Ο Σβαλμπ, έξι χρόνια μετά από το καρδιακό επεισόδιο, επιστρέφει σε κορυφαίο επίπεδο ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Σβαλμπ, έξι χρόνια μετά από το καρδιακό επεισόδιο, επιστρέφει σε κορυφαίο επίπεδο !



Έξι χρόνια μετά από το καρδιακό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να τού στερήσει την ζωή σε ηλικία 51 ετών, ο γνωστός Γερμανός προπονητής, Μάρτιν Σβαλμπ, επιστρέφει σε κορυφαίο επίπεδο, καθώς ανέλαβε τα ηνία της Ράιν-Νέκαρ Λόβεν και μάλιστα, αύριο (26/02) θα κάνει το ντεμπούτο του στο εντός έδρας ματς απέναντι στην ισπανική, Κουένκα, για το EHF Cup.
O Σβαλμπ είχε πανηγυρίσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τo Αμβούργο, το 2013, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2011, είχε κατακτήσει την Μπουντεσλίγκα με την ίδια γερμανική ομάδα. Τον Ιούλιο του 2014 αποσύρθηκε από την προπονητική, έπειτα από ένα καρδιακό επεισόδιο. «Είμαι εξαντλημένος, αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενος, διότι ακόμα ζω», είχε τονίσει τότε, μετά από την τρίωρη επέμβαση, στην οποία είχε υποβληθεί.
Τα τελευταία χρόνια, εκτελούσε καθήκοντα αντιπροέδρου και αθλητικού διευθυντή στο Αμβούργο. Παράλληλα, εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Sky» ως σχολιαστής.
O 56χρονος, γεννημένος στην Στουτγάρδη, σχολίασε σχετικά με τον νέο σταθμό της καριέρας του (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υπογράψει έως το καλοκαίρι του 2021): «Το χάντμπολ στο Αμβούργο παραμένει ένα project της καρδιάς μου και θα συνεχίσω να το προωθώ, ακόμα και αν η συγκέντρωσή μου είναι, κυρίως, στη Ράιν-Νέκαρ Λόβεν. Αισθάνομαι πως έχω ενέργεια και κίνητρο, ώστε να βιώσω ξανά αυτή την εμπειρία. Η φωτιά καίει ακόμα μέσα μου...».

No comments