Μεγάλο αφιέρωμα του greekhandball.com: Η Βέροια 2017 όπως... δεν την ξέρετε - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλο αφιέρωμα του greekhandball.com: Η Βέροια 2017 όπως... δεν την ξέρετε





του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ


Η Βέροια 2017 είναι το παράδειγμα της ομάδας που με νοικοκυριό, σεμνότητα, εργατικότητα, οργάνωση και κυρίως μεράκι καταφέρνει να φανεί ανταγωνιστική. Μια ομάδα με ιστορία μόλις δύο ετών κερδίζει την θέση της στο προσκήνιο του γυναικείου χάντμπολ, δέχεται την αναγνώριση και τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας και δείχνει ικανή να πετύχει ακόμα περισσότερα.
Το greekhandball.com, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των ομάδων της Α1 Γυναικών, ενόψει του νέου Πρωταθλήματος, συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη του νεοϊδρυθέντος συλλόγου, τον 38χρονο, Γιάννη Χασιώτη, τον προπονητή, Κώστα Χαραλαμπίδη, καθώς και με τις παίκτριες, Ελισσάβετ Μάστακα, Νέντα Τζούρισιτς και αναδεικνύει από… μέσα την προσπάθεια της ομάδας, ενώ παράλληλα φέρνει τους αναγνώστες σε επαφή με τους… χαρακτήρες του εγχειρήματος.  


ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ





Από το σκι στο χάντμπολ…


-Ποιοί παράγοντες σας παρακίνησαν, ώστε να ασχοληθείτε με το χάντμπολ; Πώς πήρατε την απόφαση να εμπλακείτε σε αυτό και μάλιστα να ιδρύσετε ομάδα;
«Αγαπώ πάρα πολύ τον αθλητισμό. Υπήρξα επί σειρά ετών Πρωταθλητής στο σκι. Έχω κατακτήσει Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδος, έχω συμμετάσχει στη Βαλκανιάδα και στο Πανευρωπαϊκό, ως εγγεγραμμένο μέλος του συλλόγου χιονοδρόμων ορειβατών Βεροίας. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα ασχοληθεί, ωστόσο, ως παράγοντας.
Η  Βέροια έχει στο DNA της το χάντμπολ, περισσότερο από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από μικρός πήγαινα στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και αργότερα με την παρέα μου και παρακολουθούσα το μεγαθήριο, τότε, στο χάντμπολ, τον Φίλιππο Βέροιας.
Παράλληλα, πέρα από το πάθος μου για τον αθλητισμό, ενεπλάκη στο χάντμπολ, διότι ήθελα να προωθήσω το όνομα της επιχείρησής μου, καθώς και να προβάλλω το δικό μου. Η απόφασή μου στηρίχθηκε από την οικογένειά μου».


-Η εμπειρία σας μέχρι τώρα δείχνει να είναι ευχάριστη, όμως σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για έναν… πρωτάρη.
«Πράγματι, δεν είναι καθόλου εύκολα. «Τρέχω» μόνος μου την ομάδα σε ποσοστό 90%. Παρ’ όλα αυτά, η ανταπόκριση από την κοινωνία της Βέροιας είναι πολύ μεγάλη. Πολλοί άνθρωποι έβαλαν τον οβολό τους σε αυτή την υγιή προσπάθεια. Μού είπαν «είμαστε δίπλα σου». Άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τον αθλητισμό, μας «αγκάλιασαν». Έχουμε και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου. Όλοι στην πόλη αναγνωρίζουν όσα κάνουμε».    

-Η ιδέα για την δημιουργία ομάδας χάντμπολ στη Βέροια ήταν δική σας ή σας την έβαλε κάποιος στο μυαλό;
«Εγώ και ο κουμπάρος μου είχαμε την ιδέα. Εκείνος, ωστόσο, συμβάλλει μόνο οικονομικά, όταν τού το ζητήσω. Δραστηριοποιείται στην εμπορία κρεάτων και έτσι συνεργαζόμαστε άμεσα, αλλά δεν κατοικεί στη Βέροια. Νωρίτερα, δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με το χάντμπολ. Όταν άρχισα να ζω από πρώτο χέρι το άθλημα, ξεκίνησα να το αγαπώ ακόμα περισσότερο».



