«Πρωταγωνιστές των διεθνών γηπέδων» στο greekhandball.com, που «εγκαινιάζει» την νέα... συνήθειά σας, με πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Πρωταγωνιστές των διεθνών γηπέδων» στο greekhandball.com, που «εγκαινιάζει» την νέα... συνήθειά σας, με πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό χάντμπολ



Μια νέα κατηγορία αφιερώματος καθιερώνει από σήμερα (18/04) το greekhandball.com, το οποίο, με αφορμή γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στο διεθνές χάντμπολ, θα έρχεται σε επαφή με πρόσωπα και θα παρουσιάζει δηλώσεις τους, κάθε Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο, η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας μας επιχειρεί να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων του διεθνούς προσκηνίου και του ελληνικού χάντμπολ. Έτσι, προσπαθούμε να συμβάλλουμε, με ακόμη έναν τρόπο, στην εξωτερίκευση του αθλήματός μας και να δώσουμε, παράλληλα, την δυνατότητα σ' εσάς, στους αναγνώστες μας, να γνωρίσετε συντελεστές του χάντμπολ (προπονητές, αθλητές, παράγοντες), οι οποίοι θα μάς μεταφέρουν τις παραστάσεις τους και ενδεχομένως να εμπνεύσουν, κυρίως, τους νεότερους. 

Εκείνος, λοιπόν, που... ανοίγει τον χορό είναι ο προπονητής της Εθνικής ανδρικής ομάδας της Ολλανδίας, Έρλινγκουρ Ρίτσαρντσον, ο οποίος στα τέλη Φεβρουαρίου επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2022. Ο 48χρονος Ισλανδός θα κατευθύνει τους «Οράνιε» στο Euro 2020. Ο ίδιος ανέφερε στο greekhandball.com: «Ο πρώτος στόχος μας ήταν η είσοδος στην τελική φάση του Euro και τον πετύχαμε, εξασφαλίσαμε το «εισιτήριο». Ο επόμενος στόχος είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Αίγυπτο, το 2021. Ωστόσο, η κατάσταση παγκοσμίως είναι ιδιαίτερη, επομένως δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα ακολουθήσει και εάν θα αλλάξει το πρόγραμμα των αγώνων μας».



Ο Ρίτσαρντσον είναι πατέρας τριών παιδιών (δύο αγοριών και ενός κοριτσιού) και όλα τους παίζουν χάντμπολ. Πρόσθεσε μιλώντας στην ιστοσελίδα μας: «Θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να πλησιάσουμε τις κορυφαίες Εθνικές ομάδες. Όλοι μας θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, όπως ήδη κάνουμε, και, ακόμα, εμείς, ως προπονητές, θα πρέπει να εξελίσσουμε τους αθλητές, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί απέναντι στις πιο ισχυρές ομάδες».
Αυτή την περίοδο, ο Ρίτσαρντσον βρίσκεται στην πατρίδα του, στην Ισλανδία και συγκεκριμένα σ' ένα μικρό νησί, το Βέστμαναεϊαρ, και περνάει χρόνο με την οικογένειά του, ενώ παράλληλα σχεδιάζει το μέλλον των Ακαδημιών χάντμπολ της τοπικής ομάδας, IBV, αναζητώντας μάλιστα ταλέντα από όλο τον κόσμο, ακόμη και από την Ελλάδα. «Ψάχνω παιδιά από άλλα κράτη, ώστε να ενισχύσω τις Ακαδημίες, οι οποίες δεν είναι απλά μέρος της δουλειάς μου, αλλά και το χόμπι μου», επεσήμανε ο Ρίτσαρντσον μιλώντας μας.
Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή Εθνικής ομάδας να παρακολουθεί τους παίκτες; «Έχω έναν πραγματικό πολύ καλό συνεργάτη, τον Έντβιν Κίπερς, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή στην Εθνική Ολλανδίας και έχει τον απόλυτο έλεγχο, κυρίως των νέων αθλητών. Φυσικά, παρακολουθούμε παιχνίδια μέσω βίντεο και έτσι είναι σχετικά εύκολο να έχουμε επαφή με τους παίκτες», υπογράμμισε.



Τον ρωτήσαμε, επιπλέον, αν παρακολουθεί, με οποιονδήποτε τρόπο, την Handball Premier, και εκείνος ανέφερε: «Όχι, δεν παρακολουθώ τις ελληνικές ομάδες. Παρ' όλα αυτά, έχω άποψη για τους Έλληνες παίκτες, καθώς έχω αντιμετωπίσει, ως προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, την Εθνική Ελλάδας, δύο φορές. Την πρώτη φορά θυμάμαι πως είχαν ψηλότερους, πιο δυνατούς από εμάς αθλητές, ενώ εμείς παίζαμε με νεότερους. Είχαμε νικήσει και αυτό το γεγονός ήταν εξαιρετικά σημαντικό, εκείνη την δεδομένη στιγμή. Την δεύτερη φορά, η Ελλάδα είχε αλλάξει πολλούς παίκτες, αποτελούταν κυρίως από ταλαντούχους νέους. Και μία τρίτη φορά, που είδα την Εθνική Ελλάδας, ήταν ως θεατής σε αναμέτρηση της Εθνικής Ισλανδίας, στην οποία έχω επίσης δουλέψει ως πρώτος προπονητής. Εκείνη, λοιπόν, την φορά, η Ελλάδα είχε έμπειρους παίκτες».

No comments