Ο Αχιλλέας Τόσκας, ο 15χρονος σκόρερ των 20 τερμάτων, αποκαλύπτει το όνειρο του στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Αχιλλέας Τόσκας, ο 15χρονος σκόρερ των 20 τερμάτων, αποκαλύπτει το όνειρο του στο greekhandball.com



Το αγαπημένο μάθημα του Αχιλλέα Τόσκα ( του 15χρονου που έβαλε 20 γκολ με την Προσοτσάνη και την οδήγησε στη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Αρη, στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής )  στην Α΄ Λυκείου είναι η Φυσική. Και το κεφάλαιο που τον συναρπάζει, η ΄΄ ευθύγραμμη ομαλή και επιταχυνόμενη κίνηση ΄΄.
Απέναντι στον Αρη, η δική του κίνηση στις αντεπιθέσεις ήταν, αναμφίβολα, επιταχυνόμενη και απέφερε τα 20 γκολ για τον αριστερόχειρα ίντερ, ο οποίος έφυγε μετά το ματς ( στις 10 μ.μ. του Σαββάτου ) με την αποστολή της ομάδας του για την Προσοτσάνη και το πρωϊ της Κυριακής ήταν και πάλι στο δρόμο ( μαζί με τον συμπαίκτη του Βασιλείου ), ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κλιμακίου της Εθνικής Εφήβων για προπόνηση στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αχιλλέας, που έκλεισε τα 15 τον περασμένο μήνα, δεν έκρυψε τα όνειρα του μιλώντας στο greekhandball.com : ΄΄  Μου αρέσει πάρα πολύ το χαντμπολ. Θέλω να γίνω επαγγελματίας και να φθάσω στο εξωτερικό, να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ. Με δουλειά, δουλειά, δουλειά. Νιώθω πολύ ωραία για τα 20 γκολ που έβαλα. Κάνω ότι μπορώ και το σημαντικότερο είναι ότι το χαίρομαι...Μετρά η νίκη της ομάδας μου σε ένα ντέρμπι. Ολα πήγαν καλά...Κοιμήθηκα με ηρεμία, ξυπνήσαμε καλά, η ζωή και η προσπάθεια συνεχίζονται ΄΄.
Η καταγωγή της οικογένειας Τόσα είναι από χωριό με 5-6 μόνιμους κατοίκους στην Ηπειρο, κοντά στην Κόνιτσα, τις Πάδες.
Ο πατέρας του Αχιλλέα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Προσοτσάνη και το 1979 δοκίμασε να ασχοληθεί, με τον αείμνηστο Σκούφα, με το χαντμπολ. Δεν τον ενθουσίασε και δεν συνέχισε.
Προτιμά το κυνήγι και το ψάρεμα, την επαφή με την φύση ( έχει σπουδές δασοπόνου ενώ πλέον είναι θηροφύλακας ).
΄΄ Ο Αχιλλέας είναι ερωτευμένος με το χαντμπολ, ζεί για αυτό και το 90% της σκέψης του εκεί είναι΄΄ είπε στο greekhandball.com ο Γιώργος Τόσκας.
Σε ηλικία 8-9 ετών, ο Αχιλλέας ήθελε να πάει στο ποδόσφαιρο, όμως, ο πατέρας του τον έσπρωξε στο χαντμπολ, έστω και αν ο ίδιος δεν είχε μείνει στο χώρο.
΄΄ Στην Προσοτσάνη έχουμε δικό μας γήπεδο, καλούς προπονητές, καλούς ανθρώπους στη διοίκηση, όλα είναι ιδανικά για τον Αχιλλέα και εμείς οι γονείς είμαστε ευχαριστημένοι ΄΄ σχολιάζει ο Γιώργος Τόσκας.
Ο προπονητής του Αχιλλέα στην Προσοτσάνη, Πέτρος Δρανόβαλης, μιλώντας στο greekhandball.com για το επίτευγμα του παίκτη του, επεσήμανε :
΄΄   Είναι ένα παιδί που δεν λείπει ποτέ από την προπόνηση και παράλληλα είναι πολύ καλός μαθητής. Εχει μεγάλη στήριξη από την οικογένεια του και δουλεύει έχοντας στόχους και όνειρα. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και εύλογα, αν και Παίδας, είναι ήδη μέλος της Εθνικής Εφήβων. Δεν θυμάμαι να έχει βάλει ξανά ένας παίκτης 20 γκολ σε αγώνα Εθνικής Κατηγορίας. Τουλάχιστον εγώ, δεν το έχω ξαναδεί. Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Ομως, για εμάς που ξέρουμε τον Αχιλλέα, είναι φυσιολογικό. Το παιδί έχει ταλέντο και θα πάει μπροστά΄΄.

Νίκος Δελαγραμμάτικας




No comments