Το σημαδιακό 2017, τα κρέατα και τα μαγαζιά



-Το 2017 ήταν σημαδιακό για εσάς. Όχι μόνο εμπλακήκατε στο χάντμπολ, αλλά προχωρήσατε και σε αναβάθμιση της φάρμας σας.
«Εκείνη την χρονιά, άλλαξα ριζικά όλη την ποιότητα του ζωικού μου κεφαλαίου, στη μονάδα μου. Με άλλα λόγια, βελτίωσα την ποιότητα του κρέατος. Έφερα ό, τι καλύτερο υπάρχει. Αυτός ο τύπος κρέατος, στη Γαλλία, προορίζεται για αθλητές, καθώς έχει 2% λιποπεριεκτικότητα και όσο λίπος υπάρχει είναι ενδομυϊκό. Φυσικά, εγώ τρώω μόνο από αυτό.
Όλα αυτά, βέβαια, δεν έγιναν από την μια μέρα στην άλλη. Μού πήρε πάνω από δέκα χρόνια, με συστηματική δουλειά και μελέτη, για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.
Έχω σπουδάσει τεχνολόγος-γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, άνοιξα αντιπροσωπεία σχετική με τα κτηνιατρικά φάρμακα και στο μαγαζί πωλούνται, ακόμα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για ζώα. Ακολούθως το εμπλούτισα με ζωοτροφές, μετά άνοιξα ένα Pet Shop και τέλος ένα μαγαζί αποκλειστικά με ζωοτροφές.
Τροφοδοτώ τέσσερα μαγαζιά στη Βέροια, καθώς και το 80% των καταστημάτων στην Κέρκυρα».




-Αναζητώντας πληροφορίες για εσάς, μού μίλησαν για έναν άνθρωπο ευθύ, κάπως θρασύ, αλλά κυρίως ειλικρινή και άμεσο.
«Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, ό, τι πω το κάνω. Έτσι μού έμαθαν ο παππούς μου και ο πατέρας μου. Αυτοί, άλλωστε, με μύησαν στη δουλειά, αφού η φάρμα έχει τρεις γενιές ιστορία, από το 1946. Όπως στην εργασία μου, έτσι και στο χάντμπολ, όμως, είμαι απαιτητικός».


«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι από την αρχή»


-Υπήρχε σκέψη, αντί να ιδρύσετε ομάδα, να αναλάβετε τα ηνία του Φίλιππου;
«Όχι, δεν υπήρχε καμία τέτοια σκέψη. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι από την αρχή, κάτι υγιές, που να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο».


«Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις»


-Προς το παρόν, η Βέροια 2017 έχει μόνο γυναικείο τμήμα χάντμπολ. Στο μέλλον, ίσως δημιουργηθεί και αντρικό;
«Δεν αποτελεί προτεραιότητά μου, αυτή την περίοδο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχει χρόνος, ώστε να γίνει σωστά. Τουλάχιστον εγώ έτσι έχω μάθει να λειτουργώ. Αν βρεθούν αξιόπιστοι άνθρωποι, για να αναλάβουν την πρωτοβουλία υπό την επίβλεψή μου και την καθοδήγησή μου, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις».



«Στεναχωριέμαι να βλέπω τον Φίλιππο έτσι…»


-Μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά δύο ομάδες στην ίδια πόλη;
«Η συνύπαρξή μας με τον Φίλιππο είναι και πιστεύω πως θα παραμείνει αρμονική. Εμείς με τον Φίλιππο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Δεν διεκδικούμε μερίδιο, που ανήκει στον Φίλιππο. Άλλωστε, ο δικός μας σύλλογος έχει μόνο γυναικείο τμήμα. Στεναχωριέμαι να βλέπω τον Φίλιππο σε αυτή την κατάσταση. Ανοίξαμε τις πόρτες μας, για να προπονηθούν οι αθλήτριές του (σ.σ. κορασίδες και νεάνιδες) και αυτό σημαίνει πολλά για τις σχέσεις μας».


