Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη) αποκλειστικά στο greekhandball.com: «Θέλω κλειστό μόνο για το χάντμπολ στη Μηχανική Καλλιέργεια» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη) αποκλειστικά στο greekhandball.com: «Θέλω κλειστό μόνο για το χάντμπολ στη Μηχανική Καλλιέργεια»


του ΝΙΚΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του greekhandball.com , πλησιάζει η ώρα ώστε το χάντμπολ να αποκτήσει, πλέον, το δικό του κλειστό, αποκλειστικής χρήσης, στη  Νίκαια.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε μάλιστα στο greekhandball.com στη διάρκεια της συνομιλίας που είχαμε το πρωί της Τετάρτης 12/2 : «Προχωράμε τις διαδικασίες για την  μετατροπή του κλειστού «Μάνος Λοΐζος» στη Μηχανική Καλλιέργεια ( σ.σ.. πίσω από το Κρατικό της Νίκαιας και τον «Πλάτωνα», επί της Θηβών ), σε γήπεδο αποκλειστικά και μόνο για το χάντμπολ. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΟΧΕ και σε 15-20 ημέρες θα έχω να σάς πω, οριστικά, τι θα συμβεί. Θέλω, πάντως, κλειστό μόνο για το χάντμπολ στη Μηχανική Καλλιέργεια και πιστεύω ότι στο τέλος, θα επιτευχθεί ο στόχος, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Το χάντμπολ θα είναι στη Μηχανική Καλλιέργεια και το μπάσκετ στον Πλάτωνα. Αυτό θέλω».
Η Νίκαια έχει ως, άξιο, εκπρόσωπο στο χάντμπολ τον Άρη Νικαίας, την μόνη ομάδα της πόλης που έχει και τα 2 τμήματα της (ανδρών και γυναικών) στην Πρώτη Κατηγορία, όπως  συμβαίνει, επίσης, σε πανελλήνιο επίπεδο, μόνο με ΠΑΟΚ και Πυλαία.
Μάλιστα, η Νίκαια έχει μακρά και λαμπρή παράδοση στο χάντμπολ, καθώς ο Άρης Νικαίας είναι από τα ιδρυτικά σωματεία της ΟΧΕ ενώ τέσσερις Νικαιώτισες (Πόταρη, Μιχαλοπούλου, Δωροθέου και Χαλκίδη) ήταν μέλη της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Με την μετακίνηση του χάντμπολ στη Μηχανική Καλλιέργεια, θα αποσυμφορηθεί και το κλειστό του «Πλάτωνα», που θα μείνει μόνο στο μπάσκετ και έτσι τα δύο αθλήματα θα κατανεμηθούν σε χώρους αποκλειστικής χρήσης, όπου θα δουλεύουν καλύτερα ενώ το βόλεϊ έχει (με φροντίδα συλλόγων και την απαραίτητη συνεργασία του Δήμου) δικό του κλειστό (έστω ως προπονητήριο) στο Σελεπίτσαρι, στο χώρο δίπλα από το από παλιά υφιστάμενο γήπεδο, που χρησιμοποιείτο ως πάρκινγκ.
Ο κ. Ιωακειμίδης  (ο οποίος εκλέγεται διαρκώς ως Δήμαρχος από το 1994, είναι πτυχιούχος του Πολυτεχνείου, παιδί των γειτονιών του Πειραιά, απόφοιτος της Ιωνιδείου, 66 ετών σήμερα και πάντα απλός και ευγενής), έχει ήδη εξασφαλίσει έγκριση πίστωσης 200.000 ευρώ (σ.σ. υπάρχει στη Διαύγεια η σχετική καταχώρηση), ώστε να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα οι εργασίες σε δάπεδο και κερκίδες στο κλειστό της Μηχανικής Καλλιέργειας και θα ακολουθήσει και δεύτερη πίστωση, ώστε να γίνει η πλήρης μετατροπή σε γήπεδο μόνο για χάντμπολ, με την υλοποίηση απαραίτητων μετατροπών.
Οι διαστάσεις, προς το παρόν, δεν είναι οι απαιτούμενες, αλλά θα γίνουν διορθωτικές εργασίες, καθώς υπάρχουν τα σχετικά περιθώρια.
Το θέμα παραμένει ανοιχτό, όμως, η πρόθεση του Δημάρχου Νίκαιας Ρέντη είναι ξεκάθαρη και απολύτως σαφής, όπως διατυπώθηκε στο greekhandball.com.
Ο χώρος που από το 2002, είχε εγκαταλειφθεί, θα «ζωντανέψει» και πάλι και εφόσον όλα πάνε καλά στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αποκλειστικά για το χάντμπολ.
Ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, έγιναν συζητήσεις και επιτόπιοι έλεγχοι (βοηθά ασφαλώς το γεγονός ότι ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός και έχει γνώση του αντικειμένου).
Το ενδεχόμενο, ωστόσο, να χρησιμοποιείται το κλειστό και για ευρωπαϊκούς αγώνες, εφόσον εντέλει αποδοθεί μόνο στο χάντμπολ, δυστυχώς έχει αποκλειστεί προς το παρόν, καθώς, ακόμα και εάν ολοκληρωθεί κάθε πιθανή μετατροπή, οριακά (για... μισό μέτρο) δεν επαρκούν οι διαστάσεις.       
Οι εργασίες στο κλειστό «Μάνος Λοΐζος» εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σ' ένα μήνα.

No comments