Ο φαρμακοποιός πρώτος σκόρερ της Handball Premier, Φώτης Μισαηλίδης, μιλά στο greekhandball.com για την νέα καθημερινότητα επί κορονοϊού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο φαρμακοποιός πρώτος σκόρερ της Handball Premier, Φώτης Μισαηλίδης, μιλά στο greekhandball.com για την νέα καθημερινότητα επί κορονοϊού


Την φωτογραφία εξασφάλισε το greekhandball.com

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Στην Άρνισσα, κωμόπολη του Δήμου Έδεσσας, εργάζεται ο αθλητής του Αερωπού Έδεσσας και πρώτος σκόρερ (129 τέρματα) του Πρωταθλήματος της Handball Premier, Φώτης Μισαηλίδης, ο οποίος διατηρεί, μαζί με την μητέρα του, φαρμακείο στην περιοχή.
Ο 27χρονος αριστερός εξτρέμ μίλησε στο greekhandball.com για τα δεδομένα, που έχουν διαμορφωθεί, εξαιτίας του κορονοϊού. Ο ίδιος, γεννημένος στην Έδεσσα, έχει σπουδάσει στο τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε πρακτική στην πρωτεύουσα, κατά την διάρκεια των σπουδών του, τις οποίες ολοκλήρωσε πριν από περίπου δύο χρόνια.   


Πώς βιώνει την νέα καθημερινότητα στο φαρμακείο; «Θεωρώ πως πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Περισσότερο κυκλοφορούν οι μεγάλοι, παρά οι νέοι. Το φαρμακείο επισκέπτονται κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, όμως μπαίνουν και νεότεροι.
Αγοράζουν μάσκες και αντισηπτικά, λιγότερη ζήτηση έχουν τα γάντια. Γενικά, υπάρχει έλλειψη, αλλά, όταν χρειαστεί, παραγγέλνουμε και με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο βρίσκουμε τρόπο, ώστε να προμηθευόμαστε ό, τι χρειαζόμαστε. Πάντως, αντιλαμβάνομαι πως οι νέοι είναι περισσότερο τρομαγμένοι και πως αισθάνονται μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να προσέξουν τους γύρω τους.
Κάποιοι ζητούν, στο φαρμακείο μας, υπερβολικές ποσότητες από αυτά, που θέλουν να αγοράσουν, όμως δεν τούς επιτρέπουμε να τα πάρουν όλα, γιατί έτσι δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα ίδια προϊόντα άλλοι. Όλα απαιτούν ένα μέτρο. Ακόμα και στο ντεπόν παρατηρείται έλλειψη, και αυτό το δίνουμε, επίσης, με μέτρο.
Τις πρώτες δύο-τρεις ημέρες, έπειτα από τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, γινόταν πανικός στο φαρμακείο, αλλά στη συνέχεια επιστρέψαμε σε κανονικούς ρυθμούς».


Τού έχει στοιχίσει αγωνιστικά η κατάσταση γύρω από τον κορονοϊό και ποιά είναι η άποψή του για το Πρωτάθλημα; «Με έχει επηρεάσει, αγωνιστικά, ο περιορισμός, διότι δεν μπορώ να προπονηθώ, όπως πρέπει. Γυμναζόμαστε ατομικά, αλλά εξαρτάται και από τους διαθέσιμους χώρους.
Εφόσον αρχίσει ξανά το Πρωτάθλημα, θα υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής για τους αθλητές. Τα μέτρα για τον κορονοϊό θα μας έχουν πάει πίσω, ατομικά, σε φυσική κατάσταση, αλλά και ομαδικά. Άποψή μου είναι πως το Πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί, ακόμα και αν χρειαστεί να παίζουμε και κάποιο διάστημα μέσα στο καλοκαίρι».  


Κλείνοντας, ποιά είναι η συμβουλή του; «Ο κόσμος δεν θα πρέπει να κάνει άσκοπες μετακινήσεις, παρά μόνο τις απαραίτητες. Είναι λογικό να θέλει κάποιος να πάει για έναν περίπατο, όμως χωρίς να προκαλείται συνωστισμός. Χρειάζεται προσοχή. Πιστεύω ότι οι παρούσες συνθήκες θα… πιάσουν και Μάιο».

No comments