Ποιές ομάδες πέφτουν, ποιές ανεβαίνουν, ποιές διεκδικούν τίτλο από όλα τα πρωταθλήματα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ποιές ομάδες πέφτουν, ποιές ανεβαίνουν, ποιές διεκδικούν τίτλο από όλα τα πρωταθλήματα


Τα πρωταθλήματα πλησιάζουν, πλέον, προ το πλέον κομβικό σημείο τους, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τι προβλέπεται από τις προκηρύξεις της ΟΧΕ :

HANDBALL PREMIER 
Μετά την λήξη της κανονικής περιόδου, οι πρώτες 8 ομάδες, παίζουν σε ζευγάρια ως εξής : 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 και αγωνίζονται έως ότου μία ομάδα πετύχει 2 νίκες. Αναλογικά, οι νικητές διασταυρώνονται έως το τέλος ώστε να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα.
Στην ουρά, αγωνίζονται τα ζευγάρια ως εξής : 9-10, 11-12, πάλι στις 2 νίκες. Ομως, ως προυπόθεση εκκίνησης των μπαράζ θα πρέπει οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 10-11 να έχουν διαφορά ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών, διαφορετικά, οι ομάδες στις θέσεις 11, 12 υποβιβάζονται απευθείας στην Α2 Εθνική.
Εάν υπάρχει διαφορά 6 πόντων και άνω, στο ζευγάρι 11-12, ο 12ος πέφτει απευθείας.
Εάν υπάρχει διαφορά 6 πόντων και άνω, στο ζευγάρι  9-10,  δεν γίνεται μπαράζ και εξετάζεται εάν υπάρχει διαφορά 6 πόντων και άνω στις θέσεις 10-11.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :
12. ΦΙΛΙΠΠΟΣ  3 β.-11.ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 6 β.-10.ΦΑΙΑΚΑΣ 10 β.-9. ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. 10 β.
Γίνονται κανονικά όλα τα μπαράζ, με την τωρινή βαθμολογία.

Η ομάδα που θα ηττηθεί στα μπαράζ 9-10 και η νικήτρια από τα μπαράζ 11-12, συνεχίζουν με νέα μπαράζ ώστε να προκύψει στις 2 νίκες η δεύτερη ομάδα που θα πέσει κατηγορία.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Οι ομάδες στο 1-4 των δύο Ομίλων, προχωρούν στην δεύτερη φάση, όπου παίζουν 1-4 και 2-3 στις 2 νίκες.
Οι ομάδες στις θέσεις 9-10 του Α΄ Ομίλου και στη θέση 9 του Β΄ Ομίλου υποβιβάζονται απευθείας. Από τον Α΄ Ομιλο έχει αποχωρήσει ο Νηρέας και πέφτει μόνο η 9η ομάδα ενώ από τον Β΄ Ομιλο, θα πέσει ομάδα μόνο εάν υποβιβασθούν 2 ομάδες του Βορρά, από την Α1, οπότε θα συμπαρασύρουν άλλη μία.
Εάν την περίοδο 2019-2020, εάν οι 2 τελευταίες ομάδες της Α1 ανήκουν στον Α΄Ομιλο, τότε πέφτει και η 8η ομάδα της βαθμολογίας από τον Α΄ Ομιλο της  Α2. Το κενό που θα δημιουργηθεί, θα καλυφθεί από την επιλαχούσα ομάδα των  μπαράζ ανόδου από την Β΄Εθνική.  Το ίδιο θα συμβεί και εφόσον προκύψει κενή θέση στην Α2 Εθνική ( Α΄Ομιλος ).


Β΄  ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΔΡΩΝ
Ανεβαίνουν 4 ομάδες στην Α2.
Οι ομάδες που θα πάρουν την 2η θέση στον 1ο και τον 2ο Ομιλο, όπως και την 1η στον 3ο, θα αγωνισθούν σε ουδέτερη έδρα, ένας προς όλους, σε μονό γύρο.
Οι 2 πρώτες στην βαθμολογία αυτού του εξτρά Ομίλου, θα παίξουν με τους πρώτους των Ομίλων 1 και 2. Και από αυτά τα μπαράζ, οι 2 πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στον Α΄Ομιλο της Α2.
Οι ομάδες που ήταν στην 1η και 2η θέση στον 4ο και 5ο Ομιλο, παίζουν ένας προς όλους, σε μονό γύρο.
Οι 2 πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στον Β΄Ομιλο της Α2.


Α1 ΕΘΝΙΚΗ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι ομάδες στις θέσεις 9 και 10 υποβιβάζονται απευθείας, αλλά, μετά την αποχώρηση του Φίλιππου Βέροιας, θα πέσει μόνον η 9η ομάδα, καθώς, ήδη λογίζεται ότι έχει πέσει και ο Φίλιππος.
Οι ομάδες στις θέσεις 1 και 2, θα παίξουν έως τις 3 νίκες.


Α2  ΕΘΝΙΚΗ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ανεβαίνουν στην Α1, οι δύο πρώτες ομάδες, μία από κάθε Ομιλο. 

No comments