Τσιαντής στο greekhandball: Η Αναγέννηση παραιτήθηκε για αγωνιστικούς λόγους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τσιαντής στο greekhandball: Η Αναγέννηση παραιτήθηκε για αγωνιστικούς λόγους



Ο πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Άρτας, Λεωνίδας Τσιαντής, με δηλώσεις του στο greekhandball.com, αναφέρθηκε στην πρόσφατη παραίτηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Α2. Ο κ. Τσιαντής τόνισε ότι η απόφαση της αποχώρησης πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας και η αιτία ήταν οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις κάποιων αθλητών, οι οποίες δεν τους επέτρεπαν να συμμετέχουν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Χαρακτηριστικά είπε:

"Η ομάδα σταμάτησε διότι δεν υπάρχουν αθλητές. Οι περισσότεροι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της παραίτησης. Μετά τη συγχώνευση με τον Πρωτέα, κάποιοι δεν θέλησαν να συνεχίσουν και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με 15 αθλητές, 5 από τη Θεσσαλονίκη, 1 από το Κιλκίς και 9 από την Άρτα. Είχαμε προσυμφωνήσει ακόμα με 4 αθλητές αλλά δεν κατάφεραν την τελευταία μέρα να πάρουν το δελτίο τους, από την ομάδα στην οποία ανήκαν. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές από την Άρτα είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις οι οποίες διογκώθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να μην κάνει καμία προπόνηση στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ξεκινήσαμε την πρώτη αγωνιστική παίζοντας κόντρα στο Κιλκίς και αμέσως μετά τη λήξη , κάποιος παίκτης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί για προσωπικούς λόγους. Στον αγώνα με τον Ζαφειράκη, 4 αθλητές δεν κατέβηκαν για επαγγελματικούς λόγους και ως εκ τούτου η αποστολή αποτελούνταν από 10 παίκτες, με μόνο 1 τερματοφύλακα. Στην τελευταία αναμέτρηση κόντρα στους Κύκλωπες, κατέβηκαν 12 αθλητές επειδή οι δύο είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις".

Επιπλέον ο κ. Τσιαντής ανέφερε παρόλο που ήταν γνωστό το πρόβλημα που υπήρχε και φαινόταν ότι μπορεί να επιλυθεί,  κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

"Οι αθλητές είναι και επαγγελματίες, έχοντας τις δουλειές τους, κάτι το οποίο είναι απολύτως σεβαστό. Δεν είναι εύκολο κάποιος να παίρνει άδεια προκειμένου να αγωνιστεί. Από το να γελοιοποιείται η ομάδα, θεωρήσαμε ότι είναι προτιμότερο σαν Διοικητικό Συμβούλιο να παραιτηθούμε. Είναι κομβικό το γεγονός ότι στην αρχή της σεζόν θα ξεκινούσαν 19 με 20 αθλητές αλλά τελικά έμειναν τόσο λίγοι. Γνωρίζαμε ότι υπήρχε πρόβλημα αλλά νομίζαμε ότι θα ξεπεραστεί. Εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί.  Το να προσπαθείς να χρηματοδοτήσεις κάτι το οποίο είναι "νεκρό", δεν αξίζει.
Είναι λυπηρό βέβαια για τα παιδιά που για ενάμιση μήνα δεν θα μπορέσουν να πάνε σε άλλη ομάδα. Οποιαδήποτε άλλη δαπάνη που αφορά το διάστημα που αγωνίστηκαν, θα καλυφθεί."

Τέλος, έκανε λόγο για την επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε από πέντε παίκτες της ομάδας και ο ίδιος έδειξε έκπληκτος από το περιεχόμενό της (σ.σ. στην επιστολή οι παίκτες αναφέρουν ότι δεν έλαβαν τα δεδουλευμένα τους στην ημερομηνία που είχε συμφωνηθεί). Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με τα όσα γράφτηκαν. Αναλυτικά:

"Η επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε από τους αθλητές της ομάδας, μου έκανε πραγματική εντύπωση. Όσον αφορά τους αθλητές της Θεσσαλονίκης δεν τους αποδώσαμε κάποια ευθύνη όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται.  Ο ένας αθλητής είχε συμβόλαιο ανά μήνα και ήθελε να πληρωθεί όλο το συμβόλαιο. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι ο λόγος αποχώρησης που αναφέρεται είναι ψευδής και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα σταμάτησε γιατί δεν μπορούσε να καλύψει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι σεβαστό για έναν αθλητή να μην μπορεί να πάρει μέρος στις προπονήσεις και στους αγώνες όταν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις."

No comments