Το παιδί... θαύμα του Δούκα, Λευτέρης Παγιάτης, στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το παιδί... θαύμα του Δούκα, Λευτέρης Παγιάτης, στο greekhandball.com



του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Το χάντμπολ διαφέρει, σε μεγάλο βαθμό, από άλλα ομαδικά, δημοφιλή, αθλήματα στο γεγονός πως σε αυτό συναντάς πολλάκις ανθρώπους με πνεύμα και νέους, που δεν εγκαταλείπουν την μόρφωση, αλλά και την εκπαίδευση ευρύτερα. Αντίθετα, επιχειρούν να συνδυάσουν την μεγάλη τους αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα με το σχολείο ή τις σπουδές. Βεβαίως, αυτή η δυνατότητα πηγάζει και από το ότι το χάντμπολ, τουλάχιστον στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ερασιτεχνικά.
Πώς, όμως, να μην κατακλύζεται από ενδιαφέρον κάποιος, όταν... σκαλίζοντας ανακαλύπτει κάθε τόσο ανθρώπινες ιστορίες, που πραγματικά αξίζουν να αναδεικνύονται, αλλά μέχρι τώρα έμεναν στο... σκοτάδι; Το greekhandball.com φέρνει στην επιφάνεια ακόμα μία τέτοια, αυτή τη φορά του 17χρονου παίκτη του Δούκα, Λευτέρη Παγιάτη, που έπαιξε χθες (15/11) κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ και σκόραρε 3 φορές, φτάνοντας, μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης !
Η καθυστέρηση της άφιξής του οφειλόταν στο ότι νωρίτερα είχε μάθημα στο φροντιστήριο, αφού άλλωστε ήταν καθημερινή. Ο Λευτέρης είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου και ακολουθεί την θετική κατεύθυνση, με στόχο να περάσει στο τμήμα των Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Ελπίζει ότι θα «πιάσει» την βάση της σχολής. Χρειάζεται να συγκεντρώσει από 17.600 μόρια και πάνω, για να επιτευχθεί η είσοδός του στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όμως, όπως μάς μετέφερε ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είναι καλός μαθητής και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.
Το μάθημα, που είχε χθες στο φροντιστήριο, ήταν τα Μαθηματικά και στο γήπεδο τον έφερε ο πατέρας του, Σπύρος (σ.σ. στο ρόστερ του Δούκα, που έχει δημοσιεύσει η ΟΧΕ, ο Λευτέρης αναφέρεται ως Σπύρος Παγιάτης). Η απόσταση από το γήπεδο δεν ήταν μεγάλη, αφού η οικογένεια κατοικεί στο Μαρούσι και εκεί πηγαίνει φροντιστήριο ο Λευτέρης, όμως μπαμπάς και γιος... βιάζονταν στον δρόμο.

 
Και πώς βρίσκει χρόνο για αθλητισμό κάποιος, κατά την διάρκεια της απαιτητικής προετοιμασίας του για τις Πανελλαδικές, ιδιαίτερα όταν πρέπει να παρουσιάζεται σε προπονήσεις και αγώνες; Η απάντηση είναι μία: θυσίες.
«Κόβω από τον ύπνο και από τις εξόδους, κυρίως όμως από τον ύπνο», ανέφερε στο greekhandball.com ο Λευτέρης, που κάθε εβδομάδα φτάνει στα... μισά της προπόνησης, όντας αργοπορημένος.
Το... μικρόβιο του χάντμπολ το «κόλλησε» από τον πατέρα του, που είναι προπονητής στα αναπτυξιακά της ομάδας των Μελισσίων και παράλληλα εργάζεται ως γυμναστής σε δημόσιο σχολείο. Ο μπαμπάς, λοιπόν, είπε στον Λευτέρη, όταν εκείνος πήγαινε έκτη Δημοτικού, να δοκιμάσει χάντμπολ, ενώ μέχρι τότε αθλούνταν κάνοντας στίβο. Ο μικρός δέχθηκε και έτσι ακολούθησε τον πατέρα του στον Φαίακα Κέρκυρας, στον οποίο τότε ο κ. Σπύρος ήταν προπονητής (σ.σ. έχει υπάρξει και προπονητής του Κερκυραϊκού). Η οικογένεια ζούσε στην Κέρκυρα, απ' όπου ο Λευτέρης έχει καταγωγή και πριν από 3 χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Ο διεθνής με την Εθνική Εφήβων ύψους 1.85 πίβοτ, σκέφτεται να συνεχίσει το χάντμπολ ακόμα και επαγγελματικά, αλλά προς το παρόν είναι αφοσιωμένος στο διάβασμα και προσηλωμένος στον στόχο. «Πρώτα το διάβασμα και μετά το χάντμπολ. Ας μπω εκεί που θέλω και βλέπουμε...», τόνισε στην ιστοσελίδα μας.
Σε περίπτωση που (ω μη γένοιτο) δεν «πιάσει» την βάση του Πολυτεχνείου και απομακρυνθεί από την Αθήνα, τι θα γίνει με το χάντμπολ; «Αν δεν περάσω στο Μετσόβιο, θα πάω στο εξωτερικό. Μόνο αυτή τη σχολή θέλω, είναι το όνειρό μου. Εάν δεν τα καταφέρω, θα πάω στη Γερμανία ή στην Ολλανδία, που έχουν Πανεπιστήμια, που με ενδιαφέρουν. Ίσως σπουδάσω Χημικός, εκεί. Έχω βρει ήδη ομάδες στο εξωτερικό», υπογράμμισε με περίσσεια ωριμότητα στο greekhandball.com ο νεαρός, που δείχνει να μην έχει αφήσει τίποτα στην τύχη...

Καλή τύχη Λευτέρη !

   

No comments