EURO 2020: Ο Μούσα λύτρωσε την Κροατία- Θρίαμβος για Ισπανία (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

EURO 2020: Ο Μούσα λύτρωσε την Κροατία- Θρίαμβος για Ισπανία (vid)


H Κροατία και η Ισπανία θα είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο EURO, στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Tele2 Αrena της Στοκχόλμης αύριο (26/1, 17:30).
Στον ημιτελικό μεταξύ Νορβηγίας και Κροατίας, χρειάστηκαν εξήντα λεπτά κανονικής διάρκειας και δύο δεκάλεπτες παρατάσεις για να κριθεί ο τελικός νικητής και αυτός δεν ήταν άλλος από τους Κροάτες. Το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη με το φινάλε του να είναι βγαλμένο από... ταινία. Η Κροατία επικράτησε με σκορ 29-28, έχοντας ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Ζέλικο Μούσα, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης.
Συνολικά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους Σκανδιναβούς να καταφέρνουν να επιστρέψουν στο σκορ (12-10 το σκορ στο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας κατά τους), ενώ ο Μάγκνους Γιόενταλ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 23-23, τριάντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του εξηντάλεπτου.
Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Σάγκοσεν με 10 γκολ, ενώ ο Ντούβνιακ (8 γκολ) από την πλευρά των νικητών, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης, κυρίως λόγω της πολύτιμης αμυντικής του συνεισφοράς.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικο, η Ισπανία χάρη στην σεμιναριακού επιπέδου άμυνά της αλλά και στα τρία τελευταία γκολ του Άλεξ Ντουσεμπάεβ, πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (26/1), μετά τη νίκη της κόντρα στη Σλοβενία (34-32). Οι Ίβηρες "έχτισαν" μια διαφορά πέντε τερμάτων στο πρώτο μέρος (20-15). Ωστόσο η ομάδα του Λιούμπομιρ Βράνιες βελτίωσε το ποσοστό της αποτελεσματικότητας στην επίθεση και λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή. Η Ισπανία παρ΄όλα αυτά αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και έφτασε εν τέλει στη νίκη.

Τα περισσότερα τέρματα στην αναμέτρηση σημείωσε ο Ντόλονετς (7).

Στον τελικό της Κυριακής (26/1), η Ισπανία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ από την άλλη πλευρά η Κροατία θα επιιδιώξει,για πρώτη φορά στην ιστορία της, να φτάσει μέχρι το τέλος του... δρόμου.

Το βίντεο με το νικητήριο γκολ του Μούσα, στην αναμέτρηση Κροατία- Νορβηγία:

No comments