Παπαδημητρίου : ΄΄ Κάνω έκκληση να έλθει προπονητής στον Φίλιππο, πρώτη μέριμνα μας η αξιοπρέπεια της ομάδας΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παπαδημητρίου : ΄΄ Κάνω έκκληση να έλθει προπονητής στον Φίλιππο, πρώτη μέριμνα μας η αξιοπρέπεια της ομάδας΄΄



Με τον Βασίλη Βόλκο έχουμε συνεργασθεί δημοσιογραφικά, από πολύ παλιά, από το 1979, όταν υπηρετούσε την θητεία του στην Αθήνα.
Εντοπίσαμε μία, πολύ ενδιαφέρουσα, συνέντευξη που πήρε από τον Στέργιο Παπαδημητρίου, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Τάκη, ανέλαβε το τμήμα χάντμπολ του Φίλιππου Βέροιας και παραθέτουμε την αναδημοσίευση της, από το  laosnews.gr  που την εξασφάλισε.
Σημειώνουμε, προκαταρκτικά, ότι ο Στέργιος Παπαδημητρίου ήταν επί σειρά ετών τερματοφύλακας στον Φίλιππο, όπως και ο Γιώργος Τάκης και σήμερα είναι γιατρός στην Διεύθυνση Δημόσια υγείας του Νομού Ημαθίας,  ειδικότητα Αιματολόγος με ειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις του μυελού των οστών και το καλοκαίρι τελειώνει την εξειδίκευση στο ΄΄ Παπανικολάου΄΄ στη Θεσσαλονίκη.
Οι δηλώσεις του κ.Παπαδημητρίου :
΄΄  Την αφορμή να ασχοληθώ με τα διοικητικά πλέον του Φιλίππου μου την έδωσε ο γιος μου ο μεγάλος , όταν κάποια μέρα μου είπε. " Μπαμπά ακούω στο σχολείο ότι ο Φίλιππος Βέροιας διαλύεται." Εγώ έχω μέσα μου μία αρχή που λέει." Καλύτερα να το μετανιώσεις παρά να μη το προσπαθήσεις " Αυτό ακολουθώ και στην ζωή μου και την Ιατρική.  Εμείς είμαστε το αποτέλεσμα της Ιστορίας αλλά εμείς την γράφουμε ταυτόχρονα.
Έτσι βρήκα συνοδοιπόρο μου τον Γιώργο τον Τάκη. Τερματοφύλακες και οι δύο συζητούσαμε με τον πρόεδρο αρκετό καιρό  και τελικά βρέθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες να αναλάβουμε την διοίκηση και τα τμήματα χάντμπολ ανδρών και γυναικών.
Ήδη έχουμε μία ομάδα πέντε ατόμων με αξιόλογες θέσεις στην κοινωνία της Βέροιας, αγαπούν το χάντμπολ και τον Φίλιππο . Έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμάς τους ίδιους στόχους . Πρώτη μέριμνα μας είναι η αξιοπρέπεια του Φιλίππου
Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι εύκολα , γιατί η αλλαγή στην ηγεσία είναι η κορυφή του παγόβουνου . Υπάρχουν πολλά προβλήματα και είμαστε έτοιμοι να τα λύσουμε σε βάθους χρόνου. Υποσχέσεις δεν δίνουμε , απλά αυτό που θα υποσχεθούμε θα τα λύσουμε.
Άμεσος στόχος είναι η ανδρική ομάδα που θέλουμε να τερματίσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Είναι γνωστό επίσης ότι το πρωτάθλημα έγινε πολύ ανταγωνιστικό  αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε με το βαρύ όνομα που κουβαλάμε να τα καταφέρουμε. Πιθανότητες να σωθούμε έχουμε και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν μέσα στα γήπεδα και την αγωνιστικότητα που θα δείξουμε στην συνέχεια. Θέλουμε να στηρίξουμε το τμήμα που τον τελευταίο καιρό βάλλεται από παντού , με πρώτο βήμα την μετακίνηση των παικτών στα υπόλοιπα παιχνίδια με πούλμαν αφού έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση.