Το πριμ των 1.800 ευρώ για την… ήττα


-Δηλώνετε πως είστε φίλαθλος του Φίλιππου. Ενδεχομένως και αυτό να σημαίνει πολλά…
«Είμαι οπαδός του Φίλιππου, όχι απλά φίλαθλος. Είμαι οπαδός, όμως και της Βέροιας 2017. Είμαι σχεδόν πάντα παρών στο γήπεδο, το ζω έντονα. Στην Άρτα, την περασμένη σεζόν, μας έκαναν χαρακίρι, με σφυρίγματα – εφευρέσεις ! Είχα τάξει πριμ, σε περίπτωση νίκης. Τελικά, ηττηθήκαμε, αλλά εγώ μοίρασα 100 ευρώ σε κάθε παίκτρια από τις 18 της ομάδας μου, δηλαδή 1.800 ευρώ συνολικά, επειδή προσπάθησαν με την ψυχή τους. Δεν θέλω να υπάρχει κανένα παράπονο, που να αφορά τα οικονομικά, από μέλη της ομάδας. Όλες οι παίκτριες είναι, φυσικά, ασφαλισμένες. Την τελευταία αγωνιστική είπα στα αποδυτήρια: «Σε όποια χρωστάω, ας μού το πει». Και τότε έδωσα και τα τελευταία 20 ευρώ που όφειλα. Όλες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ανταμείβονται οικονομικά από την ομάδα».



«Η Βέροια είναι ιδέα για εμάς και το χάντμπολ το κέφι μου»


-Σε όλο αυτό το εγχείρημα, ωστόσο, δεν μπορεί να παραλείψει κανείς την… χασούρα και τον χρόνο, που αφιερώνετε. Είναι έτσι;
«Έχω κάνει τον προγραμματισμό μου, ξέρω μέχρι που… βγαίνω. Επιλέγω να ξοδέψω έτσι κάποια χρήματα που μού περισσεύουν, όπως μπορεί να κάνει κάποιος άλλος με διαφορετικό τρόπο. Είναι το κέφι μου, το γούστο μου. 
Όσον αφορά στον χρόνο, αφιερώνω σταθερά δύο ώρες κάθε βράδυ αποκλειστικά για την ομάδα. Αυτό με χαλαρώνει, είναι η ασχολία μου. Ξεφεύγω από την καθημερινότητα της δουλειάς μου. Χαίρομαι να βλέπω τα κορίτσια να μοχθούν. Η Βέροια είναι ιδέα για εμάς».


«Ακολουθούμε κατά 50% το μοντέλο της Νέας Ιωνίας»


-Παράλληλα, πάντως, αναπτύσσετε και την Ακαδημία. Είναι ακόμα ένα σημαντικό «εργαλείο» στον δρόμο για την επιτυχία;
 «Φέρνουμε νέα παιδιά στο χάντμπολ, τους αυριανούς Πρωταθλητές. Θα έλεγα ότι κατά 50% ακολουθούμε το υγιές μοντέλο της Νέας Ιωνίας. Εμείς δεν έχουμε την οικονομική ισχύ του ΠΑΟΚ, οπότε στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό, για τα επόμενα χρόνια, στην Ακαδημία μας. Επιδιώκουμε, επίσης, να έχει η πρώτη ομάδα άμεση επαφή με τα… μωρά, ώστε τα παιδάκια να λένε «θέλουμε να γίνουμε σαν αυτή την παίκτρια», να έχουν πρότυπα».



«Κάθε παιχνίδι είναι για εμάς γιορτή»


-Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σας για τις εγχώριες διοργανώσεις και την Ευρώπη;
«Φιλοδοξία μας είναι να μαζεύουμε καλούς χαρακτήρες, να περνάμε καλά, να το… γουστάρουμε. Κάθε παιχνίδι είναι για εμάς γιορτή. Θέλουμε να είμαστε χαμογελαστοί. Δεν έχει σημασία να πάρουμε το Πρωτάθλημα, έτσι το βλέπουμε».


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ




Η σύνδεση με την Βέροια 2017 μέσω της ομάδας παλαιμάχων


-Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με την Βέροια 2017;
«Είμαι προπονητής στην ομάδα παλαιμάχων παικτριών, στη Βέροια, εδώ και 5 χρόνια, από τότε δηλαδή που άρχισε να λειτουργεί αυτό το σύνολο. Χάρη στη μεσολάβησή μου, κάποιες παίκτριες, μεγάλες σε ηλικία, πήγαν στη Βέροια 2017, στο ξεκίνημά της. Εγώ είδα κάποια ματς της νεοϊδρυθείσας ομάδας, δημιουργήθηκαν επαφές με τους υπεύθυνους της Βέροιας 2017 και μού ζήτησαν να πάω ως προπονητής εκεί. Τεχνικός της ομάδας, τότε, ήταν ο Φώτης Παπουτσής, τον οποίο εκτιμώ. Ο Φώτης είναι τώρα προπονητής του Ζαφειράκη Νάουσας και καθοδήγησε την Βέροια 2017 στο πρώτο μισό της πρώτης σεζόν της. Για ένα διάστημα ήμασταν μαζί, μέχρι που ανέλαβα
Από εκείνη την ομάδα, στο τωρινό ρόστερ, είναι μονάχα η Ειρήνη Δελησάβα. Η δεύτερη παλαιότερη είναι η Αθανασία Τσιτλακίδου, που είναι μαζί μας από τον Ιανουάριο του 2019».

