Φουλ για τίτλο η ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φουλ για τίτλο η ΑΕΚ !





Το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη Άργους, εξασφάλισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Ολυμπιακού, στο «Γ. Κασιμάτης», με 26-18. Η Ένωση ήταν, για ακόμα μία φορά, ανώτερη των Ερυθρολεύκων και κατέκτησε, ξανά, νίκη σε ντέρμπι, την τρίτη μέσα στην τρέχουσα σεζόν (σ.σ. μία για το Πρωτάθλημα, δύο για το Κύπελλο). Ο κόσμος των γηπεδούχων δεν σταμάτησε να τραγουδά μετατρέποντας το κλειστό του ΟΑΚΑ σε... καμίνι και δίνοντας, παράλληλα, «φτερά» στους παίκτες της ομάδας του. 
Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Η Ένωση αξιοποίησε τις επιθετικές της ενέργειες, μετατρέποντας σε γκολ τις προσπάθειές της στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες και δεν φάνηκε, έτσι, αποτελεσματικός. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι έως το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες είχαν σκοράρει μόλις τέσσερις φορές και η αθηναϊκή ομάδα δέκα. Παρ' όλα αυτά, οι Τζέριτς, Τσίλης, που έκαναν την διαφορά, στο πρώτο μισάωρο, για τους Ερυθρολεύκους, σημείωσαν τα έξι (τρία και τρία) από τα συνολικά δέκα τέρματα. Από την άλλη πλευρά, από την ΑΕΚ, η οποία ήταν συμπαγής και ταχύς, καθώς αναπτυσσόταν επιθετικά, ξεχώρισαν ο Κοσάνοβιτς (σ.σ. στο δεύτερο ημίχρονο, οι οπαδοί της Ένωσης τραγούδησαν ρυθμικά το όνομά του και εκείνος ανταπέδωσε με χειροκρότημα), που έκανε καθοριστικές επεμβάσεις σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και οι Αραμπατζής, Μπουνέτα. Το ημίχρονο έληξε 14-10.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι, που δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να προηγηθούν, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πίεση που τούς ασκούσε η απόλυτα συγκεντρωμένη και διαβασμένη για τις ανάγκες του ματς, ΑΕΚ. Από τους Ερυθρολεύκους απουσίαζε η αγωνιστική συνοχή και το φορτίο του αρνητικού αποτελέσματος της πρώτης συνάντησης (22/01), το οποίο έπρεπε να ανατρέψουν, βάρυνε, αναπόφευκτα, τους αθλητές του Ολυμπιακού. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ήδη από την συμπλήρωση του 58ου, ο Φλορίδο χαιρετιόταν, στον πάγκο, πανηγυρικά, με τους συμπαίκτες του και με τον προπονητή του, Δημήτρη Δημητρούλια.
Μετά από την λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της ΑΕΚ, μαζί με τους παίκτες, έστησαν... πάρτι και έγιναν ένα, τραγουδώντας συνθήματα και ζητώντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του ευρωπαϊκού. Ο αρχηγός της Ένωσης, Παναγιώτης Νικολαΐδης, πρωταγωνίστησε στα συνθήματα δίνοντας τον παλμό.

*Σημειώνεται πως ο παίκτης του Ολυμπιακού, Λέμος, δεν αγωνίστηκε, καθώς νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με ίωση, ενώ οι αθλητές της ΑΕΚ, Κεδέρης, Ζαμπούνης, έπαιξαν, αν και ασθενείς.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26-18

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-2, 8-3, 10-4, 12-8, 14-10 (ημ), 14-11, 18-14, 21-16, 22-16, 23-17, 26-18

ΑΕΚ (Δημητρούλιας Δ.): Αραμπατζής 6, Δομπρής 2, Χόγκας, Ζαμπούνης, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πλάθα 1, Φλορίδο 6, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου 1, Άρσιτς, Μπουνέτα 7, Γιόσμου 1, Κριτσιοτόϊου, Κεδέρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαραβίνας Γ.): Σπίκιτς, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης 1, Μούγιτς, Μάλλιος 2, Τζέριτς 5, Κανδύλας, Σανίκης 1, Μπάγιος 1, Όστοϊτς, Δεληχρήστος, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος, Μιχαηλίδης, Τσίλης 4, Καρβάτσκι 4

Διαιτητές: Πατιός - Τσάκωνας, Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 3/3 - 3/7

Γ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την διάρκεια αυτού και μετά το τέλος, ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα, που θα αναφερθούν αναλυτικά στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα. Καθυστέρησε το β' ημίχρονο κατά 7 λεπτά, γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, που είχε θέσει η Ομοσπονδία (ΟΧΕ), όπως δεν τηρήθηκαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας που είχε θέσει η ΟΧΕ και από την αρχή του αγώνα και στις δύο γωνίες. Στο 53:07 του αγώνα, διακόψαμε το παιχνίδι γιατί οι φίλαθλοι έφτυναν στο κεφάλι του αθλητή του Ολυμπιακού. Επίσης, φίλαθλος σε αναπηρικό αμαξίδιο, που τού επετράπη να παρακολουθήσει τον αγώνα 4 μέτρα από την γραμμή τέρματος, καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, χειρονομούσε προς τον πάγκο της ομάδας του ΟΣΦΠ απρεπώς και επεδείκνυε χαρτονόμισμα των 20 ευρώ ειρωνικά. Ακολουθεί η αναλυτική έκθεση του παρατηρητή αγώνα και του παρατηρητή ασφαλείας».

No comments