Σιαράβας: «Τα Γιάννενα λειτούργησαν υποδειγματικά στην αντιμετώπιση του ιού, το χάντμπολ μας έμαθε ν΄ αγωνιζόμαστε» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σιαράβας: «Τα Γιάννενα λειτούργησαν υποδειγματικά στην αντιμετώπιση του ιού, το χάντμπολ μας έμαθε ν΄ αγωνιζόμαστε»



 Τις προσωπικές του απόψεις σχετικά με την επίδραση που είχε ο κορωνοϊός στην πόλη των Ιωαννίνων εξέφρασε ο Βασίλης Σιαράβας στο greekhandball.com. Ο προπονητής της τοπικής ομάδας, τόνισε ότι η πόλη της Ηπείρου εφαρμόζει υποδειγματικά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αναλυτικά όσα είπε:

"Αρχικά να επισημάνω ότι τα Γιάννενα, αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό, έχουν λειτουργήσει άψογα, κατά τη γνώμη μου. Από την πρώτη στιγμή, η πόλη και κατ΄ επέκταση η ομάδα μας τηρεί στο ακέραιο τις οδηγίες της Πολιτείας. Η συνεργασία μας με τις τοπικές αρχές είναι άψογη. Χωρίς δεύτερη σκέψη σταμάτησαν όλες οι προπονήσεις και προσαρμοστήκαμε στις εξ αποστάσεως συναντήσεις. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, βρίσκομαι για προσωπικούς λόγους στην πόλη και δεν έχω συναντήσει πάνω από τρία αυτοκίνητα να κυκλοφορούν. Η κίνηση είναι πεσμένη, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες η εικόνα ήταν η ίδια. Aυτό σημαίνει ότι η πόλη λειτούργησε και λειτουργεί υποδειγματικά. Άλλωστε το χάντμπολ μας έχει μάθει να αγωνιζόμαστε. Θα τα καταφέρουμε".

Ο Βασίλης Σιαράβας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο προπονούνται τα τμήματα της ομάδας, εν μέσω κορωνοϊού, ενώ ειδική αναφορά έκανε στους παίκτες, οι οποίοι φέτος θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις:

"Στα τμήματα των Ανδρών και των Κορασίδων έχουν δοθεί ειδικά προγράμματα εκγύμνασης. Φυσικά οι δύο αθλητές μας που δίνουν Πανελλήνιες, θα πρέπει να προσαρμοστούν στις απότομες αλλαγές, το οποίο δεν είναι εύκολο . Ποτέ δεν σταμάτησαν να παίζουν πριν τη διακοπή και μάλιστα ήταν σε πολύ καλή φόρμα, ωστόσο όπως είναι λογικό, ο προγραμματισμός τους έχει αλλάξει. Όλα τα παιδιά παρ΄ όλα αυτά συνεχίζουν να γυμνάζονται βάσει του προγράμματος που τους έχει δοθεί από εμένα και τον κ. Καραμπίνα. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε στο ανδρικό τμήμα να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, και να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο τη διακοπή. Οι αθλητές μας από το παιδικό ακολουθούν και αυτοί το δικό τους πρόγραμμα, ενώ οι παίκτες και η παίκτρια που μετέχουν στις προεθνικές ομάδες Παίδων και Κορασίδων ακολουθούν την προπόνηση της Ομοσπονδίας, η οποία θεωρώ ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωσή τους. Το κάθε ηλικιακό τμήμα έχει δεχθεί σαφείς εντολές από τους υπόλοιπους προπονητές".

Τέλος  αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που αναμένεται να έχει ο κορωνοϊός στην ομάδα, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες:

"Αναμένουμε ότι η πανδημία θα έχει οικονομικό αντίκτυπο σε μας και ειδικά ως προς το θέμα των χορηγιών, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεαστούν σε κάποιο βαθμό. Από την αρχή της σεζόν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε θέσει ως στόχο την άνοδο στην Α2 κατηγορία, αλλά πλέον κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Επιπλέον να επισημάνω το εξής: κάθε χρόνο έχουμε να διαχειριστούμε το γεγονός ότι τρία με τέσσερα παιδιά, τα οποία τελειώνουν με τις σπουδές τους, φεύγουν από την πόλη" .

Και συνεχίζει σημειώνοντας: "Είναι στα χέρια της Ομοσπονδίας και των ειδικών η απόφαση. Είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στην Α2, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Νομίζω ότι το οικονομικό κομμάτι μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την επόμενη σεζόν. Θα θέλαμε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, αν αυτό φυσικά επιτραπεί από τις συνθήκες. Εμείς θα κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια στους άνδρες και επιπλέον θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το γυναικείο τμήμα, το οποίο κατά τη φετινή αγωνιστική σεζόν, είχε αναστείλει τη λειτουργία του".

No comments