O παίκτης της Ανζέ, Γρηγόρης Ιωάννου, στο greekhandball.com: " Στη Γαλλία υπάρχει φόβος, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή " - greekhandball.com

Τελευταία νέα

O παίκτης της Ανζέ, Γρηγόρης Ιωάννου, στο greekhandball.com: " Στη Γαλλία υπάρχει φόβος, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή "



Ο Γρηγόρης Ιωάννου αγωνίζεται από τη φετινή αγωνιστική σεζόν στην Ανζέ, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα National 1 (τρίτη κατηγορίας Γαλλίας). Ο 25χρονος αθλητής, μέχρι και πριν την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη Γαλλία, βρισκόταν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς της κατηγορίας με 92 γκολ, ενώ παράλληλα η ομάδα του είχε βάλει… πλώρη για την άνοδο στην Proligue . Το greekhandball.com, μίλησε με τον εξτρέμ της Ανζέ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και στην οριστική ματαίωση του πρωταθλήματος.


Ο Ιωάννου αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία αυτή τη στιγμή, ένεκα κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά είπε:

"Η κατάσταση στη Γαλλία είναι όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι κλειστά και υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Για να βγεις από το σπίτι, χρειάζεται σχετική βεβαίωση, και μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Στην περίπτωση που αυτή δεν είναι στην κατοχή σου, επιβάλλεται πρόστιμο από το κράτος. Ο φόβος των πολιτών με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι μεγάλος".



Επιπλέον υπογράμμισε ότι η Γαλλία άργησε να αντιδράσει, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (σ.σ. 25233 μέχρι χθες 26/3):

"Νομίζω ότι η Γαλλία άργησε να πάρει μέτρα για να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Για παράδειγμα έκλεισε τα σχολεία με καθυστέρηση, συγκριτικά και με την Ελλάδα. Εγώ επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη την προπερασμένη Τετάρτη (18/3) και συνάντησα αρκετές δυσκολίες, αναφορικά με τις πτήσεις. Ωστόσο θυμάμαι ότι ο κόσμος έβγαινε και όλα τα μαγαζιά ήταν ανοικτά. Για εμένα υπήρξε σημαντική καθυστέρηση".



Στη συνέχεια ο 25χρονος εξτρέμ αναφέρθηκε στην διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη Γαλλία, αλλά και στην έως τώρα πορεία της ομάδας του:

"Τα πρωταθλήματα διακόπηκαν οριστικά, με την τρέχουσα βαθμολογία. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα υπάρξει άνοδος των ομάδων στη μεγαλύτερη κατηγορία, μόνο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν υποβιβασμοί. Υπάρχουν εδώ και καιρό κάποιες σκέψεις για «διεύρυνση» των πρωταθλημάτων της Α2 και της Α1, ώστε να μετέχουν περισσότεροι σύλλογοι. Αν αυτό τελικά εγκριθεί από την Ομοσπονδία, η ομάδα μου θα πάρει το «εισιτήριο» της ανόδου. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας, μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά".

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε επηρεασμένος από την ραγδαία αλλαγή της καθημερινότητας του:

"Πριν τη διακοπή, διανύαμε μια περίοδο στην οποία είχαμε αρκετούς αγώνες και ήμασταν στο εκατό τοις εκατό του ρυθμού μας. Μετά την προετοιμασία του Ιανουαρίου, ξεκινήσαμε πολύ καλά και εγώ προσωπικά ήμουν σε πολύ καλή φόρμα. Θα έλεγα ότι ήταν αρκετά διαφορετικό  για εμένα, καθώς από τις ομαδικές προπονήσεις, φτάσαμε να γυμναζόμαστε ατομικά στο σπίτι, κάνοντας κάμψεις, κοιλιακούς και καθίσματα. Δεν είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να επανέλθουμε.".


Ωστόσο ο 25χρονος εξτρέμ, εκτός από το πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης που ακολουθεί αυτή την περίοδο, συνεχίζει να παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του: 

"Αυτή τη στιγμή κάνω το μεταπτυχιακό μου στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι εξ αποστάσεως, οπότε δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα ως προς την παρακολούθησή του"

Τέλος, ο Γρηγόρης Ιωάννου έδωσε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα, ενώ τόνισε πως μέσω αυτής της διακοπής, βρήκε τον χρόνο να έρθει σε επαφή με την οικογένειά του:

"Θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, δεν ξέρουμε πως θα έρθουν τα πράγματα και πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Είμαστε όλοι σε κατάσταση αναμονής αλλά δε θα πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας. Εμείς οι αθλητές θα πρέπει, όσο είναι δυνατόν, να συντηρούμαστε, τόσο από άποψη διατροφής, όσο και προπονητικά. Εγώ κοιτάζω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε. Επιπλέον είναι μια ευκαιρία να δω την οικογένεια μου και να περάσω χρόνο μαζί της".



No comments