Έτοιμη η νομοθετική διάταξη για τροποποίηση των κανονισμών και των προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έτοιμη η νομοθετική διάταξη για τροποποίηση των κανονισμών και των προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων
Πληθώρα ειδήσεων «έβγαλε» η σημερινή (09/04) ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτήν επαναλαμβάνεται πως αποφάσεις, σχετικά με τα Πρωταθλήματα της χώρας μας, θα παρθούν συλλογικά και όχι μονομερώς. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι είναι έτοιμη νομοθετική διάταξη, με την οποία θα επιτρέπεται η τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, αλλά και των προκηρύξεών τους, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα σεζόν. Οι τροποποιήσεις θα αποφασιστούν από την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή (σ.σ. στην περίπτωση του χάντμπολ, από την ΟΧΕ).
Αναλυτικά: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι κάθε απόφαση σχετική με το αν, πότε και πώς θα ολοκληρωθούν τα πάσης φύσεως Πρωταθλήματα στη χώρα, δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά απόφαση συναινετική και συλλογική όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτά (Ομοσπονδίες, Λίγκες, Σύνδεσμοι αθλητών). Φυσικά, σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις γενικότερες σχετικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.
Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο έχει ετοιμάσει για να «περάσει» νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.
Αυτές οι τροποποιήσεις των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων αποφασίζονται, κατά περίπτωση, από την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή κάθε Πρωταθλήματος.
Με σεβασμό στα όργανα, με πραγματική διάθεση συνεργασίας και σε πνεύμα αλληλεγγύης, όπως μας επιβάλλει η περίοδος που διανύουμε».

No comments