Το υπέροχο... χαντμπολικό ταξίδι του Γρηγοράκη σε Αυστρία, Σλοβενία μέσα από το greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το υπέροχο... χαντμπολικό ταξίδι του Γρηγοράκη σε Αυστρία, Σλοβενία μέσα από το greekhandball.com



Ταξίδι... επιμόρφωσης, αλλά και αναψυχής, πήγε ο παίκτης του Άρη Νικαίας, Γιάννης Γρηγοράκης. Ο 32χρονος πίβοτ βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στην Αυστρία, η οποία είναι συνδιοργανώτρια του Euro 2020 των Ανδρών, μαζί με τις Νορβηγία, Σουηδία. Την Τρίτη (14/01) το βράδυ επιστρέφει στην Ελλάδα και θα μεταβεί από το «Ελ. Βενιζέλος» απευθείας στο Κορωπί, για τον αγώνα (22:00) τον Παίδων του Άρη Νικαίας, τους οποίους προπονεί.



Το greekhandball.com ήρθε σε επικοινωνία με τον Γρηγοράκη και εκείνος μάς μετέφερε αναλυτικά τις μέχρι τώρα εμπειρίες του από το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι του. «Αρχικά, είναι κάτι, που έχω κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Έχω παρακολουθήσει και άλλο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, στην Πολωνία, Ευρωπαϊκό Νέων στην Αυστρία, καθώς και Final 4 Champions League Γυναικών, στην Ουγγαρία», τόνισε ο Γρηγοράκης μιλώντας στην ιστοσελίδα μας.
Συμπλήρωσε, ακόμα: «Προσπαθώ, όσο μού το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, να παρακολουθώ από κοντά τα μεγάλα τουρνουά. Είναι άλλη η οπτική του παιχνιδιού από το γήπεδο και άλλη από την τηλεόραση».
Ο αθλητής του Άρη Νικαίας μετέβη και στο Τσέλιε της Σλοβενίας, που απέχει μόλις δύο ώρες από το Γκραζ της Αυστρίας και εκεί φιλοξενήθηκε από την ομάδα της Τσέλιε, που μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Με συνδέει φιλία πολλών ετών με τον βοηθό προπονητή της Τσέλιε, Κλέμεν Λουζάρ, και την γυναίκα του, Άνα Χαντίβνιτς. Μια φιλία που ξεκίνησε το 2014, όταν είχα λάβει μέρος, με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο 1ο Young Coaches Seminar στο Λινζ της Αυστρίας. Από τότε έχουμε κρατήσει επαφές και πάντα είχα ανοιχτή πρόσκληση να έρθω, για να παρακολουθήσω προπονήσεις όλων των ηλικιακών τμημάτων, της ανδρικής ομάδας και να με ξεναγήσουν, επίσης, στις εγκαταστάσεις της. Από τη στιγμή, λοιπόν, που τους ενημέρωσα ότι θα βρίσκομαι στο Γκραζ, για να παρακολουθήσω όμιλο του Euro, στον οποίο μετέχουν οι Κροατία, Λευκορωσία, Σερβία και Μαυροβούνιο, επέμεναν πολύ να έρθω να τους δω και δεν μπορούσα να αρνηθώ σε μια τέτοια πρόταση».



Πρόσθεσε: «Πράγματι, ταξίδεψα στην πόλη της Σλοβενίας, γνωρίστηκα με τον κόουτς, Τόμαζ Ότσβιρκ, ο οποίος συμπαθεί πολύ την Ελλάδα, παρακολούθησα προπονήσεις όλων των ηλικιών, την ενδυνάμωση στο γυμναστήριο και την προπόνηση στο γήπεδο της ανδρικής ομάδας. Γνωρίστηκα, επιπλέον, με τους παίκτες, ξεναγήθηκα σε όλους τους χώρους της «Ζλάτορογκ Αρένα», χωρητικότητας 5.100 θέσεων, έδρα της ομάδας, με χρήση αποκλειστικά για χάντμπολ. Επίσης, παρακολούθησα από τα αποδυτήρια της ομάδας, μαζί με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο τον αγώνα, Σλοβενία-Πολωνία, για το Euro, σχολιάζοντας το παιχνίδι με τον Ότσβιρκ, που καθόταν δίπλα μου!».











Όσο για το τι έκανε μετά από όλα αυτά; Ο Γρηγοράκης είπε στο greekhandball.com: «Μετά το τέλος της ημέρας πήγαμε με την Άνα, τον Κλέμεν και τον Ότσβιρκ στο παραδοσιακό σλοβένικο εστιατόριο, που κάθονται για φαγητό οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν παίζουν στο Τσέλιε.  Συνομιλήσουμε αρκετή ώρα για το χάντμπολ στη Σλοβενία και το Τσέλιε, αλλά και για το πώς βλέπουν το χάντμπολ στην Ελλάδα. Επίσης, έδειξαν διατεθειμένοι να έρθουν σε κάποιο σεμινάριο στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Κλέμεν είναι υπεύθυνος επιμόρφωσης των προπονητών στη Σλοβενία για τις μικρές ηλικίες. Τέλος, με προσκάλεσαν τον Αύγουστο να έρθω ξανά, ώστε να παρακολουθήσω για 10 ημέρες, ένα κομμάτι από την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, αλλά και της K20».



Ποιά παιχνίδια παρακολούθησε και πρόκειται να παρακολουθήσει; «Θα παρακολουθήσω τον όμιλο στο Γκραζ με παιχνίδια Πέμπτη, Σάββατο και Δευτέρα. Την Κυριακή (11/01) θα μεταβώ στη Βιέννη, για να παρακολουθήσω και μία  αγωνιστική ημέρα από τον άλλο όμιλο με Αυστρία, Β. Μακεδονία, Τσεχία και Ουκρανία».



Καθώς ανακάλυπτε την πόλη του Γκραζ, είχε την τύχη να συναντήσει δύο σταρ: «Σε βόλτα μου στο Γκραζ, λόγω και του μικρού μεγέθους της πόλης, συνάντησα σε καφέ τον Μπόγκνταν Ραντιβόγεβιτς, που αγωνίζεται στην Πικ Σέγκεντ, αλλά και τον θηριώδη Μιχάιλο Μάρσενιτς της Φούχσε Βερολίνου, οι οποίοι ευχαρίστως μού αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους και συνομίλησαν μαζί μου για την πορεία της Εθνικής Σερβίας, αλλά και των ομάδων τους».







Κλείνοντας, επεσήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μελετάκο, που μού επέτρεψε να απουσιάσω από τις υποχρεώσεις της ομάδας του Άρη Νίκαιας, αλλά και τους συναδέλφους προπονητές των ακαδημιών, που καλύπτουν τα τμήματά μου, Μίνι και Παίδες».

No comments