«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Η Σοφία Ναϊσίδου τονίζει: «Όλη αυτή η ήττα θα εμπεριέχει κάπου και μια νίκη» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Η Σοφία Ναϊσίδου τονίζει: «Όλη αυτή η ήττα θα εμπεριέχει κάπου και μια νίκη»



Σήμερα (29/03) ήταν η σειρά της Σοφίας Ναϊσίδου, στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com. Ζητήσαμε από την τεχνική διευθύντρια της Νέας Ιωνίας (Α1 Γυναικών) να αποτυπώσει τις σκέψεις της, σχετικά με την κατάσταση γύρω από τον κορονοϊό, για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας και εκείνη μας τίμησε με την ανταπόκρισή της. Την ευχαριστούμε θερμά.

«Κυριακή 29 Μαρτίου 2020,

...άλμα στο μέλλον

Σε αυτή την πρωτόγνωρη, για όλους, κατάσταση, ο καθένας από εμάς αναζητά τρόπους να ισορροπήσει, να καταλάβει την νέα απειλή, να απαντήσει σε ερωτήματα: Πόσο κοντά του είναι όλο αυτό; Πόσο μακριά του; Θα είναι ίδιο το αύριο; Τι χάνουμε; Τι μπορούμε να κερδίσουμε;

Αν πιστεύει κάποιος στην ισορροπία της φύσης, τότε όλη αυτή η ήττα θα εμπεριέχει κάπου και μια νίκη. Αυτή την νίκη πρέπει να την αναζητήσουμε ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και ως κοινωνία.

Για κάποιους η ματιά στο παρελθόν τούς δίνει δύναμη. Βλέπω, για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις προσκλήσεις για αναρτήσεις με παλιές φωτογραφίες, νιώθω πως είναι κάτι σαν ανάγκη. Προσωπικά, αυτό που μού κάνει καλό είναι η αισιόδοξη οπτική του μέλλοντος, η θέα από το παράθυρο, που μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από το παρόν, άλλα γιατί όχι και από το παρελθόν μας.
Ως άνθρωποι και ως κοινωνία μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Η τοπική και η παγκόσμια κοινότητα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αντιμετωπίζουν μία από τις βαθύτερες κρίσεις, ο αθλητισμός θα βγει λαβωμένος από αυτό το φαινόμενο, τα οικονομικά δεδομένα δεν μπορεί να είναι ίδια για κανέναν πια. Ο αθλητισμός, ως θεσμός, δεν είναι αποκομμένος από όλη την κοινωνικοπολιτική παγκόσμια πραγματικότητα, επομένως δεν γίνεται να μείνει ανεπηρέαστος.

Μπορούμε να κρατήσουμε πράγματα, άλλα να τα αλλάξουμε  και  βεβαίως να προσθέσουμε νέα. Ο εγωκεντρισμός και η συνεχής αναζήτηση του κέρδους με κάθε κόστος, που επικρατούσε στην κοινωνία, έχει ξεκάθαρα «μολύνει» και την λογική του αθλητισμού. Η απάντηση όλων μας θα πρέπει να είναι, απόλυτα, η ανάδειξη και υιοθέτηση των θεμελιωδών αξιών του αθλητισμού.

Να οραματιστούμε και να επανασχεδιάσουμε τον αθλητισμό μετά την πανδημία, χωρίς βία, χωρίς διαφθορά και παραβατικότητα λαμβάνοντας συγχρόνως την ευκαιρία για την εξυγίανσή του.
Η αλλαγή και το νέο είναι εκείνα, που ενδεχομένως να ωθήσουν την κοινωνία και τον αθλητισμό... Ας το τολμήσουμε.

Εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία, να βγουν πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία και να μην είναι μακριά η 'μέρα, που θα συναντηθούμε στα γήπεδα».

No comments