«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Γιάννης Ανταλής τονίζει: «Και οι δυνατοί νιώθουν ανίσχυροι μπροστά στο άγνωστο» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Γιάννης Ανταλής τονίζει: «Και οι δυνατοί νιώθουν ανίσχυροι μπροστά στο άγνωστο»




Σήμερα (02/04) έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com τον προπονητή του Άρη Νικαίας (Α1 Γυναικών), Γιάννη Ανταλή, το κείμενο και τις σκέψεις του οποίου παραθέτουμε παρακάτω:

«Πέμπτη 2 Απριλίου 2020,

Εδώ και δεκαετίες ακούμε για:

Την μόλυνση του περιβάλλοντος ,την αύξηση της θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων, την πείνα στις υποανάπτυκτες χώρες, τον κίνδυνο εξαφάνισης ορισμένων ειδών, κ.λ.π. 
Και τι κάναμε; Τι κάνουμε; Τίποτα, τίποτα σωστό. Δεν λάβαμε ποτέ στα σοβαρά ούτε ένα από τα δεκάδες καμπανάκια κινδύνου, που μάς έστελνε η φύση. Δεν σταματήσαμε να πουλάμε όπλα σε λαούς, για να αλληλοσκοτώνονται, με σκοπό να αρπάξουμε ό, τι κερδοφόρο έχουν. Δεν σταματήσαμε να κάνουμε πυρηνικές δοκιμές με διάφορα προσχήματα, για να δείξουμε ο ένας στον άλλον  ποιός είναι ο ισχυρότερος και όχι μόνο. Εξαφανίζουμε είδη λες και ήταν δικά μας, κακοποιούμε πλάσματα, γιατί έχουμε την δύναμη να το κάνουμε ικανοποιώντας κάθε άρρωστη επιθυμία μας. Δεν σταματάμε την πείνα στις υποσιτισμένες χώρες, στις οποίες ο κόσμος λιμοκτονεί, γιατί έτσι συμφέρει πολλές ΜΚΟ, και γιατί εμείς οι ίδιοι  θεωρούμε εκείνους τους συνανθρώπους μας αναλώσιμους. Εμείς είμαστε, που μαγειρεύουμε δέκα πιάτα, για να χορτάσει το μάτι μας και στο τέλος τα πετάμε στα σκουπίδια αντί να τα δώσουμε σε όποιον έχει ανάγκη. Υπερκατανάλωση, λες και ο ταμιευτήρας της Γης είναι ανεξάντλητος.
Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, αποκλειστικά  υπεύθυνος είναι  ο άνθρωπος ,το χειρότερο είδος που βίωσε ο πλανήτης. Μπορεί να βρισκόμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, να έχουμε  ανεπτυγμένο εγκέφαλο, να έχουμε την ικανότητα να δημιουργούμε την σκέψη μας, αλλά ποτέ δεν σεβαστήκαμε το μέρος, που μας φιλοξενεί. Ο πλανήτης δεν μάς ανήκει, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε χρέος να παραδώσουμε σε επόμενες γενιές, αλλά εμείς λειτουργούμε και συμπεριφερόμαστε  σας «νταβατζήδες»  στα πάντα, ακόμα και στο ίδιο μας το είδος. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, γιατί είναι γνωστό ότι στην φύση δεν μπορείς να πας κόντρα, όλοι ξέρουμε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η φύση θα βρει την ισορροπία της.
Δεν εξετάζω και δεν με ενδιαφέρει τουλάχιστον στην παρούσα  φάση, εάν ο COVID-19  είναι τυχαίο γεγονός, ανθρώπινη απερισκεψία ή κάτι άλλο, το θέμα είναι ότι το βιώνουμε σε παγκόσμια κλίμακα και μας δείχνει πολύ κυνικά ότι και οι δυνατοί νιώθουν ανίσχυροι μπροστά στο άγνωστο. Οφείλουμε όλοι μας να πειθαρχήσουμε σε κανόνες συμπεριφοράς και να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Θεωρώ ότι για εμάς τους ανθρώπους, που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, το να προτάξουμε το «ΕΜΕΙΣ» αντί του «εγώ» είναι κάτι πολύ εύκολο και συνηθισμένο. Μακάρι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό, και με την ελπίδα ότι η αυριανή ημέρα θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε προς το καλύτερο πολλά πράγματα, εύχομαι υγεία σε όλους μας».

No comments