«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος αναφέρει: «Στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική αξία του αθλητισμού» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος αναφέρει: «Στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική αξία του αθλητισμού»


Ο διεθνής διαιτητής, Μιχάλης Τζαφερόπουλος, συμμετείχε στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com και τον ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή του και τον χρόνο του.

«Πέμπτη 30 Απριλίου 2020,

Ως διεθνής διαιτητής είμαι συνηθισμένος σε συνεχή ταξίδια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Αρχικά, αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού με έκανε να αισθάνομαι «αμήχανα». Η ανατροπή της καθημερινότητας, των αγώνων, της κοινωνικής συναναστροφής και το κόστος που θα επιφέρει αυτή η κατάσταση τόσο σε προσωπικό - κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αθλητικό, και ειδικότερα στο άθλημά μας, το χάντμπολ, με προβλημάτιζε έντονα.
Με το πέρασμα των πρώτων ημερών, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το να μη βγαίνουμε από το σπίτι έχει και θετικές πλευρές. Είμαστε έγκλειστοι, αλλά υγιείς. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που δεν κάναμε τόσο, όταν η καθημερινότητά μας ήταν φυσιολογική. Η περίοδος αυτή ήταν για εμένα μια ευκαιρία να έρθω πιο κοντά με την οικογένειά μου, να κάνουμε πράγματα μαζί και ιδιαίτερα με τα παιδιά μου, συνδυάζοντας τον ποιοτικό με τον ποσοτικό χρόνο, πράγμα το οποίο λόγω της καθημερινότητας και των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν μού ήταν εύκολο. Είχα χρόνο για να... ρίξω λίγο τους ρυθμούς μου, αλλά προσπαθώντας, παράλληλα, να διατηρήσω την καθημερινότητά μου, συνεχίζοντας να κάνω την προπόνησή μου στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς κόσμο.
Όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, μας λυπεί αυτή η κατάσταση, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να μάθουμε πράγματα για το μέλλον. Όλοι θέλουμε γεμάτα γήπεδα, αλλά η υγεία είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται σεβασμός προς τον άνθρωπο. Υπ’ αυτά τα δεδομένα ο αθλητισμός μπαίνει στο «περιθώριο». Άλλωστε, στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική αξία του αθλητισμού. Καλή δύναμη σε όλους μας και καλό κουράγιο!».

No comments