''Αιχμηρή'' επιστολή Μουταφίδου- Μαρμαρά για το γυναικείο του Φιλίππου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Αιχμηρή'' επιστολή Μουταφίδου- Μαρμαρά για το γυναικείο του Φιλίππου




Μετά την απόσυρση της ομάδας του Φιλίππου Βέροιας από το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, δύο παλαίμαχες αθλήτριες του τμήματος, η Μουταφίδου Ειρήνη και η Μαρμαρά Αθανασία τοποθετήθηκαν για το εν λόγω ζήτημα, μέσω  επιστολής τους. Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι το γυναικείο τμήμα είχε την "ατυχία" να συνυπάρχει στην ίδια πόλη με τον αντίστοιχο ανδρικό.

Η επιστολή τους:

"Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται για το γυναικείο χάντμπολ του Φιλίππου θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε την προσωπική μας άποψη καθώς είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και να διδαχθούμε το άθλημα από τα μέσα της δεκαετίας του '80 από προπονητές αυτού του ιστορικού συλλόγου.

Το γυναικείο χάντμπολ στο Φίλιππο ήταν από τους πρώτους ιδρυθέντες συλλόγους πανελλαδικά ακόμα την εποχή που το πρωτάθλημα κρινόταν όπως είναι τώρα τα ηλικιακά, ο πρώτος κάθε περιοχής πήγαινε για τελική φάση σε συγκεκριμένη πόλη συνήθως στην Αθήνα για να βγει η πρωταθλήτρια ομάδα.

Η ιστορία του Τμήματος είναι μεγάλη, όπως μεγάλες είναι και οι αθλητικές μορφές που έχουν ξεπηδήσει από τα σπάργανα του συλλόγου όπως η Κουσουλάκη, η Λογδανίδου, η Μούρνου και πολλές άλλες.

Στο πέρασμα του χρόνου όσες φορές η σύνθεση της ομάδας ήταν ολοκληρωμένη και ικανή να ανταπεξέλθει στη μεγάλη κατηγορία η εκάστοτε διοίκηση αντάλλασσε παίκτριες του τμήματος με παίκτες για το ανδρικό (1986) ή τις παραχωρούσε σε άλλους συλλόγους (2001,2007) με ανάλογο τίμημα, έχοντας σκοπό να ενισχυθεί το ανδρικό τμήμα. Το ανδρικό τμήμα είχε, έχει και θα έχει τη δική του ιστορία και για να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοούμε ότι το γυναικείο στήριζε το ανδρικό και χωρίς αυτό δεν θα γινόταν το ανδρικό.

Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι ελάχιστοι είναι οι σύλλογοι στο πέρασμα του χρόνου που κατάφεραν να διατηρήσουν δυνατά τμήματα και ανδρικό και γυναικείο. Οι γυναίκες λοιπόν που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το χάντμπολ στη Βέροια είχαν (ας μας επιτραπεί ο όρος) την ΑΤΥΧΙΑ να υπάρχει στην ίδια πόλη ανδρικό τμήμα με ανθρώπους που ενδιαφέρονταν μόνο για αυτό. (για τη δημιουργία στην ίδια πόλη πολλών άλλων γυναικείων συλλόγων στο πέρασμα του χρόνου δεν θα αναφερθούμε γιατί ήδη σας κουράσαμε)".

Μουταφίδου Ειρήνη, Μαρμαρά Αθανασία- Εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής- Παλαίμαχες αθλήτριες χάντμπολ του Φιλίππου

No comments