Πρώτη στη Μεσογειάδα η Ισπανία, νίκησε 32-29 στον τελικό το Μαυροβούνιο- Τελική κατάταξη και All Star Team - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρώτη στη Μεσογειάδα η Ισπανία, νίκησε 32-29 στον τελικό το Μαυροβούνιο- Τελική κατάταξη και All Star Team



Η Ισπανία ήταν η μεγάλη νικήτρια της 17ης Μεσογειάδας χάντμπολ που ολοκληρώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ. 

Οι Ίβηρες επικράτησαν με 32-29 (11-10, 8-7, 13-12) του Μαυροβουνίου και ολοκλήρωσαν αήττητοι το τουρνουά, έχοντας μάλιστα χάσει μόνο ενάμιση βαθμό στην φάση των ομίλων!
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι αντάξιο ενός τελικού μεγάλης διοργάνωσης με πάθος και θέαμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Η Ισπανία θεωρητικά ήταν το φαβορί, ειδικά μετά την νίκη της κόντρα στους Μαυροβούνιους και στο ματς του ομίλου, αλλά και λόγω της γενικότερης πορείας της στο τουρνουά.
Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι Ισπανοί με τον Μπρούνο Μασάνα να σκοράρει τέσσερα τέρματα, όλα στο τρίτο μέρος του αγώνα διατηρούσαν βραχεία κεφαλή ενός τέρματος στο σκορ, προβάδισμα που αποδείχθηκε αρκετό για να τους δώσει το τρόπαιο. Οι Ίβηρες με κορυφαίους τους Αρεγκάι, Ντομίνγκεθ και Ροντρίγκεθ (19 γκολ συνολικά) έπαιξαν εξαιρετική άμυνα τόσο 5-1, όσο και 6-0, έτρεξαν σε κάθε ευκαιρία και πήραν αρκετά τέρματα από τον αιφνιδιασμό. Οι Μαυροβούνιοι στηρίχθηκαν στην εκτελεστική δεινότητα των Ντραγκάσεβιτς, Βουκίσεβιτς και Τσέπιτς (22 τέρματα συνολικά) και για 20 λεπτά στις επεμβάσεις του Βούγιοβιτς (ολοκλήρωσε με 8 τον αγώνα), όμως αυτά δεν ήταν αρκετά για να κερδίσουν.



ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΙΣΠΑΝΙΑ 29-32 (10-11, 7-8, 12-13)
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Κνέζεβιτς Μάρκο): Βούγιοβιτς, Γιόκιτς, Γιουνούζ, Αμπράμοβιτς, Νίκολιτς 3, Γκβοζντενοβιτς , Βούκιτς 1, Μπαρτζακτάροβιτς 1, Μπόσνιακ , Τσέπιτς 6, Ντραγκάτσεβιτς 9, Μίλασιτς, Ντούρκοβιτς, , Μπρνόβιτς , Βουκίσεβιτς 7, Πέγιοβιτς 2.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Σάντσες-Νιέβες Φερνάντεθ): Βιρουλέγιο 2, Μορένο, Γκάρι 7, Σάντα Κολόμα 1, Λάγκο Φερνάντεθ, Σεράνο Ροντρίγκεθ 6, Νίετο Μάρκος , Ντόμενεκ, Σαλγκάδο 2, Παρέρα , Φέρε 2, Ρεγκάρντ 4, Φερνάντεθ Ντε Μιγκέλ , Σαντς Ντε Νίκολας 2, Άλβαρεθ 6, Γκονζάλεθ
Διαιτητές: Κινατζίδης-Φωτακίδης (GRE), Δίλεπτες: 2-5, Πέναλτι: 4/5 – 2/3

Δηλώσεις
Σάντσεζ-Νιέβες Φερνάντεθ (προπονητής Ισπανίας): «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί τα παιδιά έκαναν πραγματικά μια πολύ καλή και σκληρή δουλειά. Πρέπει να συγχαρώ και το Μαυροβούνιο καθώς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Έπρεπε να παίξουμε ίσως το καλύτερό μας παιχνίδι για να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να συγχαρώ ξανά το Μαυροβούνιο. Είμαι πολύ χαρούμενος και για την ομάδα μου καθώς ήταν ένας τελικό που υποφέραμε για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε γιατί παίξαμε με καρδιά και μυαλό».

Αλβάρεθ Ντομίνγκεθ Κάρλος (παίκτης Ισπανίας): «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα».

Μάρκο Κνέζεβιτς (προπονητής Μαυροβουνίου): «Ξέραμε ότι θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Για εμάς είναι δύσκολο γιατί θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Θέλαμε να βάλουμε τα δυνατά μας και πιστεύω ότι οι παίκτες μου ήταν καλοί. Επίσης θέλω να συγχαρώ την Ισπανία και την ευχαριστήσω για το πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι που επέδειξε. Επιπλέον συγχαρητήρια σε όλη τη διοργάνωση για το πολύ καλό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε».



«Χάλκινη» η Κροατία
Η ομάδα της Κροατίας νίκησε 23-22 την Σερβία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η επιτυχία των Κροατών γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως παρουσιάστηκαν στο τουρνουά με αθλητές που ήταν ηλικιακά δύο χρόνια μικρότεροι από όλες τις άλλες ομάδες!

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ 23-22 (8-5, 8-9, 7-8)
Κροατία (Ματέι Μίσκοβιτς): Χέρτσεγκ, Μπάγιαν, Ζόβακ 2, Τσάπριτς 4, Ιβάνκοβιτς 3, Τσόσιτς 4, Μικούλιτσιτς, Κρούπιτς, Μολκ 3 , Στάνιτς, Τσούλο 2, Ιβανίσεβιτς , Ντέμπελιτς , Μάτζντακ 5, Καλίνα, Τζούριτς
Σερβία (Τζόρζεβιτς Αλεξάντερ): Πάβκοβιτς, Πρέντοβιτς 1, Ντόντιτς 8,Γκούντουριτς, Ρόγκαν 3, Άκοβιτς , Ζένεβιτς , Ντόντιτς 1, Αντονίτζεβιτς , Μιγιάτοβιτς, Σίμιτς 2, Σένιτς , Νέσιτς 5, Ντόντιτς, Σταμένκοβιτς 2, Κοβάσεβιτς
Διαιτητές: Κομίνο - Τζίρο, Δίλεπτες: 2-4, Πέναλτι: 2/2 – 5/5



Τελική Κατάταξη
1. Ισπανία
2. Μαυροβούνιο
3. Κροατία
4. Σερβία
5. Μπαχρέιν
6. Αίγυπτος
7. Τυνησία
8. Ρουμανία
9. Ελλάδα
10. Βόρεια Μακεδονία
11. Μαρόκο
12. Τουρκία
13. Σαουδική Αραβία
14. Κουβέιτ

All Star Team
Τερματοφύλακας: Χέρζεγκ (Κροατία)
Δεξιό εξτρέμ: Αλβάρεθ Ντομίνγκεθ (Ισπανία)
Αριστερό Εξτρέμ: Σανθ Ντε Νίκολας (Ισπανία)
Πίβοτ: Ιβάνκοβιτς (Κροατία)
Αριστερό ίντερ: Ντραγκάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Δεξί ίντερ: Τσένιτς (Σερβία)
Πλέι μέικερ: Τσέπιτς (Μαυροβούνιο)
Πρώτος σκόρερ: Αλανταβάνι (Κουβέιτ)-51 γκολ-
MVP: Αλβάρεθ Ντομίνγκεθ (Ισπανία)

No comments