-Στη συνέχεια;
«Ανεβήκαμε από την… πίσω πόρτα στην Α1. Δεν δήλωσαν συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία δύο ομάδες και άνοιξε ο δρόμος για εμάς. Ο Γιάννης (σ.σ. Χασιώτης), ο οποίος είναι εργοδότης μου, αλλά και στενός φίλος μου, πλέον, με ρώτησε αν έχουμε την δυνατότητα, αγωνιστικά, να ανέβουμε στην Α1. Τού απάντησα ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αποκτήσουμε παίκτριες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο αξιόλογων ξένων. Και στη συνέχεια, προβιβαστήκαμε στην Α1. Στην πρώτη σεζόν, τερματίσαμε 4οι».


Το κόστος του σύγχρονου χάντμπολ για την Βέροια 2017


-Στόχος, τώρα, είναι να ανεβείτε ένα σκαλί παραπάνω;
«Πρώτα απ’ όλα, να περνάμε καλά, να παίζουμε ελκυστικό, πιο γρήγορο, πιο ευρωπαϊκό, χάντμπολ. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα έχει κόστος, γιατί θα οδηγούμαστε σε περισσότερα λάθη. Θα πρέπει να αλλάξουμε ταχύτητα, να παίζουμε πιο σύγχρονα. Είμαστε πολύ νέα ομάδα και χρειάζεται δουλειά και δοκιμές αυτό, για να επιτευχθεί».



«Στα… κάγκελα για τον Φίλιππο»


-Πάντως, και εσείς είστε οπαδός του Φιλίππου. Έχετε την ίδια γνώμη με τον Γιάννη Χασιώτη; Μπορούν οι δύο σύλλογοι να συνυπάρξουν αρμονικά;
«Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ήμουν στα… κάγκελα για τον Φίλιππο. Τον αγαπάω. Φέτος δεν έχω χάσει ματς. Ο γιος μου, Νίκος, έχει υπάρξει παίκτης του Φιλίππου. Βεβαίως και οι δύο σύλλογοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Έχουν καταφέρει και στο παρελθόν δύο ομάδες, στην πόλη μας, να επιβιώσουν, δίχως κανένα πρόβλημα.
«Χωρούσε» μια δεύτερη ομάδα στη Βέροια. Ποτέ, όμως, δεν πήγαμε κόντρα στον Φίλιππο, ούτε μπήκαμε στα… χωράφια του. Είμαστε συμπολίτες, όχι αντίπαλοι. Εμείς έχουμε διαρκείας στον Φίλιππο και πληρώνουμε και επιπλέον χρήματα για εισιτήριο. Ο Γιάννης Χασιώτης αγόρασε την προηγούμενη σεζόν 10 διαρκείας με κόστος 50 ευρώ το καθένα. Και οι άνθρωποι του Φιλίππου αγοράζουν δικά μας διαρκείας.  
Όταν μάλιστα αποκτήσαμε δύο παίκτριες, που αγωνίζονταν στον Φίλιππο, την Γεωργιάδου και την Ανθίτση, τούς είπαμε να πάρουν μόνες τους τα δελτία τους, αν ήθελαν να παίξουν σ’ εμάς, γιατί δεν θα μπαίναμε σε αντιπαράθεση με τον Φίλιππο. Και δεν είχαμε καμία τριβή».


«Είμαστε, ακόμα, ο… κανένας»


-Η ομάδα είναι νέα, αλλά και ταπεινή. Τι στόχους έχετε θέσει για τη νέα σεζόν;
«Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό για όλες τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ, η Νέα Ιωνία και η Αναγέννηση Άρτας είναι η ζωντανή ιστορία του γυναικείου χάντμπολ και οι άμεσοι ανταγωνιστές μας. Θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε, παρ’ όλο που αυτοί είναι τρία πολύ μεγάλα σωματεία και εμείς, ακόμα, ο… κανένας. Πιστεύω πολύ στα κορίτσια της ομάδας μας, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το κλίμα και την αγωνιστική τους διάθεση. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα είμαστε πολύ καλοί, θα το ευχαριστηθούμε».

