το Πρωτάθλημα;

«Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η καλύτερη λύση. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κερδισμένοι και χαμένοι, είτε συνεχιστεί η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, είτε όχι. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα πάρουν μια σωστή απόφαση για όλους εμάς, που στελεχώνουμε το άθλημα.
Αναφορικά με την Προσοτσάνη, δεν θα είναι δυνατόν να υπάρξει μίνι προετοιμασία, καθώς η ομάδα απαρτίζεται από αθλήτριες, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, είναι μαθήτριες της Τρίτης Λυκείου. Αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε καλά».


-Ως μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, λοιπόν, το άγχος σου θα είναι ήδη συσσωρευμένο. Οι δυσκολίες της περιόδου, που διανύουμε, σε επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο;

«Τα μαθήματα συνεχίζονται μέσω τηλεδιασκέψεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ύλες. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε και πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, γεγονός που μας ανησυχεί, μας φορτίζει ιδιαίτερα και αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την ψυχολογία μας. Ελπίζουμε να παρθούν σύντομα οι σωστές αποφάσεις, ώστε να τελειώσει αυτή η οδυνηρή κατάσταση. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή σε όλα τα παιδιά της ηλικίας μου».



-Σε ποιά σχολή θα ήθελες να περάσεις;

«Στόχος μου είναι να περάσω στη Γυμναστική Ακαδημία. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τις βάσεις και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα, αν θα ήθελα στα ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Θα αποφασίσω, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

No comments