Να τονίσω επίσης ότι όλα τα τμήματα χάντμπολ του Φιλίππου είναι πλέον και με την σύμφωνη γνώμη του πρόεδρου στην δικαιοδοσία μας
 Σε ένα κομμάτι που θα δώσουμε βαρύτητα είναι να κρατήσουμε τις ρίζες του Φιλίππου στέρεες, δηλαδή τις Ακαδημίες και όλα τα τμήματα του νεανικού αθλητισμού.
Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με την εξεύρεση προπονητών στο ανδρικό τμήμα. Για μένα δύο πρέπει να είναι οι προπονητές στον πάγκο. Κάναμε κάποιες προτάσεις αλλά αρνήθηκαν. Η ομάδα αν υποβιβαστεί, θα φταίει το αγωνιστικό. Από τον Δεκέμβριο είναι χωρίς προπονητή και αυτό σημαίνει ότι καλείται χωρίς προπονήσεις σωστές να ανταγωνιστεί τις ομάδες του πρωταθλήματος .  Κάνω έκκληση να έλθει κάποιος προπονητής και θα τον στηρίξουμε όλοι, διοίκηση , παίκτες και οι φίλαθλοι. Δεν δέχομαι ότι θα πεί κάποιος ότι θα συνδέσουν το όνομα τους με τον πρώτο υποβιβασμό του Φιλίππου στην Α2, ίσα ίσα θα παλέψουν και ποιος ξέρει, αν στο τέλος σωθεί ο Φίλιππος, να γίνουν και ήρωες .
Συναντηθήκαμε με τους παίκτες, ακούσαμε τα προβλήματα τους και είπαμε σιγά σιγά να λύσουμε τα περισσότερο απαραίτητα.
Επίσης στους στόχους μας είναι να βρεθούν κάποιοι μεγάλοι χορηγοί , και κάναμε κάποιες επαφές με εταιρείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης,  ξέρουμε ότι  οι επιχειρηματίες της Ημαθίας και της Βέροιας δεν μπορούν να βοηθήσουν λόγο της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Θέλουμε πρώτα να δείξουμε ένα υγιές σωματείο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον ενός χορηγού επενδυτή και πρώτο και καλύτερο είναι ότι έχουμε 300 παιδιά στις Ακαδημίες και πολύ νεανικό αθλητισμό . Θέλουμε να ανοίξουμε τα σύνορα του Φιλίππου, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Οι εκλογές στον σύλλογο θα γίνουν μάλλον το καλοκαίρι γιατί δεν θέλουμε να φέρουμε κάποια αναστάτωση στην ομάδα . Επίσης πρέπει να αναπροσαρμοστεί το καταστατικό του συλλόγου σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο,
Τελειώνοντας, απευθύνω έκκληση στον κόσμο να σεβαστεί την ομάδα γιατί οι Βεροιώτες ξέρουν από χάντμπολ, έχουν ζήσει την χρυσή εποχή και τώρα τους στεναχωρεί αυτή η κατάσταση.
Εμείς δεν ήρθαμε να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά να βάλουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο Φίλιππο , μία σύγχρονη οργανωμένη ομάδα σε όλα τα τμήματα που διαθέτει .
Θεωρώ ότι υπάρχουν  κάποιες δυνάμεις μέσα στην Βέροια που για κάποιο λόγο έχουν μείνει ανενεργές για αρκετό διάστημα . Εγώ αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι ο Φίλιππος αλλάζει, γίνεται μία οικογένεια.  Μας αρέσει ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και αυτό θα είναι το σύνθημα του Φιλίππου, γιατί ήταν από πάντα αυτό το μήνυμα και πήγαμε πολύ ψηλά . Αυτές είναι οι αξίες μας και αυτό θα ξανακτίσουμε . Πιστεύω ότι σε βάθους χρόνου θα έχουμε αποτελέσματα.  Είμαστε ανοικτοί για ένα γόνιμο διάλογο και να λύσουμε τα προβλήματα της ομάδας που έχει κατακτήσει 54 τίτλους, ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί ΄΄.



No comments