-Και για την Ευρώπη;
«Κληρωθήκαμε με μία πολύ καλή ομάδα (σ.σ. την αυστριακή Χάντμπολ Γκραζ), από το γκρουπ των ισχυρών. Είναι πολύ δύσκολο το να προκριθούμε, αλλά όχι ακατόρθωτο. Έχω ψάξει αρκετά, όσο είναι εφικτό, γι’ αυτή την ομάδα, προετοιμαζόμαστε ήδη. Έχουμε δύο ματς εκεί (σ.σ. 15/11 και 16/11), πράγμα που είναι μειονέκτημα για εμάς».


«Ο Γιάννης Χασιώτης είναι η ομάδα»


-Ο ιδιοκτήτης της Βέροιας 2017 είναι το Α και το Ω στην ομάδα. Μάλλον από τις ξεχωριστές περιπτώσεις στο χάντμπολ. Συμφωνείτε;
«Φυσικά. Είναι ένας άνθρωπος που μας εμπνέει, ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Ό, τι του ζητάμε, γίνεται την επόμενη στιγμή. Είναι τα πάντα στην ομάδα. Ο Γιάννης (σ.σ. Χασιώτης) είναι η ομάδα».


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΑΣΤΑΚΑ - ΠΑΙΚΤΡΙΑ


Μόλις έξι-επτά προπονήσεις έχει… προλάβει να κάνει με την Βέροια 2017 η Ελισσάβετ Μάστακα, που αγωνίζεται ως πίβοτ, λόγω των υποχρεώσεών της με την Εθνική beach handball, αλλά και με την Εθνική σάλας. Η Μάστακα, που είναι… φρέσκια στη Βέροια, μεταγράφηκε στην ομάδα το καλοκαίρι.



-Πώς εμπιστεύτηκες μια ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις δύο χρόνια πριν; Τι είδες;
«Είδα κάτι καλό να ξεκινά, είδα προοπτική. Έχει στόχους, δεν υπάρχει απλώς για να υπάρχει. Έχουμε ό, τι χρειαζόμαστε, εξυπηρετούμαστε πλήρως σε όλους τους τομείς. Οι παροχές είναι επαγγελματικής ομάδας».

-Πού τοποθετείτε τον πήχη, για την σεζόν που ξεκινά;
«Θέλουμε να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω. Δεν περιμένουμε αποτελέσματα από τις πρώτες αγωνιστικές. Πρέπει να… δέσουμε».

-Πώς σχολιάζεις την αποχώρηση του Φίλιππου από το Πρωτάθλημα;
«Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει σε μία τόσο ιστορική ομάδα. Παράλληλα, αποδυναμώνεται το Πρωτάθλημα, το χάντμπολ μας πηγαίνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη, παρ’ όλο που λίγο πολύ τα έχω συνηθίσει αυτά…».


«Η δουλειά με κράτησε στην Ελλάδα»


-Είχες την ευκαιρία, πριν από κάποια χρόνια, να πας στη Γαλλία, για να παίξεις χάντμπολ. Γιατί δεν το τόλμησες;
«Ένας λόγος για τους οποίους κινούμαι στη βόρεια Ελλάδα είναι επειδή δεν μπορώ να αφήσω την δουλειά μου. Έχω κατέβει μέχρι την Άρτα και έχω ανέβει μέχρι τη Δράμα. Πράγματι, πριν από τρία χρόνια είχα πρόταση από ομάδα του Στρασβούργου (Γαλλία). Μού παρουσίασαν το πλάνο τους, στο οποίο είχα ρόλο, περίπου, καθοδηγήτριας.
Η κάβα ποτών που διατηρώ μαζί με την αδελφή μου και κληρονομήσαμε από τον πατέρα μας, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, με… κράτησε εδώ και δεν έκανα το βήμα στο εξωτερικό. Δεν μετανιώνω, όμως, για τις επιλογές μου».


