Οι Κύκλωπες νίκησαν αλλά κλαίνε... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι Κύκλωπες νίκησαν αλλά κλαίνε...



Το...εύκολο είναι να ακολουθήσουμε τον συμβατικό κανόνα και να αναφερθούμε στη νίκη των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης επί των Ελπίδων Αμυνταίου ( 36-24 ), σημειώνοντας ΄΄καλύτεροι οι γηπεδούχοι, νίκησαν δίκαια΄΄.
Πάμε να κάνουμε το...δύσκολο ;
Λοιπόν, οι Κύκλωπες ήταν, θεωρητικά, ανίκητοι στη μυθολογία, αλλά, στη σημερινή πραγματικότητα ( Σ.Σ. η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πήρε το όνομα της από την σπηλιά των Κυκλώπων, που θεωρείται ότι ήταν στη Μάκρη, 10 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη του Φάρου ), προσπαθούν, έστω με το ένα μάτι, να δούν ποιός θα ευαισθητοποιηθεί ώστε να τους βοηθήσει, με έγνοια ειλικρινή για τα προβλήματα τους.
Νίκησαν οι Κύκλωπες αλλά κλαίνε...
Και πως αλλιώς να συνέβαινε ;
Πλήρωσαν 252 ευρώ και 50 λεπτά για τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα με το Αμύνταιο ενώ και οι φιλοξενούμενοι κατέβαλλαν 110 ευρώ, για τον ίδιο λόγο.
Οι εισπράξεις του αγώνα ;
Μόλις 120 ευρώ.
Κόπηκαν 40 εισιτήρια, προς 3 ευρώ το ένα.
Στο γήπεδο πέρασαν και 155 κάτοχοι διαρκείας, αλλά, με τα 1.550 ευρώ που έδωσαν για όλη τη σεζόν ( δηλαδή, ουσιαστικά, 1 ευρώ το παιχνίδι...), θα καλυφθεί, ελαχιστότατο, μέρος των μετακινήσεων των Κυκλώπων...
Η ΄΄ζητιανιά΄΄που κάνουν όλοι όσοι διοικούν ερασιτεχνικές ομάδες, δίχως βοήθεια από ισχυρό χρηματοδότη ή από τον τοπικό Δήμο, δεν έχει τελειωμό, αλλά, δεν οδηγεί και πουθενά, καθώς, κάποια στιγμή χάνονται και οι τελευταίοι τρελοί και ρομαντικοί...
Οι Κύκλωπες έχουν 8 μετακινήσεις και ανελαστικές δαπάνες, με λιγοστές μικροχορηγίες.
Τα έξοδα διαιτησίας αποτελούν έναν, ακόμα, βραχνά.
Στην Α2 παίζουν δίχως έστω ένα φιλικό προετοιμασίας.
Που χρήματα για ταξίδια, αλλά και από ποιόν περισσεύουν χρήματα ώστε να πάει στην Αλεξανδρούπολη για φιλικό ;
Οι ομάδες, ειδικά, στην περιφέρεια ζούν ΄΄με τα ψέμματα΄΄, αλλά, με την δική τους αλήθεια, της αφοσίωσης στο σήμα και τη φανέλα.
Μέχρι πότε ;
Η μία μετά την άλλη αποτραβιούνται και στο τέλος δεν θα υπάρχουν ΄΄γενναίοι ΄΄ ονειροπόλοι να συμπληρώσουν τις κατηγορίες.
΄΄Αν δεν είχαν, ας μην ανέβαιναν, ας μην έπαιζαν΄΄.
Σωστά, όμως, μήπως έχουν οι άλλοι, οι επόμενοι ;
Νίκησαν οι Κύκλωπες, ωστόσο, αξία θα έχει η συμπαράσταση όσων μπορούν να βοηθήσουν, αλλιώς, οι βαθμοί θα πάνε περίπατο...
Ακούει κανείς ; Αν ναι, ας μην φοβάται, οι Κύκλωπες δεν...δαγκώνουν...
Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι ο διαιτητής Τζαφερόπουλος από το Διδυμότειχο, δέχθηκε να πάρει μόνο τα δύο πέμπτα της προβλεπόμενης, για τη μετακίνηση του, αποζημίωσης, αλλιώς, το συνολικό κόστος διαιτησίας θα ήταν, ακόμα, μεγαλύτερο.
Οχι ότι στο Αμύνταιο...καλοπερνάνε...
Εδωσαν 700 ευρώ στο πούλμαν για να τους μεταφέρει προς και από την Αλεξανδρούπολη και άλλα 200 ευρώ για φαγητό...
Στο ματς, πάντως, δεν είχαμε  ΄΄Κράμερ εναντίον Κράμερ΄΄.
Οι 2 Παπαχρήστου, ο 33χρονος  προπονητής των Κυκλώπων ( Ηλίας ) και ο 25χρονος εξτρέμ των Ελπίδων ( Γιώργος ), έχουν απλή συνωνυμία...
Για το παιχνίδι, ο Ηλίας Παπαχρήστου είπε στο greekhandball.com : ΄΄Παίξαμε γρήγορα, αποτελεσματικά και είμαι χαρούμενος γιατί έπαιξαν όλα τα παιδιά. Παρουσιασθήκαμε πλήρεις, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και σίγουρα οι Ελπίδες δεν έχουν την δυναμικότητα του Αρχέλαου, από τον οποίο χάσαμε στην πρώτη αγωνιστική. Ομως, το οικονομικό μας καίει και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν...΄΄.
Τα πεντάλεπτα : 4-1, 6-2, 10-4, 13-6, 16-9, 19-12 ( ημίχρονο ), 23-12, 25-13, 28-16, 30-19, 33-21, 36-24
ΚΥΚΛΩΠΕΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ : Νικολαϊδης, Μπουλταδάκης 5, Χαραλαμπίδης 5, Ναμβροζίδης 5, Ανδρεαδάκης 4, Μπαζιάνης 1, Μανούρης 2, Γκαράς 6, Λαϊλαζίδης 5, Τέλιος, Οικονόμου, Δέτσιος 1, Δ.Καραβασίλης, Β.Καραβασίλης, Κωστόπουλος 2, Χαριτούδης.
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : Χαραλαμπίδης, Κάντσης 4, Παπαχρήστου 4, Τζοβάρας 6, Αναστασιάδης 4, Παπαϊωάννου, Γιώσκος 3, Πετρίδης 1, Γιαννιτσόπουλος, Ασλάνης, Χατζημηνάς 2, Τατσίδης.

Νίκος Δελαγραμμάτικας 

Υ.Γ.  Προφανώς δεν ήμουν στην Αλεξανδρούπολη. Υπογράφω όχι για να προβληθώ, αλλά, επειδή η επώνυμη αναφορά, όταν θίγονται προβλήματα, είναι δεοντολογικά επιβεβλημένη.

No comments