Τιμή από την ΧΑΝΘ στον δικό της chef, που εμπνεύσθηκε τη συνταγή για μία όμορφη χαντμπολική δημιουργία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τιμή από την ΧΑΝΘ στον δικό της chef, που εμπνεύσθηκε τη συνταγή για μία όμορφη χαντμπολική δημιουργία


Ομορφο αφιέρωμα από την ΧΑΝΘ στον Γιώργο Ιασωνίδη, πρωτοπόρο του τμήματος χάντμπολ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, τιμή στην προσφορά του και ωραία έμπνευση για τις ξεχωριστές ημέρες που περνάμε :  
'' Ο Γιώργος είναι ο ιδρυτής του τμήματος χάντμπολ στο σύλλογό μας. Υπήρξε ο ίδιος αξιόλογος αθλητής,  είχε έντονες προπονητικές ανησυχίες και θέλοντας, αν και μόλις 19 ετών, προκειμένου να κάνει το ξεκίνημα στην προπονητική του σταδιοδρομία απευθύνθηκε αρχικά στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια καθοδηγήθηκε στο παράρτημά μας στην Καλαμαριά. Εκεί βρήκε την αμέριστη υποστήριξη του αείμνηστου Γιάννη Ξυράφη και κάπως έτσι σπάρθηκε ο σπόρος του αθλήματος, την άνοιξη του 1980. Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, στο πρώτο αυτό ξεκίνημα, δημιούργησε δύο πυρήνες αθλητών που προέρχονταν από το Γ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης και από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια. Ο Γιώργος προπονούσε την ομάδα στο «ανοικτό» του Ποσειδωνίου, και στα «τσιμέντα» του Καυτατζογλείου και της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς. 
Οι πρώτοι αγώνες της Χ.Α.Ν.Κ. το φθινόπωρο του 1980, στη νεοσύστατη Α’ Εθνική, έγιναν στο Ποσειδώνιο και στη συνέχεια, χειμώνας 1981, στο Παλαί ντε Σπορ-Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος υπήρξε πρωτοπόρος και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο : οργάνωσε και τα αναπτυξιακά τμήματα της Χ.Α.Ν.Κ. δηλαδή τις ομάδες Εφήβων και Παίδων. 
Η θητεία του όμως στην ομάδα δεν κράτησε για πολλά χρόνια καθώς προτεραιότητα στην επαγγελματική του αποκατάσταση υπήρξε η μαγειρική και όχι η προπονητική τέχνη. Έτσι, την Άνοιξη του 1984 ολοκλήρωσε το σπουδαίο του έργο αφήνοντας την Ανδρική ομάδα μας στη 2η θέση της Β΄ Εθνικής ,θέση που οδήγησε στα μπαράζ ανόδου εναντίον του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Κατερίνης, ενώ αν και είχε αποχωρήσει από το σύλλογο συνόδεψε την Παιδική μας ομάδα, το ίδιο καλοκαίρι, στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στην Πεντέλη. 
Βλέπει τον σπόρο που έσπειρε να βγάζει καρπούς από την πρώτη στιγμή καθώς παραμένει αγαπητός στις καρδιές μας όχι μόνο ως «ο πρώτος προπονητής» μας αλλά κυρίως ως «γνήσιος» φίλος και υποστηρικτής των ιδεών της Χ.Α.Ν.Θ. και της ομάδας μας. 
Στα «πέτρινα» εκείνα χρόνια ο ρόλος παίκτη-προπονητή ήταν αποδεκτός από την Ομοσπονδία και έτσι ο Γιώργος πρόλαβε και έκανε με την ομάδα μας 24 συμμετοχές ενώ πέτυχε συνολικά 55 γκολ. Σήμερα, είναι πετυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης όντας χαρισματικός ως chef ''.

No comments