Η Ανα Μίλασιτς σε κατάθεση ψυχής στο greekhandball.com : ΄΄ Ανεβαίνω Γολγοθά, αλλά, θα γυρίσω ! ΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Ανα Μίλασιτς σε κατάθεση ψυχής στο greekhandball.com : ΄΄ Ανεβαίνω Γολγοθά, αλλά, θα γυρίσω ! ΄΄


Δεκαπέντε μήνες από την στιγμή του τραυματισμού που την οδήγησε στο χειρουργείο με ρήξη χιαστών και την κρατά εκτός αγώνων, η Μαυροβούνια αθλήτρια της Νέας Ιωνίας Ανα Μίλασιτς μιλά στο greekhandball.com για την περιπέτεια της, μα και για όσα ελπίζει να ακολουθήσουν, ώστε να δικαιωθεί αλλά και να δικαιώσει.
Η Μίλασιτς, που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1988, έπαιζε ήδη σε ηλικία 16 ετών στα Κύπελλα Ευρώπης με την Μπούντογκνοστ και στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Σερβία, Κροατία και Σκόπια με Νις, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Μπίζερι και Μέταλλουργκ, προτού πάρει την απόφαση να μετακινηθεί στην Ελλάδα για την Ορμή Πατρών.
Μετά από ενάμιση χρόνο, η διάλυση της Ορμής υποχρέωσε την Μίλασιτς να αναζητήσει άλλη ομάδα και μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ όπου έπειτα από άλλους 18 μήνες, πήγε στη Νέα Ιωνία όπου ανήκει για 3η σεζόν.
Ο Οκτώβριος του 2018 θα μείνει, ωστόσο, για πάντα στη μνήμη του παιδιού της Ποντγκόριτσα, καθώς, η ζωή επιβεβαίωσε ότι δε συμμερίζεται τις ανησυχίες όσων κάνουν σχέδια, καθώς, κυριολεκτικά δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Η πτυχιούχος Οικονομικών και Γυμναστικής Ακαδημίας, χτύπησε στο γόνατο και από τότε ταλαιπωρείται, καθώς, οι προσπάθειες της για επιστροφή στην ενεργό δράση συνδυάσθηκαν με προβλήματα στο πόδι, όχι στον χιαστό πλέον αλλά στον μηνίσκο.
΄΄ Είναι ένας σοβαρός τραυματισμός, που εύχομαι να μην τον περάσει κανένας, είναι ένας Γολγοθάς και προσπαθώ να τον ανέβω΄΄ λέει σε άψογα ελληνικά στο greekhandball.com η Ανα, που αγωνίζεται για την επιστροφή της.

Την αφήνουμε να ανοίξει την καρδιά της, καθώς, όπως η ίδια μας είπε, πρώτη φορά μιλά για τον τραυματισμό της ( Σ.Σ. στη φωτο μαζί με τον Μαυροβούνιο άσο του ΝΒΑ Νίκολα Βούσεβιτς, σε εκδήλωση προς τιμήν των δύο τους, ως ξεχωριστών αθλητικών εκπροσώπων της πατρίδας τους ενώ σημειώνεται ότι έκανε διεθνή καριέρα ως ποδοσφαιριστής και ο αδελφός της Πρέντραγκ που αποσύρθηκε σε ηλικία 35 ετών από την ενεργό δράση ) :
΄΄ Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος στη ζωή μου, όποιος είναι έξω από αυτό δεν καταλαβαίνει. Ευτυχώς μέσα στην ατυχία μου, αυτό μου συνέβη στη Νέα Ιωνία. Γιατί η ομάδα μου δεν έχει αφήσει καμμία παίκτρια της που έχει χτυπήσει, πάντα ήταν δίπλα και για αυτό λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παντελή ( Χατζηϊωάννου ) και την Σοφία ( Ναϊσίδου ), όπως και στα κορίτσια από την ομάδα που είναι  δίπλα μου και προσπαθούμε όλοι μαζί. Είναι σπουδαίο να προσέχεις τις αθλήτριες σου, όχι μόνο όταν κατακτούν Κύπελλα αλλά και όταν είναι τραυματίες... Ευχαριστώ από την καρδιά μου...Δεν είναι εύκολο να θες να βοηθήσεις και να μην μπορείς. Θέλω να δώσω δύναμη στη Νέα Ιωνία, είμαστε εδώ για τα παιδιά μας,  πάντα είχε καλά παιδιά η ομάδα μου και όλοι δουλεύουμε για αυτά. Είμαστε 2-3 πιο μεγάλες σε ηλικία και έμπειρες και θέλουμε να γυρίσουμε και να βοηθήσουμε. Ο γιατρός θα μου πεί σε 5 ημέρες πότε πιστεύει ότι μπορώ να επιστρέψω στους αγώνες. Κάνω θεραπεία και θέλω να φτιάξω το πόδι μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα που τόσο με στήριξε και με χρειάζεται. Αγαπώ την Νέα Ιωνία και από πέρσι μάλιστα  δουλεύω με τα μικρά παιδιά στην ομάδα.Μου αρέσει πολύ εδώ...΄΄.

