Οι ομιλίες στην τελετή έναρξης της Μεσογειάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι ομιλίες στην τελετή έναρξης της Μεσογειάδας



Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Σερβία και στην Ελλάδα (17:00) πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της 17ης Μεσογειάδας, στο γήπεδο του ΟΑΚΑ.
Εκεί βρέθηκαν και μίλησαν οι Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ), Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού), Στέλιος Αγγελούδης (Α' Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Dr. Hassan Mustafa (Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ) και Zoran Radojicic (Πρόεδρος Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ).

Αναλυτικά οι ομιλίες τους:

Κώστας Γκαντής (Προεδρος ΟΧΕ): «Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κύριε Πρόεδρε της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, Κύριες και Κύριοι. Σας καλωσορίζουμε στη Μεσογειάδα, που είναι μια πρόβα για τη μεγάλη διοργάνωση του παγκοσμίου που θα φιλοξενήσει η χώρα μας το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, που έφεραν την έδρα στην Ελλάδα, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες στο ΣΕΦ. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις χώρες που βρίσκονται εδώ, καθώς και τον Μουσταφά Χασάν για την παρουσία του. Σας ευχαριστούμε όλους!»

Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού): «Κύριε Πρόεδρε της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κύριε Πρόεδρε της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Κύριες και Κύριοι. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που βλέπουμε τη χώρα μας να μπαίνει και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ακριβώς όπως ταιριάζει στην Ελλάδα και στον ιστορικό ρόλο της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Στην Ελλάδα που αναπτύσσεται ξανά. Γι’αυτό άλλωστε και με χαρά συναινέσαμε στη μόνιμη μεταφορά και φιλοξενία της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες στο ΣΕΦ. Τούτοι οι Μεσογειακοί αγώνες με τη συμμετοχή 14 χωρών, οι περισσότερες εκ των οποίων θεωρούνται από τις ισχυρότερες στην καλλιέργεια του χάντμπολ, είμαι βέβαιος πως θα είναι μια εξαιρετική πρόβα για το σπουδαίο γεγονός, που θα φιλοξενήσει η χώρα μας το επόμενο καλοκαίρι. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ εφήβων με τη συμμετοχή 32 χωρών από όλο τον πλανήτη. Το άθλημα του χάντμπολ στην Ελλάδα έχει ανάγκη από αυτή την εξωστρέφεια. Ο Αθλητισμός μας με όλα τα οφέλη που απορρέουν από τέτοιες πρωτοβουλίες, έχει ανάγκη από εξωστρέφεια και παράλληλα την ακόμα πιο στενή επαφή με τις νέες γενιές. Έτσι ώστε οι Αξίες του, τα Ιδεώδη και το Αθλητικό Ήθος να προβάλλονται ολοένα και πιο έντονα ως πρότυπο της καθημερινής ζωής. Κυρίες και Κύριοι δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τούτοι οι Μεσογειακοί Αγώνες των έξι ημερών με τα 63 παιχνίδια ως την ολοκλήρωση τους, που φέρνουν τόσο κοντά λαούς και κουλτούρες από τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αφρική και Ασία, θα στεφθούν από απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Εύχομαι σε όλους σας καλή παραμονή στη χώρα μας».

Στέλιος Αγγελούδης (Α' Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής): «Κυρίες και κύριοι, μέλη της μεσογειακής επιτροπής και συνάδελφοι του χάντμπολ καλησπέρα σας. Είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός της 17ης Μεσογειάδας που διεξάγεται στη χώρα μας. Η Ελληνική Ομοσπονδία μπορεί να διοργανώνει τέτοιου είδους μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή διαμονή στους εκπροσώπους των χωρών».

Zoran Radojicic (Πρόεδρος Μεσογειακής Συνομοσπονδίας): «Καλωσορίζουμε τον κ. Χασάν Μουσταφά στη διοργάνωση. Καλωσορίζουμε και όλους εσάς. Επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη της 17ης Μεσογειάδας η οποία διεξάγεται στην Ελλάδα και συμμετέχουν 14 χώρες από Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Andre Amiel Trophy, του οποίου το όνομα φέρει και η διοργάνωση. Ο Andre Amiel Trophy που έφυγε από τη ζωή το 2019 διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας και προσέφερε τα μέγιστα στο χάντμπολ. Σας ευχαριστώ πολύ».

Hassan Mustafa (Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας): «Καλώς ήρθατε στη 17η Μεσογειάδα χάντμπολ, αγώνες με τη συμμετοχή 14 χωρών από Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Ευχαριστώ των Πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, για το δώρο που μου προσέφερε. Ελπίζω να έχουμε μια καλή διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους που βρίσκεστε εδώ!».


Πηγή: 17th MHC Athens 2020 (Facebook)

No comments