Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Greek Bomber - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Greek Bomber



Τον είπαν ΄΄Alexander The Great΄΄( το 2007 στο Μαγδεμβούργο ), αλλά και ΄΄Greek Gyros Bomber΄΄( το 2005 στο Ντύσσελντορφ, μετά από ένα γλέντι σε...γυράδικο, την πρώτη σεζόν του εκεί, χάρη στα 225 γκολ με τα οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας μάλιστα σκοράρει 10 φορές στο ντεμπούτο του ).
Ο  Αλέξανδρος Βασιλάκης αποσύρθηκε τον περασμένο Μάϊο από την ενεργό δράση, με  5 τίτλους στην τελευταία τριετία με την Χάντμπολ Ες του Λουξεμβούργου, ωστόσο, μη ξαφνιασθείτε εάν τον δείτε ( σύντομα...) και πάλι μέσα από τις γραμμές...
Στα 40 του, ο Κερκυραίος δεξιός ίντερ απολαμβάνει την ζωή στο Λουξεμβούργο, με την Κατερινιώτισα σύζυγο του Χριστίνα Τομπουλίδου και τον 4χρονο γιό τους Αλεξ τζούνιορ.
Ομως, το χαντμπολ του λείπει...


΄΄Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε πρώϊμο μεταβατικό στάδιο, ασχολούμαι με το παιδί μου, κάνω πράγματα εκτός χαντμπολ, αλλά, το μικρόβιο δε φεύγει ποτέ και πιστεύω ότι στο άμεσο διάστημα είναι πιθανό να γυρίσω στα γήπεδα΄΄ αποκάλυψε ο Αλέξανδρος στο greekhandball.com, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.
Βέβαια, δεν σκοπεύει να αγωνισθεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο.
Θα μείνει στο Λουξεμβούργο και θα παίξει ως ερασιτέχνης.
Παράλληλα, κάνει τα πρώτα βήματα του ως μάνατζερ, με την παρότρυνση του νονού του γιού του και φίλου του, Νίκου Δουρουκλάκη ο οποίος μένει μόνιμα στην Γερμανία.

Μια ζωή στα γήπεδα, με καριέρα 18 ετών εκτός Ελλάδας ( 12 χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, δυναμική παρουσία επίσης στην Γαλλία, το Κατάρ και το Λουξεμβούργο ), ο Αλέξανδρος, που αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με την Εθνική Ελλάδος, έγραψε ιστορία καθώς είναι στην πρώτη 10άδα των σκόρερς όλων των εποχών στην Μπουντεσλίγκα και στην πρώτη 4άδα των καλύτερων παικτών στη θέση του, στο γερμανικό πρωτάθλημα, το καλύτερο του κόσμου.
Παιδί του Λαοδάμαντα Κέρκυρας, που έδωσε στη συνέχεια την θέση του στον Φαίακα και σήμερα έχει μόνο χορευτικό τμήμα, ο Βασιλάκης πήγε στον Δούκα και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του στο όνειρο.
΄΄Το κέρδος μου από την καριέρα μου, είναι ότι κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, γιατί δεν πήρα λάθος απόφαση που θα μου στοίχιζε και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα, φθάνοντας τον εαυτό μου σε όρια  που δεν πίστευα ότι υπήρχα και καταλήγοντας στο τέλος της διαδρομής, όπως ήθελα΄΄, λέει σε πραγματική κατάθεση ψυχής στο greekhandball.com ο Βασιλάκης, που κέρδισε την κλήση του στη Μικτή Κόσμου, όπως και σειρά διακρίσεων στην Μπουντεσλίγκα ( πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, μέλος της ιδανικής επτάδας ).
Οσοι τον γνωρίζουν από παλιά, βεβαιώνουν ότι οι επιτυχίες και η καταξίωση δεν τον άλλαξαν.

Ο ίδιος θα χαρακτήριζε με μία λέξη, τον εαυτό του ως ΄΄αυθεντικό΄΄.
Συμβουλεύει τους νεότερους ότι ΄΄αν αγαπούν αυτό που κάνουν, πρέπει να συνεχίσουν έως το τέλος και να κρατούν τον χαρακτήρα τους σε επίπεδο όπου κανείς δεν θα μπορεί να τους διαβάλλει΄΄.
Ωστόσο, προσθέτει ότι ΄΄πάντα πρέπει να κυνηγάμε το όνειρο μας, με τους κατάλληλους ανθρώπους στο πλευρό μας, έστω και αν η κατάσταση στην Ελλάδα, ίσως, δεν βοηθά το προσωπικό ρίσκο΄΄.
Αλλωστε, παραδέχεται πως ΄΄είναι ευχή του να γίνει οδηγός για τα παιδιά που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, η δική του καριέρα΄΄.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του να σταματήσει να αγωνίζεται, δέχθηκε προτάσεις από την Μπουντεσλίγκα, ώστε να επιστρέψει εκεί ως παίκτης ή ως βοηθός προπονητή, όμως, βρήκε την Ιθάκη του στο Λουξεμβούργο και δεν έχει διάθεση για μετακινήσεις.
Και εάν είχε προσφορά από την Ελλάδα ;

΄΄Γνωρίζω από τον Πέτρο Μπουκοβίνα που ήταν συμπαίκτης μου στο Λουξεμβούργο και έχει ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο εδώ, ότι το ελληνικό χαντμπολ έχει κάτι να δώσει, ωστόσο, δεν θα γυρνούσα για να παίξω στην πατρίδα΄΄ εξηγεί ο Βασιλάκης, ο οποίος όμως προσθέτει ερωτηθείς από το greekhandball.com, αναφορικά με την προοπτική να επιστρέψει ως προπονητής : ΄΄Αυτό είναι κάτι άλλο, αλλά, άμεσα δεν βλέπω ότι μπορεί να συμβεί. Αν και όταν θα έλθει αυτή η ώρα, θα επιθυμούσα να γίνουν όλα με τους δικούς μου όρους, ώστε να μπορέσω να προσφέρω στην ομάδα που θα με εμπιστευθεί και να κάνουμε σωστή δουλειά΄΄.
Προς το παρόν, ο Αλέξανδρος απολαμβάνει την...κανονικότητα της ζωής και παράλληλα, ετοιμάζεται για την επιστροφή.
΄΄Από το χαντμπολ ποτέ δεν μπορείς να φύγεις...΄΄.
Είναι θέμα...μικροβίου...

Νίκος Δελαγραμμάτικας









No comments