Και η, πραγματική, κατάθεση ψυχής από την Ανα συνεχίζεται :
΄΄ Ολα θα έλθουν, είμαι δυνατή και για αυτό είμαι αισιόδοξη ότι θα γυρίσω πίσω. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, ο τραυματισμός είναι δύσκολος, αλλά, δύσκολο επίσης ήταν να το δεχθώ ότι είχα αυτή την κακή στιγμή που ήλθε σε πολύ καλό σημείο για εμένα. Ομως, αυτός είναι ο αθλητισμός. Δεν έχω φόβο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δουλεύω πολύ για να γυρίσω, πιστεύω ότι με την εμπειρία και την γνώση μου, θα καταφέρω να φανώ χρήσιμη. Με την Νέα Ιωνία έχουμε κουβεντιάσει όλο αυτό τον καιρό. Πάντα, αυτή η ομάδα συγκεντρώνει πολύ καλά παιδιά. Εκλεισε ένας κύκλος με το νταμπλ και θέλει υπομονή ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες τα παιδιά που τώρα είναι στη Νέα Ιωνία και να επιστρέψει η ομάδα μας ψηλά. Ξεκίνησα να παίξω ξανά, όμως, χτύπησα. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό όσο η αρχική ζημιά, ωστόσο, όλο αυτό δεν είναι εύκολο. Ξέρω πόσο δουλεύω και προσπαθώ και όχι μόνο ελπίζω, αλλά, πιστεύω ότι θα γυρίσω. Σε αυτή τη σεζόν. Μου λείπει η ομάδα μου...Πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις την ομάδα σου να παίζει και να μην μπορείς εσύ να μπείς μέσα...Δεν υπάρχει  χειρότερο... Ολα μου λείπουν τώρα...Θέλω να σκέφτομαι μόνο το θετικό, θα προσπαθούμε να τα φτιάξουμε καλύτερα και όλα  θα έλθουν ΄΄.
Η άποψη της Μίλασιτς για το πρωτάθλημα της Α1, όπως το παρακολουθεί, πάντα από κοντά ;
΄΄ Το πρωτάθλημα που βλέπω δεν μου αρέσει, κάθε χρόνο το επίπεδο είναι πιο κάτω αλλά ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει. Δεν είναι τόσο δυνατό το πρωτάθλημα, ώστε να πάει το χάντμπολ μπροστά. Και να ξέρετε ότι θέλω το καλύτερο για το ελληνικό χάντμπολ. Λέω ότι ο τραυματισμός ήλθε στο χειρότερο σημείο για εμένα και γιατί σημειώθηκε μία εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά και επειδή ετοιμαζόμουν για το ελληνικό διαβατήριο, ώστε να αποκτήσω το δικαίωμα να ενισχύσω την Εθνική Ελλάδος΄΄.

Θα ήθελε να μείνει στη Νέα Ιωνία και στην Ελλάδα ;
΄΄ Ασφαλώς. Εχω βρεί μία πολύ σωστή ομάδα, ο κόσμος με δέχθηκε όπως στο σπίτι μου, θέλω να βοηθήσω ελληνικό χάντμπολ, μπορώ και θέλω. Θα  δούμε. Εγώ είμαι εδώ...΄΄.


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments