Αλβανός: "Όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτήν τη μάχη" (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλβανός: "Όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτήν τη μάχη" (vid)


Τις δικές του συμβουλές αναφορικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έδωσε ο Αλέξης Αλβανός. Ο βοηθός του Δημήτρη Δημητρούλια στον πάγκο της ΑΕΚ, αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη σημασία που θα πρέπει να δίνεται από τους αθλητές στην διατροφή τους αλλά και στην ατομική προπόνηση, σ' αυτήν την περίοδο της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Αλβανού, όπως αυτό αναρτήθηκε στη σελίδα της ΧΑΝΘ στο Facebook:


 

"Ως μέλος της οικογένειας της ΧΑΝΘ, καθώς ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το χάντμπολ στις ακαδημίες της, σε ηλικία 9 ετών και συνέχισα να είμαι αθλητής της για τα επόμενα 10 χρόνια, θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τους παίκτες της. Βλέποντας την καθημερινότητά μας να έχει αλλάξει ριζικά λόγω του κορωνοϊού, θα πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να προπονούμαστε, για να γυμνάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σώμα μας, πάντα με την καθοδήγηση των προπονητών. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτήν τη μάχη και θα γυρίσουμε πιο δυνατοί στην καθημερινότητά μας. Εύχομαι υγεία και καλή προπόνηση".



Η ανάρτηση της ΧΑΝΘ :

"Ο Αλέξης ήρθε στην ομάδα μας σε πολύ μικρή ηλικία και πιθανά και από τον πιο σύντομο δρόμο καθώς το σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το ιστορικό μας γήπεδο στη Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς. Εντάχθηκε αμέσως στην ομάδα μίνι και συμμετείχε με την ομάδα του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στο 1ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων που διοργανώθηκε το 1990 με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς. Η συμμετοχή του στην Ομάδα Επίλεκτων του Τουρνουά, όπου συμμετείχαν παιδιά μεγαλύτερα του κατά δύο έτη, δεν προκάλεσε έκπληξη. Ήταν φυσική εξέλιξη της αγάπης του για το άθλημα και της θέλησης του για δουλειά στο γήπεδο. Ο Αλέξης ήταν παρών και στο πρώτο ραντεβού της ομάδας μας με τα μετάλλια σε Τελικές Φάσεις Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων. Την αγωνιστική περίοδο 1993/94 η Ο.Χ.Ε. διοργάνωσε στην Πεντέλη την Τελική Φάση στην κατηγορία Μίνι. Χάλκινο μεν αλλά το πρώτο που κέρδιζε ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ. Για την ακρίβεια της Χ.Α.Ν.Κ. Εκτός από τη συλλογή μεταλλίων, την ίδια περίοδο, κέρδισε και την διάκριση του MVP και τη διατήρησε μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 1995/96. Κορυφαίος χωρίς αντίπαλο. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών κάνει ντεμπούτο και στην ανδρική ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ. με προπονητή τον Στέφανο Καραχάλιο, στην Α2 Κατηγορία, την αγωνιστική περίοδο 1996/97. Ακολουθεί η διάκριση,3η θέση, στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα με την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμαριάς. Ο Αλέξης εντάσσεται στον Πανελλήνιο Γ.Σ. όπου αποκτά μια σχέση εθισμού στην κατάκτηση εγχώριων τίτλων. Πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας κατά συρροή. Η Ευρώπη επίσης περιμένει. Η συμμετοχή στους ομίλους του EHF Champions League με την ομάδα του Π.Γ.Σ. είναι η απαρχή της πορείας του. Στην Εθνική Ομάδα συμμετέχει από την αρχή. Φυσιολογικά είναι πρωταγωνιστής και στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας. Στο μεσοδιάστημα των δυο κορυφαίων διοργανώσεων έχει κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Με τη HSG Wetzlar συμμετέχει στη HBL Handball-Bundesliga, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Η πορεία μεγάλη και οι σταθμοί διαδοχικοί : VfL Gummersbach, Rhein-Neckar Löwen και HBW Balingen. Οι σημαντικές στιγμές είναι πολλές. Ιδιαίτερα με τη VfL Gummersbach, διακρίσεις στο πρωτάθλημα, συμμετοχή σε ομίλους του EHF Champions League αλλά και στο Final4 του DKB Pokal. Κορυφαία διάκριση η κατάκτηση του EHF Cup την αγωνιστική περίοδο 2008/09. Ο Αλέξης επιστρέφει στην Ελλάδα για την Α.Ε.Κ. και διατηρεί τη σχέση του με την κατάκτηση εγχώριων τίτλων. Όλων των τίτλων για την ακρίβεια. Συνεχίζει στον Π.Α.Ο.Κ., στο ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΔΙΚΕΑΣ και στον Ο.Σ.Φ.Π. μέχρι να επιστρέψει στην Α.Ε.Κ. όπου και ολοκληρώνει την αγωνιστική του καριέρα την αγωνιστική περίοδο 2018/19. Ο Αλέξης σήμερα είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας της Α.Ε.Κ. και Υπεύθυνος Προπονητής της ομάδας Κ18".

No comments