Σλοβακία: Τίτλοι τέλους χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σλοβακία: Τίτλοι τέλους χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή



Πρόωρο τέλος έβαλε η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Σλοβακίας στο πρωτάθλημα της χώρας, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε σήμερα (1/4), ότι η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώνεται χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή. Παρά το γεγονός ότι η Τατράν Πρεσόφ ήταν κοντά στην υπεράσπιση των κεκτημένων (είχε συγκεντρώσει 37 βαθμούς, 4 περισσότερους από τη δεύτερη Ποζάσκα Μπίστσα και απέμεναν 5 αγωνιστικές για το φινάλε), η Ομοσπονδία αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη διοργάνωση. Επιπλέον δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί στην Α2 κατηγορία, αλλά ούτε και άνοδοι ομάδων από αυτή.

Ο γενικός διευθυντής της Τάτραν Πρεσόφ, Μίροσλαβ Μπενίσκι, αναφέρθηκε στην έναρξη της προετοιμασίας της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν και στα συμβόλαια των παικτών. Χαρακτηριστικά επεσήμανε:

« Η έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν έχει οριστεί στη 1 Ιουλίου, με την προϋπόθεση  ότι οι συνθήκες θα το επιτρέψουν. Με δεδομένο ότι θα μεσολαβήσει μια μεγάλη παύση, οι παίκτες θα ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, σε συνεννόηση με τους προπονητές. Αναφορικά με τα συμβόλαια των αθλητών, θα καλυφθούν μέχρι τον Μάρτιο κανονικά, ενώ αποδεσμεύτηκαν οι παίκτες, των οποίων οι συμβάσεις έληγαν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε από κοινού, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γι΄ αυτό και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια».

No comments