ΘEMA: Το greekhandball.com υποδέχθηκε την αντίπαλο της ΑΕΚ, Ντράμεν, στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε και παρουσιάζει πλούσιο ρεπορτάζ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΘEMA: Το greekhandball.com υποδέχθηκε την αντίπαλο της ΑΕΚ, Ντράμεν, στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε και παρουσιάζει πλούσιο ρεπορτάζ




του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Τη νορβηγική, Ντράμεν, αντιμετωπίζει αύριο (08/02, 19:00) η ΑΕΚ, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, για τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ. Το greekhandball.com επισκέφθηκε την αποστολή των Σκανδιναβών, στο Μαρούσι, στο ξενοδοχείο «Civitel», το οποίο βρίσκεται μόλις 3 χλμ μακριά από το ΟΑΚΑ.
Η Ντράμεν αφίχθη στο συγκρότημα του ξενοδοχείου λίγο μετά από τις 14:00 και γύρω στις 14:50 τα μέλη της αποστολής της γευμάτισαν στο εστιατόριο. Μιλήσαμε με τον προπονητή, Κρίστιαν Κιέλινγκ, το αστέρι της ομάδας, Γιόνας Λάρχολμ, τον αρχηγό, Άκσελ Χόργκεν, αλλά και τον γενικό διευθυντή, Άρνε Ντόκεν και παρουσιάζουμε όσα ενδιαφέροντα μάς είπαν.









Τα μέλη της αποστολής της Ντράμεν τοποθετήθηκαν στα δωμάτια του κτιρίου, που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Πρόκειται για το κτίριο, που συναντά κανείς στα δεξιά του, αμέσως μετά από την είσοδό του στο χώρο του ξενοδοχείου.
Αν και η αποστολή βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του «Civitel» μόλις 20-30 λεπτά, κάποιος από αυτήν... πρόλαβε και έδεσε ένα κασκόλ της Ντράμεν σε κάγκελο μπαλκονιού δωματίου (δείτε στην παρακάτω φωτογραφία).




Ακολουθούν οι δηλώσεις αποκλειστικά στο greekhandball.com:




Ο Κρίστιαν Κιέλινγκ με τον συντάκτη του greekhandball.com, Γιώργο Δελαγραμμάτικα

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΚΙΕΛΙΝΓΚ


«Γνωρίζω τον Γιάκομπσεν από την θητεία μας στην Άλμποργκ, εκείνος τότε ήταν... junior»

Τους δύο Ισπανούς παίκτες της ΑΕΚ, Πλάθα, Φλορίντο και τον Δανό, Γιάκομπσεν, έχει ξεχωρίσει ο 39χρονος Νορβηγός προπονητής της Ντράμεν, Κρίστιαν Κίελινγκ. Δηλώνει... μαγεμένος από τα ελληνικά νησιά, και ανέφερε, ακόμα, πως για πέντε διαδοχικά καλοκαίρια έκανε διακοπές στην Κρήτη.
Επεσήμανε: «Έχω συλλέξει αρκετές πληροφορίες από παιχνίδια της ΑΕΚ. Είναι συμπαγής, γρήγορη, πολύ καλή ομάδα, με ξένους παίκτες, που κάνουν την διαφορά. Αυτοί είναι, κυρίως, οι Ισπανοί, Πλάθα, Φλορίντο, αλλά και ο Δανός, Γιάκομπσεν. Θα είναι «σκληρό» παιχνίδι, είμαστε ενθουσιασμένοι αναμένοντάς το.
Τους Πλάθα, Φλορίντο, τους γνωρίζω από όταν αγωνιζόμουν στην Ισπανία. Παρέμεινα εκεί από το 2002 έως το 2009 και έπαιξα στις Αντεμάρ Λεόν, Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο, οπότε τους ξέρω. Τον Γιάκομπσεν τον γνωρίζω από την θητεία μου (2009-2013) στην Άλμποργκ, ομάδα της Δανίας. Εγώ ήμουν στην πρώτη ομάδα και εκείνος στη δεύτερη, ήταν... junior (σ.σ. νεαρός) τότε, περίπου 17-18 χρονών.
Παρακολούθησα μέσω βίντεο όλα τα ματς, της τρέχουσας σεζόν, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά σε σχέση με το αυριανό (08/02). Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα στα ντέρμπι και η συμπεριφορά του κοινού είναι διαφορετική. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων είναι κάπως... ανήσυχοι, παθιασμένοι. Μού αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα, την συναντούσα στην Ισπανία.
Όσον αφορά στην αναμέτρησή μας, θα είναι επιθετική, θα έχει υψηλή ταχύτητα και γενικά, θα είναι δύσκολη. Και στις δύο ομάδες αρέσει να τρέχουν. Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα, για να έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Στοχεύουμε στη νίκη, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι δύο τα παιχνίδια, και μάλιστα δύο διαφορετικά μεταξύ τους, εντός και εκτός έδρας.
Έχω έρθει στην Αθήνα έξι φορές. Την πρώτη, όταν ήμουν 18 και είχα ταξιδέψει στη χώρα σας με την Εθνική Νορβηγίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ενώ τις υπόλοιπες φορές για ευρωπαϊκά παιχνίδια, άλλα τουρνουά και φυσικά για διακοπές, στην Κρήτη (Χανιά), την οποία επισκέφθηκα πέντε διαδοχικές φορές, καθώς και σε άλλα νησιά. Μαγεύτηκα από αυτά.
Στο Ντράμεν, έχουμε Έλληνες και ελληνικά εστιατόρια. Εγώ είμαι από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο και εκεί έχουμε επίσης ελληνικά εστιατόρια».


