΄΄ Για το χαντμπολ αφήσαμε στην άκρη τις ζήλειες και τις διαφορές μας΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

΄΄ Για το χαντμπολ αφήσαμε στην άκρη τις ζήλειες και τις διαφορές μας΄΄


Στην Ελλάδα, κοινό μυστικό είναι ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο η...κατσίκα του γείτονα και όχι η δική μας, ειδικά αν μπορούμε να την δούμε ανάσκελα, χωρίς ανάσα...
Επίσης, όταν υπάρχουν σύλλογοι με διαφορετικά αθλήματα, γνωστό είναι ότι ο ένας προσπαθεί να επιβιώσει σε βάρος του άλλου και ο νόμος του ισχυρότερου, ΄΄πνίγει΄΄όχι απαραίτητα τον πιο αδύναμο, αλλά, σίγουρα τον ηπιότερο και πιο διαλλακτικό.
Στην Αξιούπολη, συμβαίνουν...απίθανα πράγματα σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα της μιζέριας, του κόμπλεξ και της υποκρισίας, για την οποία όλοι έχουμε να διηγηθούμε μικρές ή μεγάλες ιστορίες που μας στεναχώρησαν στον αθλητισμό και έδιωξαν, σωστούς, ανθρώπους από τα γήπεδα.
Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης δείχνει τον δρόμο σε όλους μας, με συνεργασία και ενότητα.
Για αυτό και μετά την τριετία 2009-2012 και το νέο πέρασμα του από την Α2 το 2016, είναι και πάλι σε αυτή την κατηγορία.
Θαύμα θαυμάτων, για την ομάδα που εδρεύει στον πληθυσμιακά μικρότερο τόπο, σε σχέση με κάθε άλλη στην Α1 και Α2 Εθνική, σε Ανδρες και  Γυναίκες.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Αξιούπολη έχει πληθυσμό 2.897 κατοίκων.
Στην πραγματικότητα, δεν είναι στην πόλη πιο πολλές από 2.500 ψυχές.
Η Αξιούπολη έχει 2 Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικούς Σταθμούς, 1 Γυμνάσιο και Λύκειο και 1 ΕΠΑΛ.
Και όμως, αυτή η μικρή πόλη ( που απέχει 4 χιλιόμετρα από το Πολύκαστρο και 62 από την Θεσσαλονίκη ), έχει ( και πάλι...) ομάδα χαντμπολ στην Α2 Ανδρών.


Ο προπονητής του Αλέξανδρου Αξιούπολης, Ρήγας Παπαρήγας ( με σπουδές ως πολιτικός μηχανικός  ), με περίσσια ειλικρίνεια, εξήγησε στο greekhandball.com το ΄΄μυστικό΄΄για όσα πετυχαίνει η ομάδα του : ΄΄ Δεν έχουμε ζήλειες και διαφορές στον αθλητισμό, στην Αξιούπολη. Τα αφήσαμε όλα στην άκρη, για τον Αλέξανδρο...Είμαστε όλοι συσπειρωμένοι και κάνουμε το καλύτερο για τον Αλέξανδρο. Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα στην πόλη μας, δεν είναι ανάλογη...Οπως νομίζω και σε όλα τα μικρά μέρη ( Σ.Σ. ενώ στα μεγαλύτερα, η κατάσταση είναι...καλύτερη...)...Δεν έχουμε κόντρες όμως στον Αλέξανδρο, είμαστε καλά μεταξύ μας και από τον αθλητισμό αρχίσαμε την διαφοροποίηση των σχέσεων και των συνθηκών στην Αξιούπολη, αν και η νοοτροπία δεν αλλάζει εύκολα...΄΄.


Η Αξιούπολη λατρεύει το χαντμπολ, άθλημα με παράδοση, από το 1986, στην πόλη.
Το κλειστό γεμίζει με 400 ( ουσιαστικά, η μισή ηλικιακά ενεργή πόλη πάει στους αγώνες...) φιλάθλους και όλοι περιμένουν με αγωνία τα παιχνίδια του Αλέξανδρου, όχι μόνο ως διέξοδο, αλλά, επειδή, λατρεύουν την ομάδα τους.
Το μπάσκετ του Αλέξανδρου αγωνίζεται στην Β΄τοπική κατηγορία ενώ ο σύλλογος έχει και Ακαδημία Βόλεϊ.
Και τα τρία αθλήματα σάλας, λειτουργούν κάτω από ενιαία διοίκηση στον Αλέξανδρο, όμως, με ξεχωριστό έφορο ανά τμήμα.
Εστω και αν ο Πρόεδρος του συλλόγου είναι...μπασκετικός, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει αλλού, δείχνει την ίδια φροντίδα και για τα τρία σπορ, αναγνωρίζοντας άλλωστε ότι το χαντμπολ είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον Αλέξανδρο, όπως και γενικότερα για την Αξιούπολη.
Στην πόλη υπάρχει και ποδοσφαιρικός σύλλογος, ο Εθνικός Αξιούπολης, που παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα, ωστόσο, επίσης, συνεργάζεται με τον Αλέξανδρο.
΄΄Εδώ και μία πενταετία, συμφωνήσαμε να φτιάξουμε κάτι πιο οργανωμένο και έτσι συγκεντρώθηκαν και τα τρία τμήματα σε ένα σχήμα, που λειτουργεί θαυμάσια, με συνεννόηση και για τις προπονήσεις στο κλειστό, όπως και σε κάθε άλλο θέμα ΄΄μας είπε ο Ρήγας Παπαρήγας.
Το χαντμπολ του Αλέξανδρου έχει, συνολικά, 80 αθλητές, μπάσκετ και βόλεϊ φθάνουν, μαζί, τους 100.
Η εντοπιότητα φθάνει το 80 %.
Το υπόλοιπο 20% αφορά παιδιά από τα γύρω χωριά και το Πολύκαστρο.
΄΄Ουσιαστικά, σχεδόν έχουμε εξαντλήσει την δυναμική της Αξιούπολης σε παιδιά και έτσι πηγαίνουμε πλέον στα γύρω χωριά, ώστε να βρούμε αθλητές και αθλήτριες για την Ακαδημία μας΄΄επισημαίνει στο greekhandball.com ο κ.Παπαρήγας.
Οι συνδρομές της Ακαδημίας, οι πωλήσεις των 250 διαρκείας για το χαντμπολ, προς 10 ευρώ το ένα, διάφορες χορηγίες και κυρίως οι προσφορές των κατοίκων της Αξιούπολης, που δείχνουν το πάθος τους για το χαντμπολ, δίνουν ζωή στον Αλέξανδρο.
Κυρίως, όμως, ο Αλέξανδρος είναι το παράδειγμα ενότητας, που όλοι θα θέλαμε να ακολουθήσουμε...
Τόσο απλά...

Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments