Ισοπαλία μεταξύ Ακαδημίας και Ποσειδώνα- Μηδενισμό των φιλοξενούμενων ζήτησαν οι Πατρινοί - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ισοπαλία μεταξύ Ακαδημίας και Ποσειδώνα- Μηδενισμό των φιλοξενούμενων ζήτησαν οι Πατρινοί


Ακαδημία των Σπορ και Ποσειδώνας Λουτρακίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 26-26, σε μια αναμέτρηση, στην οποία η πατρινή ομάδα ζήτησε τον μηδενισμό των φιλοξενούμενων. Ο λόγος; Επειδή ο παίκτης του Ποσειδώνα, Αλέξανδρος Ρουμελιώτης, μετά από σκίσιμο της φανέλας του και αλλαγής της, αγωνίστηκε με δύο διαφορετικά νούμερα (το νούμερο 15 της νέας φανέλας και το νούμερο 99 στο σορτσάκι του). Παρ΄ όλα αυτά οι διαιτητές έκριναν ότι από τη στιγμή που στο γήπεδο δεν υπήρχε άλλος αθλητής  με τον αριθμό 15, δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός ως προς την χρησιμοποίησή της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ποσειδώνας Λουτρακίου παρόλο που στη μεγαλύτερη διάρκεια βρισκόταν πίσω στο σκορ, στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει και να φύγει από την Πάτρα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ρουμελιώτης με εννιά γκολ. Ο Αλ. Παπαγιαννόπουλος από την πλευρά των γηπεδούχων σημείωσε 8.


Τα πεντάλεπτα:  1-2, 4-6, 9-6, 11-6, 15-8, 18-12 (ημίχρονο), 19-14, 20-14, 21-18, 23-20, 25-22, 26-26

Ακαδημία Πάτρας:Διαμαντόπουλος, Παναγιωταρόπουλος 2, Παπαγιαννόπουλος , Παπαγιαννόπουλος Αλ. 8, Γεωργίου 3, Πάντος, Στραβομύτης 1, Μάρκοβιτς 2, Τόμσον 4 ,Μπεκιάρης, Πολίτης, Ζάγκας, Τόμοβιτς 2, Ακριδόπουλος 2, Σκαρλάτος, Κολλύρης 2

Ποσειδών Λουτρακίου: Βλαχογιώργος, Αικατερίνης 5, Γκίκας 5, Γυφτικίδης 1, Καραβάς, Ζέρβας, Δώδας, Χριστόδουλος, Χατζηκωνσταντίνου, Δημητρόπουλος 2, Χατζηκωνσταντίνου 1, Παλαιολόγος, Βασιλειάδης 4, Ρουμελιώτης 9

Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε: Η ομάδα Ακαδημία των Σπορ ενίσταται διότι στο 17:32 του πρώτου ημιχρόνου, ο παίκτης του Ποσειδώνα Λουτρακίου με νούμερο 99, Ρουμελιώτης Αλέξανδρος του σκίστηκε η φανέλα. Οι διαίτητές του απαγόρευσαν να παίξει με τη σκισμένη φανέλα και κάθισε στο πάγκο του. Στο 25:10 του πρώτου ημιχρόνου ο παραπάνω παίκτης εμφανίστηκε και αγωνίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με νούμερο φανέλας 15 και σορτσάκι νούμερο 99. Κατά παράβαση του κανονισμού αγώνος που αναφέρει ότι οι παίκτες εμφανίζονται και αγωνίζονται με τον ίδιο αριθμό φανέλας που δηλώνονται στο φύλλο αγώνος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αθλητής δηλωμένος στο φύλλο αγώνος με νούμερο 15, ο παραπάνω αθλητής, σημείωσε 9 τέρματα χωρίς να είναι δηλωμένος το νούμερο 15. Σημειωτέον από τη στιγμή που δεν υπάρχει δηλωμένος αθλητής με άλλα στοιχεία, ζητούμε το μηδενισμό της φιλοξενούμενης ομάδας, διότι είναι σαν να χρησιμοποίησε αθλητή χωρίς να είναι δηλωμένος στο φύλλο αγώνος.

Η απάντηση των διαιτητών: Στην ένσταση της Α ομάδας απαντάμε τα εξής: Στο 14:50 του α ημιχρόνου η φανέλα του αθλητή της Β ομάδας με αριθμό φανέλας 99, σκίστηκε ολοσχερώς. Οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι με τάιμ άουτ και ζήτησαν από τον αθλητή να αλλάξει φανέλα. Ο φροντιστής της Β ομάδας μας ενημέρωσε ότι δεν έχει άλλη φανέλα με τον ίδιο αριθμό 99. Η μόνη φανέλα που είχε η ομάδα, ήταν με τον αριθμό 15. Και αφού δεν υπήρχε άλλος παίκτης με τον αριθμό 15 να αναφέρεται στο φύλλο αγώνος, επιτρέψαμε στον παίκτη να συνεχίσει να αγωνίζεται με τον καινούργιο αριθμό νούμερο 15.


No comments