Ο Γιόνας Λάρχολμ με τον συντάκτη του greekhandball.com, Γιώργο Δελαγραμμάτικα

ΓΙΟΝΑΣ ΛΑΡΧΟΛΜ


«Έχω παίξει, στο παρελθόν, στην Αθήνα, τα πράγματα ίσως γίνουν πιο δύσκολα, λόγω των οπαδών της ΑΕΚ»

Είναι το βαρύ όνομα της Ντράμεν. Ο 37χρονος Σουηδός, Γιόνας Λάρχολμ, είναι ο παίκτης της νορβηγικής ομάδας με τις περισσότερες συμμετοχές (366) σε ευρωπαϊκές, διασυλλογικές, διοργανώσεις. Με την Εθνική Σουηδίας έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Έχει αγωνιστεί, επιπλέον, στη Μπαρτσελόνα για δύο σεζόν (2006-2008).
Τόνισε: «Παρακολουθήσαμε βίντεο κατά την προετοιμασία μας για το αυριανό (08/02) παιχνίδι, απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι καλή, δυνατή ομάδα, με κάποιους διεθνείς παίκτες. Τα πράγματα ίσως γίνουν πιο δύσκολα, όμως, εάν στο γήπεδο δώσουν το παρών πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, διότι γνωρίζουμε ότι μια μερίδα αυτών είναι φανατικοί και θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην ομάδα τους. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί πρόκληση για εμάς.
Έχουν καλό πλέι μέικερ, που συνεργάζεται καλά με τα πίβοτ. Είναι «γερή» ομάδα.
Δεν ξέρω πολλά για το ελληνικό Πρωτάθλημα, όμως γνωρίζω πως υπάρχουν δύο δυνατές ομάδες, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Στο νορβηγικό αντίστοιχο Πρωτάθλημα υπάρχει μία δυνατή ομάδα, η Έλβερουμ και οι υπόλοιπες προσπαθούν να την ανταγωνιστούν. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και συναρπαστικό στο Πρωτάθλημά μας και φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα συμβαίνει και στην Ελλάδα, τουλάχιστον μεταξύ των ομάδων που ακολουθούν την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, απλώς υποπτεύομαι, δεν έχω γνώση.
Έχω εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο. Σημαντικές εμπειρίες έχουν, επίσης, 3-4 ακόμα αθλητές μας. Έχουν παίξει σε Εθνικές ομάδες, αλλά και σε μεγάλα κλαμπ. Προσπαθώ να κατευθύνω τους συμπαίκτες μου, έχω αυτόν τον ρόλο, κυρίως τους νεαρούς.
Έχω παίξει στην Αθήνα μία φορά, πριν από πολλά χρόνια, όταν ανήκα στη σουηδική ομάδα, Σάβεχοφ (2000-2006). Δυστυχώς, δεν θυμάμαι το αποτέλεσμα, ούτε την διοργάνωση (σ.σ. αναζητήσαμε και βρήκαμε ότι ο Λάρχολμ έχει αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό, την σεζόν 2005-06, για τους ομίλους του EHF Cup. Η ελληνική ομάδα, που είχε προπονητή τον Γιώργο Κρανάκη, είχε ηττηθεί στην Αθήνα με 31-27)».


Ο Άκσελ Χόργκεν με τον συντάκτη του greekhandball.com, Γιώργο Δελαγραμμάτικα

ΑΚΣΕΛ ΧΟΡΓΚΕΝ
  

«Είμαι αρχηγός επειδή ξέρω να παίρνω ευθύνες, φεύγω από τη Ντράμεν το καλοκαίρι»

