Παίκτης-ζωγράφος στο χαντμπολ !! ΄΄ Θα με νομίζουν φρικιό οι συμπαίκτες μου, αλλά, η ζωγραφική είναι όπως το χαντμπολ... ΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παίκτης-ζωγράφος στο χαντμπολ !! ΄΄ Θα με νομίζουν φρικιό οι συμπαίκτες μου, αλλά, η ζωγραφική είναι όπως το χαντμπολ... ΄΄


Ο Μικίτα Βαϊλουπάου ( φωτο ), πρωταγωνίστησε στην νίκη της Μέσκοφ Μπρεστ, με 31-22, σε βάρος της Βαρντάρ, έπειτα από 4 συνεχόμενες ήττες, στο  VELUX EHF Champions League, καθώς, πέτυχε 12 τέρματα και από αυτά τα 11 στο δεύτερο μέρος.
΄΄ Το χαντμπολ και η τέχνη έχουν πολλά κοινά στοιχεία ΄΄ εκτιμά ο Βαϊλουπάου, ο οποίος κατάγεται από το Βίτεμπσκμ, γενέτειρα του διάσημου καλλιτέχνη Μαρκ Σαγκάλλ.
΄΄ Μου αρέσει η μοντέρνα τέχνη και όταν ζούσα στο Μινσκ, πήγα σε πολλές εκθέσεις, καθώς είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τις ιδέες που έχουν οι άνθρωποι στο μυαλό τους και πως εκφράζονται μέσα από την τέχνη ΄΄ λέει ο Λευκορώσος παίκτης.


Χαμογελώντας, σχολιάζει ότι οι συμπαίκτες του, ΄΄πιθανότατα θα θεωρούν ότι είναι φρικιό, επειδή, έχει ένα ασυνήθιστο χόμπυ και στα δικά τους μάτια η ζωγραφική είναι δύσκολα συμβατή με ένα ανδρικό σπορ, όπως το χαντμπολ ΄΄. 
Προσθέτει ωστόσο ότι ΄΄ το γήπεδο είναι ορθογώνιο, όπως ο καμβάς και μία ομάδα ετοιμάζει ένα πλάνο αγώνα, όπως ένας ζωγράφος κάνει ένα σχέδιο ενώ ο προπονητής διαλέγει την σύνθεση του, όπως ο ζωγράφος επιλέγει χρώματα και μετά μπορείς είτε να έχεις επιτυχία είτε όχι΄΄.


Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Βαϊλουπάου είχε πετύχει 20 γκολ εναντίον της Μεταλοπλάστικα στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας.
Δυσκολεύεται να συνεννοηθεί στην ομάδα του, επειδή έχει πολλούς ξένους και ο ίδιος δεν γνωρίζει αγγλικά, αλλά, στην τέχνη του δεν θέλει...παρέα.
Ξεκίνησε να ζωγραφίζει στα 22 του, πριν από μία διετία, από ΄΄ μία εσωτερική παρόρμηση΄΄.
Πήγε με την μητέρα του σε μαγαζί, αγόρασε μπογιές και κανβάδες και ξεκίνησε...
Εχει δημιουργήσει 70-80 έργα, όμως, παραδέχεται ότι είμαι ερασιτέχνης.
Αλλοτε, ζωγραφίζει 2 έργα την ημέρα και άλλοτε κανένα σε 1 μήνα.
Δωρίζει τα έργα του στους φίλους του ενώ πριν από το παιχνίδι με την Βαρντάρ, πίνακες του εκτέθηκαν στο γήπεδο της Μπρεστ και η έκθεση συνεχίζεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή καφέ στο Μπρεστ.
Τα έργα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε φιλανθρωπίες.

No comments