Έντονη απογοήτευση στην εθνική Δανίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έντονη απογοήτευση στην εθνική Δανίας


Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έμεινε η εθνική ομάδα της Δανίας, μετά την ένατη θέση που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Όπως είναι λογικό, στην ομάδα είναι έντονο το κλίμα της απογοήτευσης, καθώς η ισοπαλία με τη Σερβία (τελικό σκορ 29-29), στέρησε στην ομάδα την ευκαιρία να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά  που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2020.
Να σημειωθεί ότι η Δανία κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές το χρυσό μετάλιο (1996 στις ΗΠΑ, 2000 στην Αυστραλία και 2004 στην Ελλάδα), ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη διαδοχική φορά που μένει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο τεχνικός της ομάδας, Μπρουν Γιόργκενσεν δήλωσε μετά τον αγώνα κόντρα στη Σερβία:
"Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, ωστόσο πετάξαμε όλες τις ευκαιρίες μας. Προφανώς είμαστε πολύ απογοητευμένοι."
Η Δανία μπορεί να έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, παρ΄ όλα αυτά η τερματοφύλακάς της, Σάντρα Τοφτ, θα έχει να θυμάται τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Πακόσμιο του Κουμαμότο και ειδικά κόντρα σε Γαλλία και Ολλανδία. Το ποσοστό των επεμβάσεων της 30χρονης αθλήτριας στο παιχνίδι κόντρα στις Γαλλίδες έφτασε το 47 τοις εκατό, ενώ στην επικράτηση επί της Ολλανδίας το 45 τοις εκατό (20 αποκρούσεις). Συνολικά, η Τοφτ εντυπωσίασε και έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική χρονιά που διανύει, όμως όπως φάνηκε η απόδοσή της δεν ... έφτανε, ώστε να μπορέσει η Δανία να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

No comments