«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τονίζει: «Μην το βλέπετε σαν διακοπές, δεν είναι, αξιοποιήστε σωστά τον χρόνο σας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τονίζει: «Μην το βλέπετε σαν διακοπές, δεν είναι, αξιοποιήστε σωστά τον χρόνο σας»Το δικό του κείμενο απέστειλε στο greekhandball.com, για το «Ημερολόγιο Καραντίνας», ο Πρόεδρος της Προσοτσάνης (Α1 Γυναικών), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Τον ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή του.

«Παρασκευή 10 Απριλίου 2020,

Μένουμε σπίτι, γιατί πολύ απλά αυτό θα μας κρατήσει υγιείς. Ξεκίνησε ως προτροπή και εξελίχθηκε σε απαραίτητη προϋπόθεση, για να μην κάνουμε κακό αρχικά σ’ εμάς τους ίδιους, αλλά και στους ανθρώπους που αγαπάμε, στους γονείς μας, στους παππούδες μας.
Η πανδημία, που έπληξε όλο τον κόσμο, είναι πρωτόγνωρη και δοκιμάζει τις αντοχές μας, ακόμα και την συνοχή της ίδιας της κοινωνίας μας. Ζούμε ημέρες περίεργες, ημέρες που κρύβουν φόβο, ανησυχία, αγωνία και αβεβαιότητα για το αύριο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει τηρήσει πιστά της οδηγίες των ειδικών και της Κυβέρνησης, δεν σας κρύβω ότι αυτό με εξέπληξε θετικά.  Η λογική κυριάρχησε και σεβαστήκαμε τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν. Η διατήρηση των κρουσμάτων σε χαμηλό επίπεδο, αλλά και των θανάτων, οφείλεται, κυρίως, στο ότι εμείς συμπεριφερθήκαμε υπεύθυνα.
Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφιερώνουν δεκάδες άρθρα, για να τονίσουν πόσο σωστά έπραξε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι, εκεί που ήμασταν το μαύρο πρόβατο για μια δεκαετία τώρα έχουμε γίνει το καλό παράδειγμα. Επιτέλους, γίναμε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο για καλό λόγο. Ας χαρούμε όλοι μας, το αξίζουμε.
Είμαι άνθρωπος από την φύση του αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι από αυτή την περιπέτεια έχουμε την ευκαιρία να βγούμε καλύτεροι ως άνθρωποι, να αλλάξουμε, να είμαστε πιο ρεαλιστές, πιο ώριμοι, να σεβόμαστε το εαυτό μας, αλλά και τους άλλους, τον τόπο που ζούμε, την χώρα μας και να αναθεωρήσουμε κάποια κακώς κείμενα στην καθημερινή μας ζωή. Μάς δίνεται η δυνατότητα να βρεθούμε πραγματικά κοντά με τους δικούς μας, τώρα που οι ρυθμοί της ζωής μας είναι αργοί. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία.
Βέβαια, το αύριο είναι αρκετά αβέβαιο όσο κρατά η παγκόσμια καραντίνα, θα αλλάξουν πολλά με την λήξη της, ιδιαίτερα όσον αφορά στα οικονομικά θέματα. Ελπίζω οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταθούν επιτέλους στο ύψος τους και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις, που θα μας οδηγήσουν ομαλά στην κανονικότητα.
Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, για να φτάσουμε στο τέλος, μένουμε σπίτι και περνάμε δημιουργικά την ώρα μας, ένα βιβλίο είναι καλός σύντροφος, μια καλή ταινία, μια τηλεοπτική σειρά, η μουσική, που μάς αρέσει. Η επικοινωνία με τους φίλους μας είναι πλέον εύκολη χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, που μας προσφέρει η τεχνολογία, στέλνουμε sms και μπορούμε να κάνουμε τον περίπατό μας, να αθληθούμε αποφεύγοντας τα πολυσύχναστα μέρη.
Μια προτροπή προς τα παιδιά: Μην το βλέπετε σαν διακοπές, δεν είναι, αξιοποιήστε σωστά τον χρόνο σας, ακολουθήστε τις οδηγίες των δασκάλων σας.            
…και όπως είπε ένας φίλος: «Βρε παιδιά τόσα χρήματα ξοδέψατε για να αποκτήσετε ένα σπίτι, τώρα που είναι ευκαιρία, μείνετε μέσα και χαρείτε το».
Όσον αφορά στο άθλημά μας, είμαστε όλοι σε αναμονή, αποφάσεις προς το παρόν δεν μπορούν να παρθούν. Διαβάζουμε για σκέψεις και προτάσεις, όλα είναι επί χάρτου, δεν μπορούμε να κρίνουμε, γιατί τίποτα δεν είναι οριστικό και δεν γνωρίζουμε τι θα μάς φέρει το άμεσο μέλλον.
Ελπίζω το τέλος της περιπέτειας να μας βρει όλους υγιείς, να επιστρέψουμε στα γήπεδα και στο άθλημα, που αγαπάμε». 

No comments