«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Δημήτρης Πελεκίδης σημειώνει: «Όλοι μας έχουμε την δυνατότητα να διατελέσουμε ηγετικό ρόλο» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Δημήτρης Πελεκίδης σημειώνει: «Όλοι μας έχουμε την δυνατότητα να διατελέσουμε ηγετικό ρόλο»



Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στο τμήμα Γυναικών, Δημήτρης Πελεκίδης, έβαλε την... υπογραφή του στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com και τον ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή του. Ακολουθεί το κείμενό του:

«Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020,

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες ημέρες, που βιώνουμε, ζοριζόμαστε ατομικά και συλλογικά, γιατί δεν θέλουμε με τίποτα να συνειδητοποιήσουμε, ή γιατί συνειδητοποιούμε, παρ' όλη την συνεχή μας αντίσταση και άρνηση πως χάσαμε και χάνουμε συνεχώς τον έλεγχο, που νομίζαμε πως έχουμε στη ζωή μας. Ζοριζόμαστε για ακόμη μια φορά, γιατί χαλάει η βολή μας, γιατί οι επιθυμίες, με τις οποίες για χρόνια ταυτιζόμαστε αναστέλλονται.
Βιώνουμε καθημερινά μια κατάσταση, στην οποία οι κοντινές σχέσεις δοκιμάζονται. Ας μην παρεξηγούμε ο ένας τον άλλον. Είναι μια ευκαιρία να δούμε ποιά προσωπικά μας χαρακτηριστικά και ποιά γνωρίσματα των σχέσεών μας ανασύρει η καραντίνα. Και να δούμε, παράλληλα, πόση βούληση έχουμε, ώστε να τα βελτιώσουμε.
Όλοι μας, αυτή την περίοδο, έχουμε την δυνατότητα να διατελέσουμε έναν ηγετικό ρόλο. Κάθε άνθρωπος, που εν μέρει λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό άλλων, είναι ηγέτης. Και σε αυτήν την κατάσταση, όλοι λαμβάνουμε αποφάσεις για λογαριασμό άλλων. Κάθε χειραψία είναι μία απόφαση. Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα με τη συμπεριφορά μας και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Η θαρραλέα και υπεύθυνη στάση αυτή την στιγμή δεν είναι να δείξουμε πως δεν φοβόμαστε τον ιό.
Επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα στην ζωή μας για το τι τελικά είναι σημαντικό. Έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε και να απολαύσουμε πολλά, που μέχρι χθες τα θεωρούσαμε μικρά και δεδομένα. Γιατί κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα, που θα κοιτάξουμε πίσω και θα αντιληφθούμε ότι τελικά αυτά, που μέχρι χθες θεωρούσαμε μικρά, είναι τελικά τα πιο μεγάλα.
Εύχομαι πραγματικά μέσα απ' όλα αυτά να βγούμε πιο δυνατοί και ίσως λίγο πιο σοφοί. Και να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι απεριόριστες. Και όπως έγραψε ο Καζαντζάκης: «Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει».
Καλή δύναμη και υπομονή σε όλο τον κόσμο!».

No comments