Βούγιοβιτς: "Το μονοπώλιο των κορυφαίων ομάδων θα σταματήσει, το χάντμπολ θα επιστρέψει στις ρίζες του" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βούγιοβιτς: "Το μονοπώλιο των κορυφαίων ομάδων θα σταματήσει, το χάντμπολ θα επιστρέψει στις ρίζες του"



Ενδιαφέρουσες δηλώσεις στην ιστοσελίδα index.hr παραχώρησε ο έμπειρος τεχνικός της RK Ζάγκρεμπ, Βέσελιν Βούγιοβιτς, αναφορικά με τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο άθλημα. Ο 59χρονος προπονητής υποστήριξε ότι το μονοπώλιο των μεγάλων δυνάμεων του ευρωπαϊκού χάντμπολ θα λάβει τέλος, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Ο ίδιος μάλιστα, το βλέπει ως μια πολύ καλή ευκαιρία για ανακατανομή της ισχύος μεταξύ των ομάδων. Αναλυτικά ανέφερε:

"Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει μείωση των μισθών, αλλά δεν μπορεί να είναι ίδια για όλους τους αθλητές. Δείτε για παράδειγμα τα ποσά στα υπόλοιπα αθλήματα. Επίσης θεωρώ ότι δεν είναι φυσιολογικό οι αθλητές του ποδοσφαίρου ,με μια καλή σεζόν, να μπορούν να ζουν άνετα, μαζί με την οικογένειά τους. Σε αθλήματα μικρότερης δημοτικότητας, οι παίκτες πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά. Είναι άδικο ο Μέσι και ο Σίντριτς να υποστούν την ίδια μείωση αποδοχών, από τη στιγμή που ο πρώτος παίρνει εκατομμύρια και ο δεύτερος πολύ λιγότερα. Γι΄ αυτό δεν με αφορούν όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Στο χάντμπολ νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία για να γίνει κάτι πολύ καλό. Θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ των συλλόγων, καθώς το μονοπώλιο πολλών κορυφαίων ομάδων θα σταματήσει, λόγω της οικονομικής κατάστασης που θα επικρατήσει. Το χάντμπολ θα επιστρέψει στις ρίζες του. Ομάδες μεσαίας δυναμικής, όπως η Ζάγκρεμπ μπορούν να ωφεληθούν. Γιατί ο Τσίντριτς και ο Κάρασιτς να επιλέξουν να αγωνιστούν στο εξωτερικό, ενώ μπορούν να παίζουν στη χώρα τους για το ίδιο ποσό;"

No comments