Πέταρ Ατσίμοβιτς ( πρώτος σκόρερ στον 2ο Ομιλο της Α2 ) στο greekhandball.com : ΄΄ Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, όλα για τον Ζαφειράκη, σε ποιούς χρωστάω τα 49 γκολ μου ΄΄. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πέταρ Ατσίμοβιτς ( πρώτος σκόρερ στον 2ο Ομιλο της Α2 ) στο greekhandball.com : ΄΄ Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, όλα για τον Ζαφειράκη, σε ποιούς χρωστάω τα 49 γκολ μου ΄΄.






Ο 25χρονος Πέταρ Ατσίμοβιτς πήρε το...όπλο του και καθώς...πυροβολεί συνέχεια, έφθασε τα 49 γκολ, είναι πρώτος σκόρερ στον Βόρειο Ομιλο της Α2 Εθνικής και συμβάλλει ουσιαστικά ώστε ο Ζαφειράκης Νάουσας να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος με την ΧΑΝΘ, έχοντας σημειώσει το 25% των τερμάτων όλης της ομάδας, που έχει την καλύτερη επίθεση.
Από την Σερβία και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ζρένιανιν, όπου βρίσκεται επωφελούμενος από την διακοπή του πρωταθλήματος, ο 25χρονος παίκτης, ένας από τους μόλις δύο ξένους στην Α2, μαζί με τον Βούϊνιτς του Φοίβου Συκεών, μίλησε στο greekhandball.com  για την καριέρα του, τους στόχους του αλλά και για τις απόψεις του για το χαντμπολ στην Ελλάδα :



--Αγωνίσθηκες με την Εθνική Νέων της Σερβίας το 2011, έπαιξες από το 2010, σε ηλικία 16 ετών, σε Κροατία, Σκόπια, Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ισραήλ και το καλοκαίρι του 2017 βρέθηκες στην Ελλάδα για τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας, σε ηλικία 23 ετών. Πως είχες πάρει αυτή την απόφαση ;
--Προερχόμουν από χιαστούς και είχα μόνο 6 μήνες στο γήπεδο, μετά την επιστροφή μου, με την Βράνιε στη Σερβία. Ηλθε η πρόταση από την Ελλάδα και καθώς ήθελα να έλθω εδώ, την δέχθηκα, ως μία μεταβατική επιλογή.
--Και...κόλλησες στην Ελλάδα...
--Ναι. Τα πήγα καλά, αν και έπαιζα  μόνος, κάτι που είναι λογικό καθώς εγώ ως ξένος παίκτης είχα την μεγαλύτερη ευθύνη στην ομάδα, όμως, η Πτολεμαϊδα είχε οικονομικά προβλήματα και αναγκάσθηκα να αποχωρήσω. Συνέχισα στον Αρη, όπου επίσης υπήρχαν δυσκολίες σε πολλούς τομείς. Στον Ζαφειράκη, τώρα, όλα είναι πολύ καλά. Υπάρχει οργάνωση, όλοι μου φέρονται άψογα, έχουμε καλό πρόεδρο, καλό προπονητή, καλούς παίκτες. Ολοι με βοηθούν και θέλω να μείνω στον Ζαφειράκη.
---Η Ελλάδα είναι στην καρδιά σου πλέον ;
--Ναι. Και για αυτό μετά από δυόμιση χρόνια, μπορώ να μιλάω αρκετά καλά τα ελληνικά. Μόνο μην μου ζητήσετε να γράψω...Ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη. Αν είναι καλή η κατάσταση, θα μου άρεσε να συνεχίσω στην Ελλάδα, με προτεραιότητα στον Ζαφειράκη.


--Μένεις Θεσσαλονίκη ; 
---Στην περιοχή Ντεπό. Δελφών και Ολγας. Και πηγαίνω στη Νάουσα 3 φορές την εβδομάδα για προπονήσεις και για τα παιχνίδια. Θα με ενδιέφερε να βρώ πρωϊνή δουλειά στη Θεσσαλονίκη. Ισως ως προπονητής χαντμπολ ή ακόμα καλύτερα, στο αντικείμενο μου. Εχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Ζρένιανιν.
---Πως είναι το επίπεδο στην Α2 Εθνική ;
---Η κατηγορία είναι ερασιτεχνική, όμως, το επίπεδο είναι καλό, όλοι θέλουν, έχουν καλή διάθεση. Προσωπικά, επειδή είμαι επαγγελματίας, παίζω σα να είμαι στην Μπουντεσλίγκα.
---Ο Ζαφειράκης διεκδικεί την άνοδο.
---Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρώτος μου στόχος είναι η άνοδος της ομάδας μου. Και αν βγώ πρώτος σκόρερ, επίσης, θα είναι όμορφα. Αλλωστε, τα 49 γκολ που ήδη έχω πετύχει, τα οφείλω στους συμπαίκτες μου...
--Αλλά, δεν ξεκίνησες τόσο καλά τη σεζόν.
---Ετσι είναι. Ολοι ξέρουν καλά τον Πέταρ και με έπαιζαν μαν του μαν από το πρώτο λεπτό. Βρήκαμε,  όμως, λύσεις με αλλαγή στα συστήματα τακτικής και τώρα όλα είναι καλύτερα και ο Πέταρ βάζει πολλά γκολ και βοηθά τον Ζαφειράκη.



--Θα ήθελες να παίξεις στην Α1 στην Ελλάδα με άλλη ομάδα ; 
--Ακούω από άλλα παιδιά, αθλητές, ότι στην Α1, σε αρκετές ομάδες, είναι δύσκολη η κατάσταση στα οικονομικά. Καλύτερα, ίσως, στην Α2 για εμένα. Αλλωστε, είμαι αφοσιωμένος εδώ, στον Ζαφειράκη.
---Στα 25 σου έχεις ήδη αγωνισθεί σε 7 χώρες, εκτός της πατρίδας σου. Δεν θα ήθελες να πας αλλού ;
---Θέλω να παίξω στην Σκανδιναυϊα. Μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού εκεί, που είναι τρέχω και σουτάρω, χωρίς έμφαση στην άμυνα και την τακτική. Εύκολο για τα συστήματα, δύσκολο για το σώμα. Προς το παρόν, πάμε για την άνοδο στην Α1 με τον Ζαφειράκη.

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments