Δ. Δημητρούλιας: «Προσβλέπουμε στο χτίσιμο μιας ομάδας πρότυπο» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δ. Δημητρούλιας: «Προσβλέπουμε στο χτίσιμο μιας ομάδας πρότυπο»
Συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε στο σημερινό (18/04) φύλλο της εφημερίδας «ΩΡΑ των Σπορ», έδωσε ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, ο οποίος μίλησε για την παρούσα κατάσταση και χαρακτήρισε «μούδιασμα» για την Ένωση την αναβολή των αγώνων, λόγω κορονοϊού. Παράλληλα, επεσήμανε πως το σύνολό του παραμένει σε απόλυτη ετοιμότητα για όλες τις προκλήσεις. Τόνισε, επιπλέον, πως οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ στοχεύουν στο χτίσιμο μιας ομάδας πρότυπο, που θα πλησιάσει, μελλοντικά, μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Έστειλε, επίσης, μήνυμα αλληλεγγύης.

Αναλυτικά:-Αρχικά, πώς έχει διαχειριστεί η ομάδα αυτή την διακοπή αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά;

«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε τα συμβάντα σαν μία κακή συγκυρία για όλους, που, όμως, θα μας βγάλει ακόμα πιο δυνατούς. Δεν σταματήσαμε καθόλου να δουλεύουμε, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και είμαστε έτοιμοι, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

-Προετοιμαζόσασταν για έναν τελικό Κυπέλλου, ντέρμπι κορυφής στο Πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά με την Ποτάισα και ξαφνικά σταματούν όλα. Ποιά είναι η πρώτη σκέψη σου;

«Ήταν ένα κρύο ντους. Δουλέψαμε πολύ καιρό γι' αυτό το σερί αγώνων και θεωρώ ότι προσεγγίσαμε πολύ καλά τον τρόπο δουλειάς, ώστε να διαχειριστούμε όλα αυτά τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καταλαβαίνετε πως η καθολική ακύρωση των αγώνων ήταν ένα μούδιασμα. Όμως, το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία. Σε αυτές τις συνθήκες η υγεία είναι πάνω απ' όλα και μετά ακολουθούν όλα τ' άλλα».-Οι αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν πως τον Μάιο καλώς εχόντων των πραγμάτων οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Θα είναι εύκολο να σηκώσετε ξανά τον διακόπτη και να συνεχίσετε από εκεί, που είχατε μείνει;

«Η ομάδα είναι, τηρουμένων φυσικά των συνθηκών, σε απόλυτη ετοιμότητα. Τα παιδιά δουλεύουν σε ατομικό επίπεδο και μας ενημερώνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας για τον όγκο και τον τρόπο προπόνησης τους. Ο διακόπτης δεν είναι κάτι που σηκώνεται τόσο απλά, όμως μια ομάδα που έχει δουλέψει τόσο επίμονα και σκληρά για 33 εβδομάδες είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει αποτελεσματικά».

-Αν όλα πάνε καλά η ΑΕΚ θα χρειαστεί να δώσει αγώνες πλέι οφ, Κύπελλο και Ευρώπη φτάνοντας μέχρι Ιούλιο. Αυτό σε προβληματίζει;

«Αν και εκτιμώ ότι το να συμβούν όλα αυτά είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο, δεν με προβληματίζει καθόλου. Όπως σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της ομάδας μέχρι σήμερα, έτσι και σε αυτά θα είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις».-Ο σύνδεσμος αθλητών χειροσφαίρισης ζήτησε προ ημερών, πριν την επανέναρξη, να υπάρξει ένα διάστημα τριών εβδομάδων για προετοιμασία. Σε βρίσκει σύμφωνο;

«Ναι, πιστεύω ότι ένα διάστημα τριών εβδομάδων θα πρέπει να είναι το μίνιμουμ της προετοιμασίας μιας ομάδας, της οποίας, βεβαίως, οι αθλητές δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν όλη αυτή την κενή από αγώνες και ομαδικές προπονήσεις περίοδο».

-Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί αυτή η σεζόν, που ξεκίνησε με τόσο υψηλές προσδοκίες, να ολοκληρωθεί έτσι άδοξα;

«Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο στόμα, δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο μυαλό μου. Ο δρόμος προς την δόξα οφείλει να είναι μακρύς. Από την πρώτη 'μέρα, που συνταχθήκαμε με τον κύριο Παπασταμάτη, είπαμε πως πρόκειται για μία δουλειά, που, ενώ θα έχει άμεσους στόχους το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θα προσβλέπει στο χτίσιμο μιας ομάδας πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Μια ομάδα που θα πλησιάζει με σταθερά βήματα ομάδες ευρωπαϊκών στάνταρτς, και σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε».

-Ποιό είναι το μήνυμα σου στον κόσμο για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε όλοι;

«Για όλους μας, η παρούσα κατάσταση είναι αιφνιδιαστική και εξ ολοκλήρου πρωτοφανής. Το μήνυμά μου έχει την διάθεση της αλληλεγγύης. Κάποιες τέτοιες στιγμές μας επιστρέφουν πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις των βασικών αξιών. Εύχομαι η επόμενη 'μέρα να μας βρει βελτιωμένους ως ανθρώπους, και επί της ουσίας ευγενείς ως μονάδες των συνόλων, που ανήκουμε».

Πηγή: enwsi.gr

No comments