Στα βαθιά ο Ολυμπιακός- Το προφίλ της Μέλσουνγκεν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στα βαθιά ο Ολυμπιακός- Το προφίλ της Μέλσουνγκεν



Η κληρωτίδα …γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό στην σημερινή κλήρωση (15/10) για τους 32 τους EHF Cup, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την γερμανική Μέλσουνγκεν σε διπλές αναμετρήσεις, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Γερμανία στις 16 ή 17 Νοεμβρίου και το δεύτερο στο κλειστό του Ρέντη στις 23 ή 24 του ίδιου μήνα.

Η γερμανική ομάδα ήταν αναμφίβολα ένας αντίπαλος που ήθελε να αποφύγει ο Ολυμπιακός. Η Μελσούνγκεν την φετινή αγωνιστική σεζόν βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα, με απολογισμό έξι νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, ισοβαθμώντας με τις Λόβεν και Φλένσμπουργκ. Στο περσινό πρωτάθλημα Γερμανίας τερμάτισε πέμπτη.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Γερμανούς διεθνείς με σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη. Φίλιπ και Μάικλ Μιούλερ,Φιν Λέμκε, Τζούλιους Κουν και Τόμπιας Ράιχμαν προσθέτουν ποιότητα και εμπειρία στον σύλλογο. Η ομάδα διαθέτει επίσης τους ποιοτικούς ξένους διεθνείς  Γιόχαν Σγιόνστραντ (Σουηδία), Λάσε Μίκελσεν (Δανία), Μαρίνο Μάριτς (Κροατία) και Ντομάγκο Πάβλοβιτς (Κροατία). Προπονητής  είναι ο Χάικο Γκριμ και βοηθός του ο Άριαν Χάενεν.

Στην γερμανική ομάδα έχουν διακριθεί κορυφαίοι αθλητές του χάντμπολ όπως ο Σλοβάκος Ντάνιελ Βάλο, ο Κροάτης Μάριο Κέλεντριτς και  ο Σέρβος Πρέντραγκ Ντάτσεβιτς,

Αξιοσημείωτο της αντιπάλου του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι ο νυν παίκτης του,  Γρηγόρης Σανίκης, αγωνίστηκε σε αυτήν για οκτώ χρόνια (2005-2013)! Εκτός από τον περιφερειακό των "Πειραιωτών" όμως, την φανέλα της Μελσούνγκεν έχει φορέσει επίσης ο Σάββας Καρυπίδης, ο οποίος το 2008 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα με 282 γκολ, και οι Αλέξανδρος Βασιλάκης, Δημήτρης Τζιμούρτος, Γιώργος Χαλκίδης, και Σπύρος Μπαλωμένος.
Στην Ευρώπη έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του EHF Cup τις χρονιές 2014/15 και 2016/17. Εντός συνόρων δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Ο γερμανικός σύλλογος ιδρύθηκε το 1861 και το γήπεδό της, Ρόθενμπακ Χολ, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4.300 θεατές. Το Μέλσουνγκεν βρίσκεται στο κέντρο της Γερμανίας.

No comments