Μάγκικη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Τιμισοάρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μάγκικη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Τιμισοάρα





Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε επάξια στον επόμενο γύρο του EHF Cup επικρατώντας με 29-26 της Τιμισοάρα, στο γήπεδο του Ρέντη (το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 31-29 υπέρ των Ρουμάνων). Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, διόρθωσαν την αμυντική τους συμπεριφορά και κυριάρχησαν της Τιμισοάρα, που επιστρέφει στη βάση της με... άδειες αποσκευές και σκυθρωπά πρόσωπα.
Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα φαινόταν να επαναλαμβάνει, στο πρώτο μέρος, τα λάθη, που τής στοίχισαν την νίκη στο πρώτο ματς, καθώς οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν διαδρόμους στην άμυνα των Πειραιωτών και εκμεταλλεύονταν τα κενά τους. Έτσι, αν και ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, οι αντιδράσεις του στην άμυνα τον υποχρέωναν σε ρόλο... κυνηγού στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε 13-15.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν «φτιαγμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, μετά από την παύση του ημιχρόνου και πέτυχαν την ανατροπή. Με πρωτεργάτες τους Τζηρά, Μάλλιο, Λέμος, οι γηπεδούχοι «φώναζαν» πως δεν θα έχαναν την πρόκριση, παρά μόνο εάν... αυτοκτονούσαν. Εγκλώβισαν την Τιμισοάρα, βελτιώθηκαν αμυντικά -πράγμα που ήταν το ζητούμενο- και παρά το γεγονός ότι οι Ρουμάνοι είχαν, έως το φινάλε, επαφή με το σκορ, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε. Σε αυτό συνέβαλε και ο κόσμος των Ερυθρολεύκων, που... έσπρωξε το σύνολο του Ζαραβίνα σε μια σπουδαία νίκη απέναντι σ' έναν πραγματικά άξιο αντίπαλο. Το αποτέλεσμα του αγώνα (29-26) «στέλνει» πανηγυρικά τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπίκιτς, Μπογκούνοβιτς, Τζηράς 9, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 4, Μούγιτς 1, Μάλλιος 7, Κανδύλας, Σανίκης 1, Μπάγιος, Τινκίρ 1, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 1, Μιχαηλίδης, Τσίλης 2, Καρβάτσκι 3

ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ: Μιλόσεβιτς 2, Τριφ, Νεάμτου, Βάρο 1, Πρίμπανιτς 3, Σαντόβεατς 7, Μπαμπασαφάρι, Μαριάνοβιτς 6, Σόμλεα, Ιριμέσκου, Σίμπαν 3, Φενίτσι 3, Ρούσου, Μπαϊκάν 1, Ναστάζιε

Διαιτητές: Μπάσκοβιτς- Παλάσκοβιτς (Σλοβενία), Παρατηρητής: Κοέν (Ισραήλ)

Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 3/6-4/6

No comments