Ο 23χρονος Νορβηγός δεξιός εξτρέμ, Άκσελ Χόργκεν, είναι ο δεύτερος αρχηγός της Ντράμεν και έπειτα από τον προ έξι μηνών σοβαρό τραυματισμό του πρώτου αρχηγού, Γιόραν Σορέιμ, ανέλαβε εκείνος το φορτίο της ευθύνης. Ο Χόργκεν διανύει το τελευταίο διάστημά του στη Ντράμεν, καθώς ήδη έχει υπογράψει στη δανική, Mπέρινγκμπρο-Σίλκεμποργκ, στην οποία πρόκειται να μετακινηθεί το καλοκαίρι.
Υπογράμμισε: «Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ, απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουμε ξεχωρίσει κάποιους παίκτες, τους Ισπανούς (σ.σ. Πλάθα, Φλορίντο) και τον Δανό (σ.σ. Γιάκομπσεν). Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το πώς θα παίξουμε εμείς, πώς θα αμυνθούμε και πώς θα ανταποκριθούμε στην επίθεση.
Αυτή είναι η τρίτη μου σεζόν στη Ντράμεν. Το καλοκαίρι θα μετακινηθώ στη δανική, Mπέρινγκμπρο-Σίλκεμποργκ, στην οποία ήδη έχω υπογράψει.
Δεν είμαι αρχηγός επειδή είμαι απαραίτητα από τους καλύτερους παίκτες, ούτε από τους παλαιότερους. Ωστόσο, ξέρω να παίρνω ευθύνες. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο πρώτος αρχηγός μας (σ.σ. ο Γιόραν Σορέιμ είναι ο πρώτος και ο Άκσελ Χόργκεν ο δεύτερος) είναι τραυματίας εδώ και έξι μήνες και έτσι τώρα είναι στη Νορβηγία. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει μετά από την περίοδο του καλοκαιριού.
Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι διαφορετική απ' όσα συναντούμε στη Σκανδιναβία. Ο καιρός είναι σίγουρα διαφορετικός. Στη Νορβηγία χιονίζει».

ΑΡΝΕ ΝΤΟΚΕΝ


«Θα αγοράσω με την γυναίκα μου εξοχικό στο Ηράκλειο Κρήτης, είμαι Νορβηγός και Έλληνας»

Ο Άρνε Ντόκεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αφού έχει υπηρετήσει ως παίκτης ποδοσφαίρου τον Παναθηναϊκό (1981-83), αλλά και τον Απόλλωνα Σμύρνης (1983-84). Ο 64χρονος Νορβηγός γενικός διευθυντής είναι γεννημένος στο Ντράμεν και ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το χάντμπολ, πριν από τρία χρόνια. Έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ομάδας της πόλης του.
Δήλωσε: «Κατά προσέγγιση, πενήντα άτομα έχουν αυτό το επίθετο (Ντόκεν), στη Νορβηγία. Είναι σπάνιο.
Θυμάμαι πολύ καλά την οδό Κηφισίας, διότι πριν από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, καταλύαμε σ' ένα ξενοδοχείο εκεί. Εγώ έμενα στου Παπάγου. Πέρασαν πολλά χρόνια...
Εγώ και η γυναίκα μου περνάμε αρκετό καιρό στην Ελλάδα, καθώς ερχόμαστε τα καλοκαίρια. Συγκεκριμένα, πηγαίνουμε στην Κρήτη, τρεις-τέσσερις εβδομάδες κάθε χρόνο. Θα έλεγα ότι είμαι Νορβηγός και Έλληνας. Αγαπώ την Ελλάδα, ευχαριστιέμαι κάθε φορά που έρχομαι. Αναζητήσαμε εξοχικό στο Ηράκλειο Κρήτης, όμως ένας φίλος μου με συμβούλευσε λέγοντάς μου πως ήταν αυξημένη η τιμή και έτσι διακόψαμε τις διαπραγματεύσεις. Θα αγοράσω, όμως, με τη σύζυγό μου, ένα εξοχικό, στο Ηράκλειο, και ίσως πηγαίνουμε και τον χειμώνα, όταν στη Νορβηγία έχει πολύ κρύο.
Στη Ρόσενμποργκ, μετά από την θητεία μου στην Ελλάδα, ήμουν για ένα διάστημα παίκτης και προπονητής. Στη συνέχεια, έγινα γενικός διευθυντής στην ομάδα και σε αυτή τη θέση παρέμεινα για περίπου δέκα χρόνια.
Πριν από τρία χρόνια, υπεύθυνοι από το τμήμα χάντμπολ της Ντράμεν, μού ζήτησαν να γίνω μέλος της ομάδας. Απάντησα «εντάξει, μπορώ να το κάνω, αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές, για να λειτουργούμε περισσότερο επαγγελματικά». Το να είναι κάποιος γενικός διευθυντής σε ομάδα ποδοσφαίρου είναι ακριβώς το ίδιο με το να είναι στην ίδια θέση στο χάντμπολ, δεν υπάρχουν διαφορές, πέρα φυσικά από τις οικονομικές. Και στα δύο αθλήματα, χρειάζεται διαχείριση, αυτός είναι ο ρόλος μου.
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ακόμα δεν έχω μάθει καλά το χάντμπολ, είναι ιδιαίτερο άθλημα, όμως μού αρέσει, γιατί είναι δυνατό, επιθετικό, γρήγορο, έχει αγωνία και διακυμάνσεις στο σκορ.
Το αυριανό (08/02) ματς θα είναι δύσκολο, η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα. Θα είμαστε χαρούμενοι να φιλοξενήσουμε την ΑΕΚ, στο γήπεδό μας.
Τελευταία φορά που επισκέφθηκα το ΟΑΚΑ ήταν γύρω στο 2005. Είχα λάβει πρόσκληση από τον Παναθηναϊκό και μού απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, σ' ένα παιχνίδι του».


  

No comments