Στ. Παπαχαρτοφύλης: «Η ολοκλήρωση των διοργανώσεων είναι προς όφελος του αθλήματος» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στ. Παπαχαρτοφύλης: «Η ολοκλήρωση των διοργανώσεων είναι προς όφελος του αθλήματος»



Υψηλές είναι οι φιλοδοξίες της ΑΕΚ, υπογράμμισε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Στάθης Παπαχαρτοφύλης, σε συνέντευξή του στο σημερινό (18/04) φύλλο της εφημερίδας, «ΩΡΑ των Σπορ». Ο κ. Παπαχαρτοφύλης ανέφερε, επιπλέον, πως η Ένωση δεν αντιμετώπισε το ζήτημα της διακοπής της Handball Premier με ανησυχία, αλλά παραδέχθηκε πως υπήρξε στο τμήμα χάντμπολ μια αμηχανία. Παρ' όλα αυτά, διατηρήθηκε η αισιοδοξία για ολοκλήρωση της σεζόν, θέση την οποία στηρίζει, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, το αθηναϊκό σωματείο. Βέβαια, τόνισε ακόμα, όλα θα εξαρτηθούν από μια μεταβλητή, η οποία δεν είναι άλλη από την ημερομηνία, που θα ανοίξουν ξανά τα γήπεδα, ώστε να έχουν την δυνατότητα οι ομάδες να προπονηθούν. 

Αναλυτικά:



– Πώς αντιμετωπίζει η ομάδα την διακοπή και τα νέα δεδομένα, που δημιούργησε ο κορονοϊός: 

«Είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, που έφερε η πανδημία. Ξαφνικά, άλλαξαν όλα, από τη μια στιγμή στην άλλη. Παρ' όλα αυτά, οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις περιστάσεις, έτσι ώστε με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, να είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο, δεδομένων των συνθηκών. Έτσι, το αθλητικό τμήμα συνεχίζει με ειδικό καθημερινό πρόγραμμα, που ετοιμάζει και επιβλέπει με τη χρήση της τεχνολογίας, ο προπονητής μας κ. Δημητρούλιας με τους συνεργάτες του Αλέξη Αλβανό, Δημήτρη Καφφάτο και Αλέξανδρο Προβολισιάνο».



-Η ΑΕΚ ξεκίνησε αυτή την σεζόν ένα φιλόδοξο πρότζεκτ. Σας ανησύχησε το γεγονός πως θα μπορούσε αυτή η αγωνιστική περίοδος να μην ολοκληρωθεί;

«Οι φιλοδοξίες αυτής της ομάδας είναι όντως υψηλές. Το όραμα του κ. Παπασταμάτη, είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο, που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και θα διακρίνεται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε ανησυχία, αλλά οπωσδήποτε υπήρξε μια αμηχανία. Εκεί που προσμέναμε να αγωνιστούμε στον τελικό Κυπέλλου στο κλειστό του ΟΑΚΑ μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και στους προημιτελικούς στο Τσάλεντζ Καπ με την Τούρντα, βρεθήκαμε σε lockdown. Παρ' όλα αυτά, διατηρήσαμε την αισιοδοξία μας για την ολοκλήρωση της σεζόν».

-Η Ομοσπονδία έχει εκφράσει την επιθυμία να ολοκληρωθούν Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ποιά είναι η θέση της ΑΕΚ;

«Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ, κ. Γκαντής, σε όλη την διάρκεια της διακοπής, χειρίστηκε την κατάσταση με ψυχραιμία, υπομονή και παράλληλα βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τα σωματεία. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, εκφράζει ξεκάθαρα αυτή τη βούληση και θέτει τον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση των διοργανώσεων. Η ΑΕΚ συμφωνεί, και στηρίζει την απόφαση της ΟΧΕ, αφού πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση των διοργανώσεων, είναι προς όφελος του αθλήματος. Άλλωστε, αντίστοιχη θέση εξέφρασε με ανακοίνωσή του και το όργανο των αθλητών (ΠΣΑΧ)».

-Είναι εφικτό να γίνει επανεκκίνηση τον Ιούνιο έχοντας μεσολαβήσει κάποιες εβδομάδες προετοιμασίας;

«Όλα θα εξαρτηθούν από μια μεταβλητή. Την ημερομηνία, που θα ανοίξουν οι αγωνιστικοί χώροι, για να μπουν οι ομάδες να κάνουν προπόνηση. Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών στα ΜΜΕ, τα περιοριστικά μέτρα δύναται να αρθούν τον Μάιο. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, τότε ναι, είναι εφικτή η επανεκκίνηση τον Ιούνιο. Επιπρόσθετα, η ενημέρωση που έχουμε από την EHF, η οποία είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Ομοσπονδίες και τις κρατικές αρχές των χωρών των ομάδων, που συνεχίζουν στις διοργανώσεις της, είναι ότι τα παιχνίδια μας με αντίπαλο την Τούρντα, θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 1-7 Ιουνίου».

-Κάποιες ομάδες έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία για οριστική διακοπή, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την ασφάλεια των αθλητών; Έχετε κάνει κάποια συζήτηση με τους αθλητές της ΑΕΚ για το ποιά είναι η δική τους θέση;

«Κατ' αρχάς στο άθλημά μας, μόνο ένα πολυαθλητικό σωματείο έχει εκφράσει ΕΠΙΣΗΜΑ, αυτή τη θέση, για όλα τα αθλήματα, που καλλιεργεί. Όπως προανέφερα, ο ΠΣΑΧ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον οδικό χάρτη επανεκκίνησης της ΟΧΕ, για τη διάθεση στις ομάδες, ενός εύλογου διαστήματος προσαρμογής στις προπονήσεις στο γήπεδο. Ήταν κάτι που συζητήθηκε και με τους δικούς μας αθλητές, οι οποίοι έχουν την ίδια άποψη και μάλιστα ανυπομονούν να γυρίσουν στον φυσικό τους χώρο και να ανταμώσουν ο ένας τον άλλον. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις όσων συλλόγων ή στελεχών τους έχουν εκφράσει αυτή την επιχειρηματολογία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι όποιο σωματείο επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις αδιαφορεί για την ασφάλεια των αθλητών του. Πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για αθλητές μεγάλης αγωνιστικής και όχι μόνο αξίας».

-Ποιά θα πρέπει να είναι η επόμενη 'μέρα στο χάντμπολ και τον αθλητισμό γενικότερα μετά από τον κορονοϊό;

«Είναι πολύ νωρίς να πει κανείς τι θα πρέπει να γίνει την επόμενη 'μέρα, αφού η κατάσταση είναι ρευστή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η οικονομική κρίση, που θα δημιουργήσει το lockdown, θα μεταδοθεί επαγωγικά  και στα σπορ, ιδίως στα επαγγελματικά, που βασίζονται στα τηλεοπτικά συμβόλαια, στις χορηγίες και στα εισιτήρια. Βλέπετε τι συμβαίνει στο εξωτερικό σε ομάδες μεγέθους Μπαρτσελόνα. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα».

No comments