Φοιτήτρια ετών 31


-Έχεις, ακόμα, διάθεση για γνώση και είσαι ξανά φοιτήτρια. Πώς τα συνδυάζεις όλα;
«Πριν από πολλά χρόνια τελείωσα τα ΤΕΦΑΑ. Πλέον, στα 31 μου, είμαι και πάλι φοιτήτρια. Γράφτηκα στο Παιδαγωγικό, στη Θεσσαλονίκη, χάρη στο μπόνους από την Εθνική».


«Είμαστε πολύ πίσω σε όλα»


-Μεγάλο κεφάλαιο η Εθνική Ομάδα για εσένα και εσύ για την Εθνική…
«Δεν έχω λείψει από διοργάνωση. Η πρώτη μου εμφάνιση με την Εθνική Γυναικών ήταν το 2006, ενώ νωρίτερα έπαιζα στην Κορασίδων.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει παραγωγή παικτριών και ευθύνες έχουν γι’ αυτό όλοι. Είμαστε πολύ πίσω σε όλα. Υπήρξε φορά που πέρασε 1,5 (!) χρόνος, που κάναμε να κληθούμε από την Ομοσπονδία για προπόνηση. Για ενάμιση χρόνο ήμασταν σε απραξία και δεν δηλωνόμασταν στα προκριματικά.
Πρόσφατα, πήγαμε στο πολύ απαιτητικό παιχνίδι με την Ισπανία με ούτε μία εβδομάδα προετοιμασία ! ».



ΝΕΝΤΑ ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ - ΠΑΙΚΤΡΙΑ


Η ύψους 1.73 εντυπωσιακή Δανέζα παίκτρια της Βέροιας 2017, Νέντα Τζούρισιτς, δήλωσε στο greekhandball.com πως ανυπομονεί για την έναρξη της νέας σεζόν. Η 24χρονη περιφερειακή, που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και μετακινήθηκε στην πόλη της Ημαθίας το καλοκαίρι, τόνισε πως έχει ερωτευτεί την Ελλάδα και δεν αποκλείεται να... καθίσει στη χώρα μας τουλάχιστον κάποια χρόνια ακόμα.




«Να επιστρέψω 100% στο επίπεδο που ήμουν, πριν από τον τραυματισμό»


«Η μέχρι τώρα εμπειρία μου στη Βέροια είναι πολύ καλή. Είναι μία νέα ομάδα, δουλεύουμε πολύ, με σκοπό, πριν απ’ όλα, να μάθουμε η μία την άλλη. Θεωρώ ότι έκανα καλή επιλογή με το να έρθω εδώ. Η ομάδα σέβεται το γεγονός ότι είχα τραυματιστεί σοβαρά και μού δίνει χρόνο, ώστε να επανέλθω. Με βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση με τον καλύτερο τρόπο. Ο στόχος μου γι’ αυτή τη σεζόν είναι να επιστρέψω 100% στο επίπεδο που ήμουν, πριν από τον τραυματισμό μου και να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται. Είμαι πολύ χαρούμενη που γύρισα και ανυπομονώ για τη νέα σεζόν».



Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

«Ήρθα για Εράσμους το 2017. Έχω τελειώσει Παιδαγωγικά, από το καλοκαίρι του 2018. Φέτος, ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου, επίσης στα Παιδαγωγικά, από απόσταση, σε Πανεπιστήμιο της Δανίας, με την συνεργασία του Elitesport (σ.σ. βοηθάει αθλητές να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους, χωρίς να απωλέσουν την δυνατότητα των σπουδών). Το Elitesport με βοηθάει να οργανώνω το πρόγραμμά μου, ως φοιτήτρια, έτσι ώστε να εναρμονίζεται με την αθλητική μου ζωή».



«Ερωτεύτηκα την Ελλάδα, δύσκολο να την αποχωριστώ πλέον»

«Ακόμα επισκέπτομαι την Θεσσαλονίκη. Είναι το δεύτερό μου σπίτι. Έχω κάνει πολλούς φίλους, αφού άλλωστε έμενα εκεί τα δύο τελευταία χρόνια. Το σχέδιό μου ήταν να φύγω μετά το Εράσμους, όμως… ερωτεύτηκα την χώρα και πλέον μού είναι δύσκολο να την αποχωριστώ. Ευχαριστιέμαι την ζωή μου εδώ και με την βοήθεια του Elitesport μπορώ να σπουδάζω από όπου και αν βρίσκομαι για τα επόμενα τρία χρόνια. Οπότε δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο να συνεχίσετε να με βλέπετε στην Ελλάδα…».


No comments